Punkty Odbioru Zamówień IKEA

W grudniu 2016 roku IKEA uruchamia pierwszy Punkt Odbioru Zamówień w centrum handlowym TURAWA Park w Zawadzie k. Opola. Punkt Odbioru Zamówień to kolejny etap realizacji strategii sprzedaży, dzięki której klienci będą mogli dokonać zakupu mebli kiedy, gdzie i jak lubią. Punkt odbioru to miejsce, gdzie klienci będą mogli odebrać wcześniej zamówione i opłacone meble. Zamówienie można złożyć na stronie internetowej www.ikea.pl/mebleprzezinternet lub telefonicznie.

Pierwszy Punkt Odbioru Zamówień IKEA w Polsce
To rozwiązanie, które wprowadzamy na polski rynek po raz pierwszy. Chcemy dokładnie poznać oczekiwania klientów i dostosować do nich dalszy rozwój naszej sprzedaży wielokanałowej. Dlatego początkowo otwieramy Punkt Odbioru Zamówień w jednym mieście – Opolu, do którego meble będą dowożone ze sklepu IKEA we Wrocławiu. Miejsce będzie przeznaczone wyłącznie do wydawania zamówionych i opłaconych już mebli.

Dostawy
Dostawy do Punktu Odbioru będą odbywały się codziennie. Klient otrzyma informacje od kiedy i do kiedy może odebrać meble.

Godziny otwarcia
Punkt Odbioru Zamówień IKEA będzie czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 09:00-21:00 oraz w niedziele w godzinach 10:00-20:00.

Kolejne Punkty Odbioru Zamówień
W przyszłości planujemy otwarcie kolejnych zewnętrznych punktów odbioru. O szczegółach będziemy informować na bieżąco. Zachęcamy do śledzenia naszej strony internetowej ikea.pl, biura prasowego ikea.prowly.com oraz profilu Rzecznika prasowego IKEA na Twitterze.

IKEA poszukuje Aktywnych dla Lublina

Lubelski sklep IKEA rozpoczyna „Projekt w sąsiedztwie”, czyli proces narad z przedstawicielami mieszkańców, prowadzony we współpracy z Instytutem na Rzecz Ekorozwoju. Celem procesu jest wybór projektu społecznego, który będzie odpowiadał na realne potrzeby lublinian, a zostanie zrealizowany z pomocą IKEA Lublin. Mieszkańców będzie reprezentować grupa ok. dwudziestu pięciu lubelskich społeczników - aktywnych ludzi, którzy najlepiej wiedzą, co w mieście jest potrzebne. Właśnie rusza proces ich rekrutacji.