Trwa konkurs rysunkowy „Zabawa to poważna sprawa” Na prace czekamy do 13 listopada!

IKEA po raz kolejny realizuje marzenia dzieci – „ożywia” ich rysunki i zmienia je w pluszowe zabawki. Każda praca zgłoszona do konkursu ma szansę stać się pluszakiem, a Twoje dziecko może zostać projektantem globalnej kolekcji, która trafi na półki sklepów IKEA na całym świecie. Zgłoszenia można przesyłać do 13 listopada br.

Zasady konkursu są proste. Wystarczy, że nasza pociecha narysuje zabawkę swoich marzeń, a skan lub zdjęcie pracy rodzice prześlą w formularzu zgłoszeniowym, dostępnym na stronie internetowej www.zabawymoc.pl Prace można przesyłać jeszcze do 13 listopada 2016 r. Po zgłoszeniu pracy za pomocą formularza na stronie internetowej otrzymamy wirtualny dyplom gotowy do druku. W konkursie mogą wziąć udział dzieci, które nie ukończyły 12 lat. Ogłoszenie wyników polskiej edycji konkursu zaplanowane jest na 6 grudnia br.

Konkurs rysunkowy dla dzieci poprzedza start kampanii IKEA „Zabawa to poważna sprawa”, koncentrującej się na promowaniu i zapewnieniu praw dzieci do zabawy i rozwoju. Podkreśla korzyści płynące z zabawy, które wpływają na prawidłowy rozwój dzieci. Od zakupu każdej zabawki w czasie trwania kampanii (20.11-24.12), IKEA Foundation przekaże 1 euro na rzecz projektów realizowanych w najbiedniejszych regionach świata, a wspierających rozwój najmłodszych poprzez zabawę i edukację. Wśród organizacji współpracujących z IKEA Foundation są UNICEF, War Child, Room to Read, Handicap International, Special Olympics i Save The Children.

Zapraszamy do udziału w konkursie!
----------------------------------------------------------------------------
Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony z pierwszych liter imienia, nazwiska oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi założyciel firmy (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd). Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.
Pluszak, Lew

SAGOSKATT Pluszak, Lew

Pluszak, różne kolory

SAGOSKATT Pluszak, różne kolory

Pluszak, bakteria, potwór czerwony

SAGOSKATT Pluszak, bakteria, potwór czerwony

Pluszak, dinozaur, zielony

SAGOSKATT Pluszak, dinozaur, zielony

Materiał prasowy IKEA_4.jpg

Materiał prasowy IKEA_3.jpg

Materiał prasowy IKEA_1.jpg

Materiał prasowy IKEA_2.jpg

Zapraszamy na Dzień Zabawy IKEA w całej Polsce!

Już niedługo sklepy IKEA zamienią się w wielki plac zabaw! 20 listopada we wszystkich sklepach w Polsce odbędzie się Dzień Zabawy, podczas którego klienci IKEA będą mieli okazję wziąć udział w grze zlokalizowanej w przestrzeni sklepu oraz rywalizować w turnieju planszówek. Akcja jest częścią nowej kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”.