Zmiany wynagrodzeń w IKEA Retail. Stawka minimalna wzrośnie do 20 złotych brutto za godzinę

Nowe minimalne stawki w wysokości 20 złotych brutto za godzinę, obowiązywać będą od stycznia 2017 r. W IKEA Retail cały system płac ulegnie waloryzacji, w wyniku czego blisko 90% pracowników otrzyma podwyżki. Zmiany związane z poprawą wynagrodzeń są częścią strategii zakładającej stały rozwój i tworzenie IKEA Retail, jako wspaniałego miejsca pracy.

Podniesienie poziomów wynagrodzeń nie jest powiązane z indywidualnymi wynikami pracy. To element realizowanej przez IKEA Retail strategii, zakładającej konsekwentne podejmowanie działań zapewniających pracownikom coraz lepsze warunki pracy.

Pracownicy są dla nas bardzo ważni - stanowią filar sukcesu IKEA Retail i to oni mają największy wpływ na zadowolenie klientów. Zależy nam, żeby płaca w IKEA Retail pozwalała nam w praktyce realizować wizję tworzenia lepszych warunków życia dla wielu ludzi. Chcemy, aby jak najwięcej osób postrzegało IKEA Retail jako wyjątkową, znaczącą i godną zaufania markę, firmę i pracodawcę - powiedział Michał Pióro, Dyrektor HR, IKEA Retail w Polsce.

IKEA Retail w Polsce zatrudnia prawie 4 tysiące osób. Blisko 3 tysiące z nich pracuje na pełnych etatach. Obecna minimalna stawka godzinowa obowiązuje od 1 stycznia 2016 r. i wynosi 15 złotych brutto. Ważną częścią całościowego pakietu wynagradzanie pracownika są benefity oraz plan emerytalny. Plan jest w całości finansowany przez IKEA Retail i stanowi inwestycje firmy w przyszłość pracowników.

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony z pierwszych liter imienia, nazwiska oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi założyciel firmy (Ingva Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

O IKEA Retail
Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

IKEA_Wzrost minimalnej stawki godzinowej_3.jpg

IKEA_Wzrost minimalnej stawki godzinowej_1.jpg

IKEA_Wzrost minimalnej stawki godzinowej_2.jpg

IKEA Poznań tworzy miejsce na życie. Odmieniona przestrzeń Zielonogórskiego Stowarzyszenia Damy Radę

W ramach akcji mającej na celu wsparcie lokalnych fundacji i stowarzyszeń IKEA Poznań postanowiła pomóc jednej z placówek wymagających remontu. Siedziba Stowarzyszenia Damy Radę w Zielonej Górze przeszła całkowitą metamorfozę. Miejsce zostało wyposażone meblami oraz akcesoriami IKEA. Wszystko po to, by zadbać o przestrzeń do wspólnego spędzania czasu.
Oświadczenie w sprawie podwyższonego poziom dichlorobenzenu w produktach BASF

Potwierdzamy, że IKEA otrzymała informację od BASF, jednego z poddostawców dla kilku dostawców IKEA, że odkryli oni awarię produkcji, której efektem jest podwyższony poziom dichlorobenzenu w procesie produkcyjnym. W związku z tym IKEA rozpoczęła dochodzenie w tej sprawie
IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową

IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową  IKEA Retail w Polsce rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na planowanie i zakup mediów, który rozpoczął się w sierpniu br. Po kilkuetapowym przeglądzie ofert IKEA zdecydowała powierzyć obsługę mediową MEC, swo
Miejsce stworzone dla ludzi, które zmienia przyszłość rekrutacji Twoje Studio Pracy IKEA już otwarte!

IKEA w Polsce stworzyła wyjątkową przestrzeń dla osób chcących poznawać firmę jako markę pracodawcy. To pierwsze takie miejsce IKEA na świecie. Twoje Studio Pracy stanowi innowacyjny przełom w postrzeganiu i podejściu do rekrutacji oraz odpowiedź na współczesne trendy. Za jego sprawą proces ten jest bardziej partnerski, dopasowany do indywidualnych preferencji kandydatów i pozwala na lepsze poznanie potencjalnego miejsca pracy, jeszcze przed zatrudnieniem.

Kupuj #poswojemu w IKEA. Punkt Odbioru Zamówień w Opolu

Już od 13 grudnia 2016 roku mieszkańcy Opola i okolic jako pierwsi w Polsce będą mogli korzystać z nowej formy zakupów mebli IKEA. Punkt Odbioru Zamówień będzie się znajdować w centrum handlowym Turawa Park w Zawadzie k. Opola. Punkt umożliwia odbiór wcześniej zamówionych i opłaconych mebli.