Kupuj #poswojemu w IKEA. Punkt Odbioru Zamówień w Opolu

Już od 13 grudnia 2016 roku mieszkańcy Opola i okolic jako pierwsi w Polsce będą mogli korzystać z nowej formy zakupów mebli IKEA. Punkt Odbioru Zamówień będzie się znajdować w centrum handlowym Turawa Park w Zawadzie k. Opola. Punkt umożliwia odbiór wcześniej zamówionych i opłaconych mebli.

Otwarcie Punktu Odbioru Zamówień IKEA jest dla nas jednym z ważniejszych kroków w poszerzeniu oferty sprzedaży wielokanałowej. To rozwiązanie umożliwia dotarcie do mieszkańców regionów, w których nie ma naszych sklepów. Wiemy, że mieszkańcy Opola często odwiedzają sklep IKEA we Wrocławiu. Dlatego zdecydowaliśmy się otworzyć pierwszy taki punkt właśnie tutaj i mamy nadzieję, że to rozwiązanie zyska uznanie naszych opolskich klientów - powiedziała Monika Zielińska, zastępca dyrektora ds. sprzedaży wielokanałowej w Polsce.

Aby dokonać zakupu mebli z dowozem do Punktu Odbioru należy złożyć zamówienie na stronie www.ikea.pl/opole bądź telefonicznie przez DOMOLINIĘ IKEA (22 275 05 75) oraz zapłacić za nie przez internet. Następnie klient otrzyma informację o terminie, w którym będzie mógł odebrać meble. Dostawy ze sklepu IKEA we Wrocławiu będą odbywały się codziennie. Punkt Odbioru będzie czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 09:00-21:00 oraz w niedziele w godzinach 10:00-20:00.

IKEA stara się wspierać lokalne społeczności wszędzie tam, gdzie prowadzi działalność. Dlatego w dniu otwarcia Punktu Odbioru Zamówień ogłosi konkurs na projekty społeczne. Do udziału w konkursie będą mogły przystąpić wszystkie inicjatywy z powiatu opolskiego, zarówno fundacje, jak i grupy nieformalne.

Chcemy zapytać mieszkańców Opola o ich pomysły na poprawę przestrzeni publicznej w ich najbliższym otoczeniu. Zamiast gotowych rozwiązań, zależy nam na dialogu i zaangażowaniu lokalnej społeczności – powiedziała Katarzyna Balashov, dyrektor komunikacji korporacyjnej.

Regulamin oraz formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie  www.ikea.pl/wrocław.

Poza Punktem Odbioru Zamówień, IKEA rozwija inne sposoby sprzedaży wielokanałowej. Pierwsza z nich to uruchomienie w czerwcu 2016 roku „Mebli na telefon” w całej Polsce. Kolejna – wprowadzona w listopadzie 2016 roku - sprzedaż „Mebli przez internet” we Wrocławiu i okolicach. W przyszłości planowane jest udostępnienie tego rozwiązania w pozostałych miastach, w których znajdują się sklepy IKEA (luty 2017 r.). Kompleksowy sklep on-line – sprzedaż mebli i dodatków na terenie całego kraju ruszy jesienią 2017 r.

Szczegółowe informacje dotyczące funkcjonowania Punktu Odbioru Zakupów: https://ikea.prowly.com/10070-punkty-odbioru-zamowien-ikea

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.
IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

20161212_turawa_ikea_025.jpg

20161212_turawa_ikea_020.jpg

20161212_turawa_ikea_004.jpg

Przyszłość IKEA w Zabrzu

Spotkanie w sprawie przyszłości inwestycji IKEA w Zabrzu odbyło się dzisiaj w Urzędzie Miejskim. Ze strony IKEA uczestniczyli w nimm.in. członkowie zarządu: Małgorzata Jelonek-Sikora, Bartosz Dziubak oraz Dariusz Węglicki, kierownik projektu.. Z prezydent Małgorzatą
Trzecia IKEA w Warszawie – otwarcie już w październiku!

Nowy, mniejszy format w centrum handlowym Blue City to trzeci sklep IKEA w Warszawie. Niestandardowy, unikalny na skalę światową koncept powita swoich pierwszych klientów już pod koniec października br. IKEA w Blue City będzie miejscem dla wszystkich, którzy myślą o urządzaniu i dekorowaniu wnętrz w swoim stylu.
Poczytaj mi w łóżku! Wspólny projekt Starego Browaru i IKEA Poznań.

10 września ruszył projekt, którego misją jest promowanie czytania dzieciom. Stary Browar pokaże, że centrum handlowe może być dobrym miejscem, aby spędzić czas z maluchem nad ciekawą lekturą. IKEA zaś zdradzi, co czeka na odwiedzających w nowo otwartym, odświeżonym Dziale Sypialnie w poznańskim sklepie. Finałem akcji będzie pomoc potrzebującym dzieciom.
IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku

IKEA chce być bliżej mieszkańców Podlasia. Firma od 1 sierpnia umożliwia odbiór mebli i akcesoriów w nowo otwartym Punkcie Odbioru Zamówień IKEA w Centrum Handlowym Auchan Produkcyjna w Białymstoku. Zamówienia można składać przez internet lub telefon. To kolejny krok IKEA w realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.