Kupuj #poswojemu w IKEA. Punkt Odbioru Zamówień w Opolu

Już od 13 grudnia 2016 roku mieszkańcy Opola i okolic jako pierwsi w Polsce będą mogli korzystać z nowej formy zakupów mebli IKEA. Punkt Odbioru Zamówień będzie się znajdować w centrum handlowym Turawa Park w Zawadzie k. Opola. Punkt umożliwia odbiór wcześniej zamówionych i opłaconych mebli.

Otwarcie Punktu Odbioru Zamówień IKEA jest dla nas jednym z ważniejszych kroków w poszerzeniu oferty sprzedaży wielokanałowej. To rozwiązanie umożliwia dotarcie do mieszkańców regionów, w których nie ma naszych sklepów. Wiemy, że mieszkańcy Opola często odwiedzają sklep IKEA we Wrocławiu. Dlatego zdecydowaliśmy się otworzyć pierwszy taki punkt właśnie tutaj i mamy nadzieję, że to rozwiązanie zyska uznanie naszych opolskich klientów - powiedziała Monika Zielińska, zastępca dyrektora ds. sprzedaży wielokanałowej w Polsce.

Aby dokonać zakupu mebli z dowozem do Punktu Odbioru należy złożyć zamówienie na stronie www.ikea.pl/opole bądź telefonicznie przez DOMOLINIĘ IKEA (22 275 05 75) oraz zapłacić za nie przez internet. Następnie klient otrzyma informację o terminie, w którym będzie mógł odebrać meble. Dostawy ze sklepu IKEA we Wrocławiu będą odbywały się codziennie. Punkt Odbioru będzie czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 09:00-21:00 oraz w niedziele w godzinach 10:00-20:00.

IKEA stara się wspierać lokalne społeczności wszędzie tam, gdzie prowadzi działalność. Dlatego w dniu otwarcia Punktu Odbioru Zamówień ogłosi konkurs na projekty społeczne. Do udziału w konkursie będą mogły przystąpić wszystkie inicjatywy z powiatu opolskiego, zarówno fundacje, jak i grupy nieformalne.

Chcemy zapytać mieszkańców Opola o ich pomysły na poprawę przestrzeni publicznej w ich najbliższym otoczeniu. Zamiast gotowych rozwiązań, zależy nam na dialogu i zaangażowaniu lokalnej społeczności – powiedziała Katarzyna Balashov, dyrektor komunikacji korporacyjnej.

Regulamin oraz formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie  www.ikea.pl/wrocław.

Poza Punktem Odbioru Zamówień, IKEA rozwija inne sposoby sprzedaży wielokanałowej. Pierwsza z nich to uruchomienie w czerwcu 2016 roku „Mebli na telefon” w całej Polsce. Kolejna – wprowadzona w listopadzie 2016 roku - sprzedaż „Mebli przez internet” we Wrocławiu i okolicach. W przyszłości planowane jest udostępnienie tego rozwiązania w pozostałych miastach, w których znajdują się sklepy IKEA (luty 2017 r.). Kompleksowy sklep on-line – sprzedaż mebli i dodatków na terenie całego kraju ruszy jesienią 2017 r.

Szczegółowe informacje dotyczące funkcjonowania Punktu Odbioru Zakupów: https://ikea.prowly.com/10070-punkty-odbioru-zamowien-ikea

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.
IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

20161212_turawa_ikea_025.jpg

20161212_turawa_ikea_020.jpg

20161212_turawa_ikea_004.jpg

IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku

IKEA chce być bliżej mieszkańców Podlasia. Firma od 1 sierpnia umożliwia odbiór mebli i akcesoriów w nowo otwartym Punkcie Odbioru Zamówień IKEA w Centrum Handlowym Auchan Produkcyjna w Białymstoku. Zamówienia można składać przez internet lub telefon. To kolejny krok IKEA w realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej.
Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak

IKEA przygotowuje się do otwarcia swojej trzeciej lokalizacji w Warszawie i wybiera pracowników do nowego zespołu. Wiadomo już, kto będzie nim zarządzać. Funkcję dyrektora sklepu objęła Magdalena Rozengart-Grzelczak.
IKEA pomogła umeblować 11 mieszkań dla młodzieży z domów dziecka. Podsumowanie projektu „Oswoić dorosłość”

Fundacja Pomocy Dzieciom „Tak Po Prostu” z Poznania zainicjowała projekt mający na celu wsparcie pełnoletnich wychowanków domów dziecka w ich starcie w dorosłe życie. Do współpracy zaprosiła instytucje publiczne i firmy. 11 czerwca 2018 r. w Strzałkowie w Wielkopolsce odbyło się uroczyste podsumowanie inicjatywy, której partnerem jest m.in. IKEA.
Kolejne lokalne instytucje dostaną wsparcie od IKEA Kraków. Ruszyła druga edycja programu Minigranty

IKEA Kraków ogłosiła drugą edycję programu grantowego skierowanego do lokalnych instytucji. Minigranty otrzymają wybrane organizacje realizujące projekty społeczne w zakresie edukacji i rozwoju dzieci lub wsparcia osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Zgłoszenia przyjmowane są do 20 lipca.