Kupuj #poswojemu w IKEA. Punkt Odbioru Zamówień w Opolu

Już od 13 grudnia 2016 roku mieszkańcy Opola i okolic jako pierwsi w Polsce będą mogli korzystać z nowej formy zakupów mebli IKEA. Punkt Odbioru Zamówień będzie się znajdować w centrum handlowym Turawa Park w Zawadzie k. Opola. Punkt umożliwia odbiór wcześniej zamówionych i opłaconych mebli.

Otwarcie Punktu Odbioru Zamówień IKEA jest dla nas jednym z ważniejszych kroków w poszerzeniu oferty sprzedaży wielokanałowej. To rozwiązanie umożliwia dotarcie do mieszkańców regionów, w których nie ma naszych sklepów. Wiemy, że mieszkańcy Opola często odwiedzają sklep IKEA we Wrocławiu. Dlatego zdecydowaliśmy się otworzyć pierwszy taki punkt właśnie tutaj i mamy nadzieję, że to rozwiązanie zyska uznanie naszych opolskich klientów - powiedziała Monika Zielińska, zastępca dyrektora ds. sprzedaży wielokanałowej w Polsce.

Aby dokonać zakupu mebli z dowozem do Punktu Odbioru należy złożyć zamówienie na stronie www.ikea.pl/opole bądź telefonicznie przez DOMOLINIĘ IKEA (22 275 05 75) oraz zapłacić za nie przez internet. Następnie klient otrzyma informację o terminie, w którym będzie mógł odebrać meble. Dostawy ze sklepu IKEA we Wrocławiu będą odbywały się codziennie. Punkt Odbioru będzie czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 09:00-21:00 oraz w niedziele w godzinach 10:00-20:00.

IKEA stara się wspierać lokalne społeczności wszędzie tam, gdzie prowadzi działalność. Dlatego w dniu otwarcia Punktu Odbioru Zamówień ogłosi konkurs na projekty społeczne. Do udziału w konkursie będą mogły przystąpić wszystkie inicjatywy z powiatu opolskiego, zarówno fundacje, jak i grupy nieformalne.

Chcemy zapytać mieszkańców Opola o ich pomysły na poprawę przestrzeni publicznej w ich najbliższym otoczeniu. Zamiast gotowych rozwiązań, zależy nam na dialogu i zaangażowaniu lokalnej społeczności – powiedziała Katarzyna Balashov, dyrektor komunikacji korporacyjnej.

Regulamin oraz formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie  www.ikea.pl/wrocław.

Poza Punktem Odbioru Zamówień, IKEA rozwija inne sposoby sprzedaży wielokanałowej. Pierwsza z nich to uruchomienie w czerwcu 2016 roku „Mebli na telefon” w całej Polsce. Kolejna – wprowadzona w listopadzie 2016 roku - sprzedaż „Mebli przez internet” we Wrocławiu i okolicach. W przyszłości planowane jest udostępnienie tego rozwiązania w pozostałych miastach, w których znajdują się sklepy IKEA (luty 2017 r.). Kompleksowy sklep on-line – sprzedaż mebli i dodatków na terenie całego kraju ruszy jesienią 2017 r.

Szczegółowe informacje dotyczące funkcjonowania Punktu Odbioru Zakupów: https://ikea.prowly.com/10070-punkty-odbioru-zamowien-ikea

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.
IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

20161212_turawa_ikea_025.jpg

20161212_turawa_ikea_020.jpg

20161212_turawa_ikea_004.jpg

IKEA Poznań przekazała pluszaki dla małych pacjentów Szpitala im. Karola Jonschera

W ramach międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA Poznań prowadziła w ostatnich miesiącach 2017 roku wyjątkową, okolicznościową zbiórkę pluszaków. Zostały one przekazane małym pacjentom Szpitala Klinicznego im. Karola Jonschera Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.
IKEA wspiera krakowskie instytucje pomocy społecznej

Do 15 krakowskich jednostek pomocy społecznej trafiło ponad 40 sof i foteli IKEA, które stanowiły wyposażenie Centrum Kongresowego ICE Kraków podczas Open Eyes Economy Summit 2017. Jednym z wielu tematów konferencji była społeczna odpowiedzialność biznesu, a gest IKEA je
IKEA stawia stacje ładowania samochodów elektrycznych. Po Lublinie przyszła pora na Kraków

IKEA Kraków uruchomiła dwie bezpłatne stacje ładowania samochodów elektrycznych. Każda obsłuży jednocześnie dwa pojazdy, czyli w tym samym czasie mogą ładować się cztery samochody. Wcześniej podobne punkty udostępniły swoim klientom sklepy IKEA we Wrocławiu, Poznaniu, Bydgoszczy i Lublinie. Budowa stacji ładowania jest częścią strategii zrównoważonego rozwoju sieci.
Zbiórka zabawek w IKEA Targówek. Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim

W ramach międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przygotowała limitowaną kolekcję zabawek SAGOSKATT 2017. To niezwykła seria 10 pluszaków zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. Dodatkowo sklep IKEA Targówek prowadzi wyjątkową, okolicznościową zbiórkę na rzecz dzieci poszkodowanych w pożarach i wypadkach, która odbywa się w grudniu.

Katalog IKEA 2017. Dla wszystkich, którzy chcą żyć po swojemu

Już jest! Nowy Katalog IKEA 2017 jest dostępny w Polsce. W jego tegorocznej odsłonie zaprezentowano rozwiązania wyposażenia domu, które inspirują do porzucenia codziennej presji oczekiwań. IKEA namawia, by żyć po swojemu, ponieważ dom to najlepsze miejsce, by być sobą, realizować swoje pragnienia, cieszyć się bliskością i zwykłym codziennym życiem.