Kupuj #poswojemu w IKEA. Punkt Odbioru Zamówień w Opolu

Już od 13 grudnia 2016 roku mieszkańcy Opola i okolic jako pierwsi w Polsce będą mogli korzystać z nowej formy zakupów mebli IKEA. Punkt Odbioru Zamówień będzie się znajdować w centrum handlowym Turawa Park w Zawadzie k. Opola. Punkt umożliwia odbiór wcześniej zamówionych i opłaconych mebli.

Otwarcie Punktu Odbioru Zamówień IKEA jest dla nas jednym z ważniejszych kroków w poszerzeniu oferty sprzedaży wielokanałowej. To rozwiązanie umożliwia dotarcie do mieszkańców regionów, w których nie ma naszych sklepów. Wiemy, że mieszkańcy Opola często odwiedzają sklep IKEA we Wrocławiu. Dlatego zdecydowaliśmy się otworzyć pierwszy taki punkt właśnie tutaj i mamy nadzieję, że to rozwiązanie zyska uznanie naszych opolskich klientów - powiedziała Monika Zielińska, zastępca dyrektora ds. sprzedaży wielokanałowej w Polsce.

Aby dokonać zakupu mebli z dowozem do Punktu Odbioru należy złożyć zamówienie na stronie www.ikea.pl/opole bądź telefonicznie przez DOMOLINIĘ IKEA (22 275 05 75) oraz zapłacić za nie przez internet. Następnie klient otrzyma informację o terminie, w którym będzie mógł odebrać meble. Dostawy ze sklepu IKEA we Wrocławiu będą odbywały się codziennie. Punkt Odbioru będzie czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 09:00-21:00 oraz w niedziele w godzinach 10:00-20:00.

IKEA stara się wspierać lokalne społeczności wszędzie tam, gdzie prowadzi działalność. Dlatego w dniu otwarcia Punktu Odbioru Zamówień ogłosi konkurs na projekty społeczne. Do udziału w konkursie będą mogły przystąpić wszystkie inicjatywy z powiatu opolskiego, zarówno fundacje, jak i grupy nieformalne.

Chcemy zapytać mieszkańców Opola o ich pomysły na poprawę przestrzeni publicznej w ich najbliższym otoczeniu. Zamiast gotowych rozwiązań, zależy nam na dialogu i zaangażowaniu lokalnej społeczności – powiedziała Katarzyna Balashov, dyrektor komunikacji korporacyjnej.

Regulamin oraz formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie  www.ikea.pl/wrocław.

Poza Punktem Odbioru Zamówień, IKEA rozwija inne sposoby sprzedaży wielokanałowej. Pierwsza z nich to uruchomienie w czerwcu 2016 roku „Mebli na telefon” w całej Polsce. Kolejna – wprowadzona w listopadzie 2016 roku - sprzedaż „Mebli przez internet” we Wrocławiu i okolicach. W przyszłości planowane jest udostępnienie tego rozwiązania w pozostałych miastach, w których znajdują się sklepy IKEA (luty 2017 r.). Kompleksowy sklep on-line – sprzedaż mebli i dodatków na terenie całego kraju ruszy jesienią 2017 r.

Szczegółowe informacje dotyczące funkcjonowania Punktu Odbioru Zakupów: https://ikea.prowly.com/10070-punkty-odbioru-zamowien-ikea

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.
IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

20161212_turawa_ikea_025.jpg

20161212_turawa_ikea_020.jpg

20161212_turawa_ikea_004.jpg

IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

IKEA rozpoczyna w Kaliszu i okolicach sprzedaż internetową swoich produktów i rozwiązań. Od 14 września mieszkańcy Kalisza, Ostrowa Wielkopolskiego i Pleszewa mogą zamówić meble IKEA do swojego domu w cenie transportu od 49 złotych lub do nowego Punktu Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka w Kaliszu w stałej cenie 29 złotych.
IKEA Kraków i Traficar startują z pierwszym w Polsce carsharingiem samochodów dostawczych

Od 4 września klienci IKEA Kraków mogą wypożyczać samochody dostawcze w systemie carsharingowym Traficar. Pierwsze tego typu rozwiązanie w Polsce umożliwia wynajęcie auta dostawczego na minuty bezpośrednio sprzed sklepu. Pilotażowo udostępnionych zostało 6 samochodów, ale firmy już sygnalizują, że w miarę zapotrzebowania liczba aut będzie rosnąć. Traficar zapowiada też rozszerzenie usługi na inne lokalizacje.
Doświadczenie IKEA w centrum Lublina

IKEA we współpracy z Agencją Warszawa stworzyła nowe unikalne miejsce w zabytkowej kamienicy w samym centrum Lublina. IKEA Po Sąsiedzku swoją działalność rozpoczęła cztery miesiące temu w związku z powstaniem nowego sklepu IKEA w Lublinie. Od tego czasu mieszkańcy miasta i okolic mogą w szwedzkiej, domowej przestrzeni poznać i doświadczyć IKEA, jeszcze przed otwarciem sklepu.
Kupuj #poswojemu w IKEA. IKEA otwiera Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

Od połowy września 2017 roku mieszkańcy Kalisza i okolic będą mogli zamówić meble IKEA przez internet, telefon lub w każdym sklepie IKEA w Polsce oraz odebrać je w Punkcie Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka. To już drugi taki punkt. Pierwszy został otwarty w grudniu 2016 roku w Opolu.

Katalog IKEA 2017. Dla wszystkich, którzy chcą żyć po swojemu

Już jest! Nowy Katalog IKEA 2017 jest dostępny w Polsce. W jego tegorocznej odsłonie zaprezentowano rozwiązania wyposażenia domu, które inspirują do porzucenia codziennej presji oczekiwań. IKEA namawia, by żyć po swojemu, ponieważ dom to najlepsze miejsce, by być sobą, realizować swoje pragnienia, cieszyć się bliskością i zwykłym codziennym życiem.