Przywitaj jesień z IKEA. Nowe produkty w stałym asortymencie

Nadchodzi jesień, a wraz z nią kilkadziesiąt nowych produktów, które dołączyły do stałego asortymentu sklepów IKEA. Wśród nowości, które trafiły do sklepóww sierpniu znajdują się propozycje zaprojektowane z myślą o kuchni, m.in. fronty, zlewy oraz mobilne i wielofunkcyjne meble kuchenne. Asortyment rozszerzył się również o tekstylia, stoliki i nowe dywany.

Nowości, które zagościły w sklepach IKEA to dopasowujące się do przestrzeni i uzupełniające się produkty w przystępnych cenach. Wśród nowego asortymentu kuchennego wyróżnia się seria VARDAGEN. Zastawa  stołowa i szkło wchodzące w skład kolekcji zostały zaprojektowane, by stworzyć ponadczasowe, tradycyjne i trwałe przedmioty do domu. Uzupełnieniem serii VARDAGEN są naczynia do pieczenia, które świetnie wyglądają na stole oraz są praktyczne podczas gotowania.
Wielbicieli popołudniowej herbaty lub kawy w domowym zaciszu ucieszą nowe stoliki. GLADOM to mały i praktyczny stolik z tacą, który dopasuje się do potrzeb i wielkości każdego pomieszczenia w domu. W zestawie znajdziemy zdejmowaną tacę, w całości wykonaną z gładkiego metalu. Stolik jest dostępny w nowoczesnych odcieniach żółci i zieleni. KVISTBRO to z kolei dwa nowe stoliki ze schowkiem i witryną. Wzorowane na metalowym koszu mogą służyć do eksponowania wielu przedmiotów. Idealnie sprawdzą się jako uzupełnienie każdego pokoju dziennego.
Szafki LIXHULT to świetny sposób na przechowywanie w domu. To niezwykle praktyczne rozwiązanie - szafki można ustawić jedna na drugiej i tym samym zaoszczędzić wolną przestrzeń w każdym pomieszczeniu. Dodatkowo do wyboru są cztery różne rozmiary i wiele kolorów, co pozwoli wykreować wnętrze w ulubionym stylu.
Jesień w IKEA to też nowe propozycje do kuchni. Owocem współpracy z projektantem mody Martinem Bergströmem są fronty KALVIA, prezentujące się jak prawdziwe dzieła sztuki. Obejmują sześć różnych motywów pochodzących z jednego obrazu, nadrukowanych  bezpośrednio na wysokiej jakości drzwiach kuchennych IKEA. Te śmiałe, graficzne wzory z pewnością wprowadzą modny akcent do każdej kuchni. Nowością jest również nowa gama zlewów o różnych kształtach, rozmiarach i liczbie komór. Wszystkie wykonane są ze stali nierdzewnej – mocnego, trwałego materiału, który łatwo utrzymać w czystości. Zlew NORRSJÖN ma dwie duże komory,  które idealnie sprawdzą się podczas podlewania roślin, napełniania wiader czy prania. Z kolei  zlew HILLESJÖN ma jedną większą i jedną mniejszą komorę. Podzielona przestrzeń świetnie sprawdza się przy zmywaniu i płukaniu.
Prawdziwym hitem jesieni w IKEA jest minikuchnia SUNNERSTA. To ukłon w stronę osób, które chcą mieć podstawowe funkcje kuchenne z łatwym montażem i w niskiej cenie. Minikuchnia  ma funkcje gotowania, przygotowywania, przechowywania i chłodzenia. Jej uzupełnieniem jest wózek SUNNERSTA, który ustawiony z boku zapewnia dodatkową przestrzeń do przechowywania oraz lodówka i płyta indukcyjna TILLREDA. Ta ostatnia została wyróżniona nagrodą Red Dot Design Award.
Od sierpnia w sklepach IKEA dostępne są również nowe tekstylia. Można wybierać spośród wielu propozycji, począwszy od poszwy na kołdrę z delikatnej bawełny ÄNGSLILJA, dostępnej w 3 różnych kolorach, poprzez poduszki RÖDARV – ozdobione haftem nawiązującym do tradycyjnych wzorów szwedzkich, a kończąc na dywanie LOBBÄK. Został on zaprojektowany  w tradycyjny wzór w jodełkę. Świetnie wpisze się w charakter każdego pomieszczenia, a co więcej, można umieścić go nawet na zewnątrz.
Nowe produkty są dostępne od sierpnia br. w sklepach IKEA w całej Polsce. Szczegóły na temat nowości IKEA znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych.
Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Nowości IKEA_sierpień 2016_press kit.pdf

pdf | 7,07 MB

Przywitaj jesień z IKEA. Nowe produkty w stałym asortymencie_informacja dla mediów.doc

doc | 98 KB

Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Pierwsza kampania produktowa IKEA w nowej platformie komunikacyjnej „IKEA. Niech Żyje Dom!”.

Tuż po pierwszej emisji spotów wizerunkowych przedstawiających nową platformę komunikacyjną „IKEA. Niech Żyje Dom!”, rusza odsłona produktowa.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian i celebracji życia w domu.

Nowy Katalog IKEA 2018 pod hasłem „Zrób miejsce na życie” inspiruje i pokazuje setki pomysłów na to, jak zmienić swój dom w prosty i przystępny cenowo sposób.  Chodzi o spojrzenie poza ściany domu, by nie ograniczały naszych pragnień i pomysłów na to, czym nasz dom mógłby być. Premiera katalogu to jednak nie wszystko – marka wprowadza także zmiany w komunikacji marketingowej i rozpoczyna nowy sezon z mottem „IKEA. Niech Żyje Dom!”.
Gwiazdy na premierze Katalogu IKEA 2018 inspirują do zmian

W Kuchni Spotkań odbyła się premiera nowego Katalogu IKEA 2018. Tegoroczna odsłona zwraca uwagę na pokój dzienny – przestrzeń tętniącą życiem. IKEA przekonuje, że życie składa się z małych i dużych zmian, na które warto zrobić miejsce, by w pełni cieszyć się domowym życiem. W serii spotkań wzięli udział m.in. Monika Brodka, Katarzyna Nosowska, Krzysztof Zalewski i Mateusz Gessler. Spotkanie poprowadził duet: Barbara Pasek i Piotr Kędzierski.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Nowy Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian w domu.

Zmiany – małe, duże, oczekiwane, zaskakujące, diametralne, okresowe. To słowo-klucz do zrozumienia współczesnej rzeczywistości, w której każda znajomość, spotkanie czy umiejętność kształtuje zupełnie inne podejście do świata. Nowy Katalog IKEA 2018 wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom i pokazuje, że wnętrza mogą zmieniać się razem z ich mieszkańcami. Co więcej, wcale nie potrzeba do tego dużych budżetów i jeszcze większych planów, bo można zacząć od drobiazgów.

40 lat komfortu i stylu. Okrągły jubileusz fotela POÄNG

Czterdzieści lat temu IKEA nawiązała współpracę z japońskim projektantem Noboru Nakamurą, w efekcie której powstał kultowy fotel POÄNG – ikona skandynawskiego designu. Nieprzerwanie od 40 lat POÄNG reprezentuje styl, komfort i szerokie możliwości wyboru. By uczcić jego jubileusz, IKEA wzbogaciła swoją ofertę o nowe wersje starego klasyka.