Przywitaj jesień z IKEA. Nowe produkty w stałym asortymencie

Nadchodzi jesień, a wraz z nią kilkadziesiąt nowych produktów, które dołączyły do stałego asortymentu sklepów IKEA. Wśród nowości, które trafiły do sklepóww sierpniu znajdują się propozycje zaprojektowane z myślą o kuchni, m.in. fronty, zlewy oraz mobilne i wielofunkcyjne meble kuchenne. Asortyment rozszerzył się również o tekstylia, stoliki i nowe dywany.

Nowości, które zagościły w sklepach IKEA to dopasowujące się do przestrzeni i uzupełniające się produkty w przystępnych cenach. Wśród nowego asortymentu kuchennego wyróżnia się seria VARDAGEN. Zastawa  stołowa i szkło wchodzące w skład kolekcji zostały zaprojektowane, by stworzyć ponadczasowe, tradycyjne i trwałe przedmioty do domu. Uzupełnieniem serii VARDAGEN są naczynia do pieczenia, które świetnie wyglądają na stole oraz są praktyczne podczas gotowania.
Wielbicieli popołudniowej herbaty lub kawy w domowym zaciszu ucieszą nowe stoliki. GLADOM to mały i praktyczny stolik z tacą, który dopasuje się do potrzeb i wielkości każdego pomieszczenia w domu. W zestawie znajdziemy zdejmowaną tacę, w całości wykonaną z gładkiego metalu. Stolik jest dostępny w nowoczesnych odcieniach żółci i zieleni. KVISTBRO to z kolei dwa nowe stoliki ze schowkiem i witryną. Wzorowane na metalowym koszu mogą służyć do eksponowania wielu przedmiotów. Idealnie sprawdzą się jako uzupełnienie każdego pokoju dziennego.
Szafki LIXHULT to świetny sposób na przechowywanie w domu. To niezwykle praktyczne rozwiązanie - szafki można ustawić jedna na drugiej i tym samym zaoszczędzić wolną przestrzeń w każdym pomieszczeniu. Dodatkowo do wyboru są cztery różne rozmiary i wiele kolorów, co pozwoli wykreować wnętrze w ulubionym stylu.
Jesień w IKEA to też nowe propozycje do kuchni. Owocem współpracy z projektantem mody Martinem Bergströmem są fronty KALVIA, prezentujące się jak prawdziwe dzieła sztuki. Obejmują sześć różnych motywów pochodzących z jednego obrazu, nadrukowanych  bezpośrednio na wysokiej jakości drzwiach kuchennych IKEA. Te śmiałe, graficzne wzory z pewnością wprowadzą modny akcent do każdej kuchni. Nowością jest również nowa gama zlewów o różnych kształtach, rozmiarach i liczbie komór. Wszystkie wykonane są ze stali nierdzewnej – mocnego, trwałego materiału, który łatwo utrzymać w czystości. Zlew NORRSJÖN ma dwie duże komory,  które idealnie sprawdzą się podczas podlewania roślin, napełniania wiader czy prania. Z kolei  zlew HILLESJÖN ma jedną większą i jedną mniejszą komorę. Podzielona przestrzeń świetnie sprawdza się przy zmywaniu i płukaniu.
Prawdziwym hitem jesieni w IKEA jest minikuchnia SUNNERSTA. To ukłon w stronę osób, które chcą mieć podstawowe funkcje kuchenne z łatwym montażem i w niskiej cenie. Minikuchnia  ma funkcje gotowania, przygotowywania, przechowywania i chłodzenia. Jej uzupełnieniem jest wózek SUNNERSTA, który ustawiony z boku zapewnia dodatkową przestrzeń do przechowywania oraz lodówka i płyta indukcyjna TILLREDA. Ta ostatnia została wyróżniona nagrodą Red Dot Design Award.
Od sierpnia w sklepach IKEA dostępne są również nowe tekstylia. Można wybierać spośród wielu propozycji, począwszy od poszwy na kołdrę z delikatnej bawełny ÄNGSLILJA, dostępnej w 3 różnych kolorach, poprzez poduszki RÖDARV – ozdobione haftem nawiązującym do tradycyjnych wzorów szwedzkich, a kończąc na dywanie LOBBÄK. Został on zaprojektowany  w tradycyjny wzór w jodełkę. Świetnie wpisze się w charakter każdego pomieszczenia, a co więcej, można umieścić go nawet na zewnątrz.
Nowe produkty są dostępne od sierpnia br. w sklepach IKEA w całej Polsce. Szczegóły na temat nowości IKEA znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych.
Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Nowości IKEA_sierpień 2016_press kit.pdf

pdf | 7,07 MB

Przywitaj jesień z IKEA. Nowe produkty w stałym asortymencie_informacja dla mediów.doc

doc | 98 KB

Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Październik w IKEA: będzie magicznie i przytulnie!

Jesień w IKEA to czas kreatywności, zabawy konwencją i wsłuchania się w siebie. Wraz z nowym Katalogiem IKEA wprowadziła do asortymentu pastelowe barwy, szarości i złoto, ale jesienną porą zaskoczy zmianą nastroju. Tym razem przeważać będą ciemniejsze, nasycone barwy, modnie eklektyczny wystrój oraz rozmaitość wzorów - od kwiatów po kratę. Październikowe nowości pomogą między innymi w stworzeniu przytulnego i funkcjonalnego pokoju dziennego, a dzięki wyrazistym akcentom bez większego wysiłku będzie można wprowadzić do domu inny nastrój. Wśród najciekawszych produktów, oprócz tekstyliów znajduje się wygodna sofa, seria stołów i mebli do przechowywania czy też nowy asortyment mebli biurowych.
Limitowana kolekcja SJÄLVSTÄNDIG. Niezależność i odwaga w wyposażeniu domu

Zainspirowana ruchami DIY, a także „hackingiem”, czyli przerabianiem i personalizowaniem mebli oraz akcesoriów w sposób kreatywny, seria SJÄLVSTÄNDIG pozwoli uwolnić się od sztampy w domu. To zupełna nowość w asortymencie IKEA. Modułowe dywany w odważnych kolorach, poduszki na podłogę czy wazony o unikalnym charakterze to doskonałe podsumowanie niezwykle oryginalnej kolekcji. Stojącą za nią ideę można wyrazić w kilku słowach: zaszalej, wyraź siebie! Dostępna w sklepach od października tego roku seria SJÄLVSTÄNDIG to kolekcja limitowana i krótkoterminowa.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.