Przywitaj jesień z IKEA. Nowe produkty w stałym asortymencie

Nadchodzi jesień, a wraz z nią kilkadziesiąt nowych produktów, które dołączyły do stałego asortymentu sklepów IKEA. Wśród nowości, które trafiły do sklepóww sierpniu znajdują się propozycje zaprojektowane z myślą o kuchni, m.in. fronty, zlewy oraz mobilne i wielofunkcyjne meble kuchenne. Asortyment rozszerzył się również o tekstylia, stoliki i nowe dywany.

Nowości, które zagościły w sklepach IKEA to dopasowujące się do przestrzeni i uzupełniające się produkty w przystępnych cenach. Wśród nowego asortymentu kuchennego wyróżnia się seria VARDAGEN. Zastawa  stołowa i szkło wchodzące w skład kolekcji zostały zaprojektowane, by stworzyć ponadczasowe, tradycyjne i trwałe przedmioty do domu. Uzupełnieniem serii VARDAGEN są naczynia do pieczenia, które świetnie wyglądają na stole oraz są praktyczne podczas gotowania.
Wielbicieli popołudniowej herbaty lub kawy w domowym zaciszu ucieszą nowe stoliki. GLADOM to mały i praktyczny stolik z tacą, który dopasuje się do potrzeb i wielkości każdego pomieszczenia w domu. W zestawie znajdziemy zdejmowaną tacę, w całości wykonaną z gładkiego metalu. Stolik jest dostępny w nowoczesnych odcieniach żółci i zieleni. KVISTBRO to z kolei dwa nowe stoliki ze schowkiem i witryną. Wzorowane na metalowym koszu mogą służyć do eksponowania wielu przedmiotów. Idealnie sprawdzą się jako uzupełnienie każdego pokoju dziennego.
Szafki LIXHULT to świetny sposób na przechowywanie w domu. To niezwykle praktyczne rozwiązanie - szafki można ustawić jedna na drugiej i tym samym zaoszczędzić wolną przestrzeń w każdym pomieszczeniu. Dodatkowo do wyboru są cztery różne rozmiary i wiele kolorów, co pozwoli wykreować wnętrze w ulubionym stylu.
Jesień w IKEA to też nowe propozycje do kuchni. Owocem współpracy z projektantem mody Martinem Bergströmem są fronty KALVIA, prezentujące się jak prawdziwe dzieła sztuki. Obejmują sześć różnych motywów pochodzących z jednego obrazu, nadrukowanych  bezpośrednio na wysokiej jakości drzwiach kuchennych IKEA. Te śmiałe, graficzne wzory z pewnością wprowadzą modny akcent do każdej kuchni. Nowością jest również nowa gama zlewów o różnych kształtach, rozmiarach i liczbie komór. Wszystkie wykonane są ze stali nierdzewnej – mocnego, trwałego materiału, który łatwo utrzymać w czystości. Zlew NORRSJÖN ma dwie duże komory,  które idealnie sprawdzą się podczas podlewania roślin, napełniania wiader czy prania. Z kolei  zlew HILLESJÖN ma jedną większą i jedną mniejszą komorę. Podzielona przestrzeń świetnie sprawdza się przy zmywaniu i płukaniu.
Prawdziwym hitem jesieni w IKEA jest minikuchnia SUNNERSTA. To ukłon w stronę osób, które chcą mieć podstawowe funkcje kuchenne z łatwym montażem i w niskiej cenie. Minikuchnia  ma funkcje gotowania, przygotowywania, przechowywania i chłodzenia. Jej uzupełnieniem jest wózek SUNNERSTA, który ustawiony z boku zapewnia dodatkową przestrzeń do przechowywania oraz lodówka i płyta indukcyjna TILLREDA. Ta ostatnia została wyróżniona nagrodą Red Dot Design Award.
Od sierpnia w sklepach IKEA dostępne są również nowe tekstylia. Można wybierać spośród wielu propozycji, począwszy od poszwy na kołdrę z delikatnej bawełny ÄNGSLILJA, dostępnej w 3 różnych kolorach, poprzez poduszki RÖDARV – ozdobione haftem nawiązującym do tradycyjnych wzorów szwedzkich, a kończąc na dywanie LOBBÄK. Został on zaprojektowany  w tradycyjny wzór w jodełkę. Świetnie wpisze się w charakter każdego pomieszczenia, a co więcej, można umieścić go nawet na zewnątrz.
Nowe produkty są dostępne od sierpnia br. w sklepach IKEA w całej Polsce. Szczegóły na temat nowości IKEA znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych.
Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Nowości IKEA_sierpień 2016_press kit.pdf

pdf | 7,07 MB

Przywitaj jesień z IKEA. Nowe produkty w stałym asortymencie_informacja dla mediów.doc

doc | 98 KB

Kolekcja DELAKTIG. Zainspirowana Twoim stylem życia.

DELAKTIG to seria będąca efektem współpracy IKEA     z brytyjskim projektantem Tomem Dixonem. Propozycja otwartej „platformy do życia” ma zachęcać do tego, by każdy dopasował ją do swoich unikalnych potrzeb. Kolekcja obejmuje meble wypoczynkowe        i elementy, które można dowolnie zestawiać              w zależności od stylu życia, jaki prowadzimy. Celem serii, której nazwa po szwedzku oznacza „biorący udział”, było zapewnienie zwykłym użytkownikom możliwości zaangażowania się w proces projektowy.   W duchu zabawy konwencjami w zakresie wzornictwa   i przemysłu mebli wypoczynkowych, IKEA oraz Tom Dixon zachęcają do rozbudowywania kolekcji albo całkowitej jej transformacji.
10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.
Prosty przepis na kuchnię z IKEA

Nowa kuchnia to przedsięwzięcie, które wymaga czasu, pomysłów i odpowiedniego budżetu. Jest to często zakup na lata, dlatego decyzji o aranżacji tej przestrzeni zwykle nie podejmuje się spontanicznie. IKEA od lat wspiera swoich klientów w tworzeniu kuchni ich marzeń, oferując narzędzia czyniące ten proces prostym i przyjemnym. Teraz dodatkowo 10% ceny kuchni IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%.
Zabawka zaprojektowana przez 9-letniego Huberta z Polski w nowej kolekcji IKEA SAGOSKATT 2017

IKEA prezentuje nową, limitowaną serię zabawek SAGOSKATT 2017. Tworzy ją 10 pluszaków, zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. W tym roku, po raz pierwszy w historii, w kolekcji pojawiła się polska maskotka – sympatyczny pająk autorstwa         9-letniego Huberta z Białegostoku. Seria pluszaków jest częścią międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa”, dzięki której IKEA Foundation może wspierać organizacje pomagające dzieciom na całym świecie.

40 lat komfortu i stylu. Okrągły jubileusz fotela POÄNG

Czterdzieści lat temu IKEA nawiązała współpracę z japońskim projektantem Noboru Nakamurą, w efekcie której powstał kultowy fotel POÄNG – ikona skandynawskiego designu. Nieprzerwanie od 40 lat POÄNG reprezentuje styl, komfort i szerokie możliwości wyboru. By uczcić jego jubileusz, IKEA wzbogaciła swoją ofertę o nowe wersje starego klasyka.