40 lat komfortu i stylu. Okrągły jubileusz fotela POÄNG

Czterdzieści lat temu IKEA nawiązała współpracę z japońskim projektantem Noboru Nakamurą, w efekcie której powstał kultowy fotel POÄNG – ikona skandynawskiego designu. Nieprzerwanie od 40 lat POÄNG reprezentuje styl, komfort i szerokie możliwości wyboru. By uczcić jego jubileusz, IKEA wzbogaciła swoją ofertę o nowe wersje starego klasyka.

Dla IKEA najważniejsze jest codzienne życie i potrzeby zwykłych ludzi.

To dla nich oraz z myślą o nich powstają nowe produkty. Tym razem okazja jest niepowtarzalna i wyjątkowa – fotel POÄNG obchodzi okrągły jubileusz. IKEA wprowadziła do istniejącego asortymentu nową ramę i sześć nowych pokryć kultowego fotela.
Czterdzieści lat to długi okres. Zmieniają się inspiracje, trendy, a przede wszystkim ludzie oraz ich potrzeby. Mimo tego, fotel POÄNG niezmiennie znajduje swoje miejsce we współczesnych wnętrzach i jednocześnie spełnia swoje zadanie. Twórcą fotela POÄNG jest japoński projektant Noboru Nakamura. Projektując kultowy dziś mebel, chciał stworzyć przestrzeń, która zapewni bogactwo emocjonalne i uwolni od stresu. Według projektanta wszystkie produkty powinny mieć ponadczasową wartość, niezależnie od aktualnych trendów i mód. Fotel POÄNG jest tego idealnym przykładem.
Uwielbiany fotel POÄNG to przede wszystkim synonim komfortu, jakości i produktu w dobrej cenie na każdą kieszeń. Cieszymy się, że już od 40 lat jest doceniany przez naszych klientów, będąc najlepiej sprzedającym się fotelem w asortymencie IKEA. By uczcić ten wyjątkowy jubileusz, wprowadzamy nowe wzory i kolory, które bazują na oryginalnej wersji POÄNG -  mówi Małgorzata Jezierska, Specjalista ds. PR, IKEA Retail w Polsce.
Od września kultowy fotel POÄNG dostępny jest w nowej odsłonie. Miłośnicy ponadczasowego designu mogą wybierać spośród sześciu nowych wzorów pokryć w różnych wariantach kolorystycznych. Wprowadzona została również nowa rama. To, co się nie zmieniło, to najwyższa jakość wykonania. Maszyna testująca fotel POÄNG, która znajduje się w sklepach IKEA, uciska fotel aż 20 razy na minutę, z siłą 1000 newtonów, standardowo 50000 razy. To tak, jakby osoba ważąca 100 kg siadała w fotelu 20 razy na minutę.
Nowe wersje fotela POÄNG są dostępne od września w sklepach IKEA w całej Polsce. Szczegóły na temat POÄNG znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych IKEA.
Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

40 lat komfortu i stylu. Okrągły jubileusz fotela POÄNG_informacja dla mediów.docx

docx | 37 KB

IKEA_POÄNG_press kit.pdf

pdf | 3,1 MB

Z produktami IKEA Święta będą jeszcze bardziej magiczne.Rusza zimowa kampania IKEA.

Na początku listopada rozpoczęła się świąteczna odsłona kampanii IKEA. W tym roku marka udowadnia, że magia Świąt jest na wyciągnięcie ręki – każdy z nas już teraz z łatwością może stworzyć wyjątkową atmosferę w swoim domu.
Zaprojektowana przez dzieci dla dzieci. Limitowana kolekcja IKEA SAGOSKATT po raz 5. wspiera prawo najmłodszych do zabawy oraz rozwoju.

W minionym roku IKEA zorganizowała konkurs rysunkowy i zaprosiła dzieci z całego świata do narysowania pluszaka swoich marzeń w ramach kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. Na jury czekało nie lada wyzwanie: wybór tych pięciu najbardziej wyjątkowych z pona
Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.