Październik w IKEA. Nowe produkty w stałym asortymencie

Od października nasze domy staną się piękniejsze, bardziej wygodne i będą sprawiały więcej frajdy. Wszystko dzięki kilkudziesięciu nowym produktom, które jesienią dołączyły do stałego asortymentu IKEA. Wśród nowości znalazły się m.in. ponadczasowe akcesoria kuchenne, tradycyjna zastawa stołowa, tekstylia oraz dwie nowe kolekcje dla dzieci.

Nowości IKEA to wiele sprytnych rozwiązań do małych przestrzeni. Leżanka TARVA w dzień służy jako sofa, a wieczorem, po rozłożeniu, zamienia się w łóżko dla dwojga. Pojemnik na pościel RÖMSKOG pozwala przekształcić niewykorzystane miejsce pod łóżkiem w dyskretny schowek, a torba do organizacji kabli IDEBO to stylowy sposób przechowywania i organizacji  przewodów, gniazdek i transformatorów. Ma kształt zwykłej torebki i rozwiązuje problem z gromadzącymi kurz kablami na podłodze.
W październiku IKEA przedstawia również nowe możliwości dla atrakcyjnego przechowywania. Kosz DOMPEN, idealnie dopasowany wymiarami do regału KALLAX, został wykonany z naturalnych włókien, z zewnętrzną częścią z liści palm kokosowych, które są odnawialnym materiałem. Dodatkowo posiada niewielki uchwyt, ułatwiający wyjmowanie kosza z półki.
Nowy asortyment tekstyliów to m.in. pięć nowych tkanin z metra w wyraziste wzory i żywe kolory. Można je wykorzystać na wiele sposobów - jako obrus, zasłony, poszewki na poduszki,  a nawet uszyć z nich ubrania. Komplet pościeli ROSENRIPS z tradycyjnym, szwedzkim wzorem został zainspirowany eksponatami z muzeum, które mieści stałą kolekcję tekstyliów z najbardziej wysuniętego na południe regionu Szwecji, a niektóre z nich pochodzą z XVII wieku. Dwa nowe, wełniane dywany w paski  – RAVNSÖ i HALVED, to wyrazisty akcent kolorystyczny na każdej podłodze. Są tkane ręcznie w centrach tkackich w Indiach, które oferują dobre i godziwe warunki pracy.
Akcesoria kuchenne VARDAGEN są dopełnieniem dostępnej już zastawy stołowej i naczyń do zapiekania i pieczenia. Nowości to produkty do przygotowywania jedzenia i odmierzania składników, takie jak słoiki, okrągła trzepaczka, tłuczek do ziemniaków i tarka. Wykonane są z wytrzymałego szkła lub trwałej stali nierdzewnej, dzięki czemu będą służyć wiele lat. Wśród jesiennych nowości IKEA znalazła się również zastawa obiadowa FINSTILT. Została wykonana z wytrzymałej kamionki, a jej wzór inspirowany jest motywami ze szwedzkiego dziedzictwa. Kolekcja zawiera miski w różnych rozmiarach, talerzyki, papierowe  serwetki i kubki.
Kiedy jesień nie pozwala dzieciom beztrosko bawić się na placach zabaw, IKEA przenosi podwórka do domu. Najmłodsi będą zachwyceni kolekcją FLYTTBAR, która oferuje kufry i pojemniki przypominające prawdziwe walizki. Pakowanie, rozpakowywanie, układanie jedno na drugim, otwieranie i zamykanie – FLYTTBAR to zaproszenie na długie godziny dobrej zabawy i porządkowania. Dopełnieniem dziecięcego pokoju są pluszowe zabawki i dywany z kolekcji HEMMAHOS. W tej serii przedmioty codziennego użytku, takie jak ołówek, czy szczoteczka do zębów mają gigantyczne rozmiary, kaktusy to kwiaty, do których można się przytulić, a na podłodze – jak na podwórku – gra się w klasy. Zabawki z serii HEMMAHOS są również elementem kampanii społecznej IKEA Zabawa to poważna sprawa, w ramach której  ze sprzedaży każdej zabawki, IKEA Foundation przekaże 1 euro na rzecz projektów w najbiedniejszych społecznościach świata, wspierając rozwój i naukę dzieci, równy udział,  zajęcia  sportowe i zabawę.
Ofertę październikowych nowości IKEA zamyka nieoczekiwana niespodzianka – po raz pierwszy IKEA do sprzedaży wprowadza asortyment organicznych kaw PÅTÅR oraz zdrowe przekąski MUNSBIT. Wysokiej jakości ziarna kawy 100% Arabica są uprawiane bez użycia nawozów sztucznych i pestycydów m.in. na rodzinnych farmach w Hondurasie, Meksyku i Peru. Kawy PÅTÅR i słone oraz słodkie przekąski MUNSBIT są dostępne w Sklepiku Szwedzkim IKEA.
Wszystkie nowe produkty dostępne są od października br. w sklepach IKEA w całej Polsce. Szczegóły na temat nowości październikowych znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych IKEA.
Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Październik w IKEA. Nowe produkty w stałym asortymencie_informacja dla mediów.doc

doc | 98,5 KB

Nowości IKEA_październik 2016_press kit.pdf

pdf | 11,9 MB

Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Pierwsza kampania produktowa IKEA w nowej platformie komunikacyjnej „IKEA. Niech Żyje Dom!”.

Tuż po pierwszej emisji spotów wizerunkowych przedstawiających nową platformę komunikacyjną „IKEA. Niech Żyje Dom!”, rusza odsłona produktowa.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian i celebracji życia w domu.

Nowy Katalog IKEA 2018 pod hasłem „Zrób miejsce na życie” inspiruje i pokazuje setki pomysłów na to, jak zmienić swój dom w prosty i przystępny cenowo sposób.  Chodzi o spojrzenie poza ściany domu, by nie ograniczały naszych pragnień i pomysłów na to, czym nasz dom mógłby być. Premiera katalogu to jednak nie wszystko – marka wprowadza także zmiany w komunikacji marketingowej i rozpoczyna nowy sezon z mottem „IKEA. Niech Żyje Dom!”.
Gwiazdy na premierze Katalogu IKEA 2018 inspirują do zmian

W Kuchni Spotkań odbyła się premiera nowego Katalogu IKEA 2018. Tegoroczna odsłona zwraca uwagę na pokój dzienny – przestrzeń tętniącą życiem. IKEA przekonuje, że życie składa się z małych i dużych zmian, na które warto zrobić miejsce, by w pełni cieszyć się domowym życiem. W serii spotkań wzięli udział m.in. Monika Brodka, Katarzyna Nosowska, Krzysztof Zalewski i Mateusz Gessler. Spotkanie poprowadził duet: Barbara Pasek i Piotr Kędzierski.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Nowy Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian w domu.

Zmiany – małe, duże, oczekiwane, zaskakujące, diametralne, okresowe. To słowo-klucz do zrozumienia współczesnej rzeczywistości, w której każda znajomość, spotkanie czy umiejętność kształtuje zupełnie inne podejście do świata. Nowy Katalog IKEA 2018 wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom i pokazuje, że wnętrza mogą zmieniać się razem z ich mieszkańcami. Co więcej, wcale nie potrzeba do tego dużych budżetów i jeszcze większych planów, bo można zacząć od drobiazgów.

Przygotuj święta #poswojemu Kolekcja świąteczna IKEA 2016

W święta najważniejsze są wspólne chwile spędzone z rodziną i przyjaciółmi. To wyjątkowy czas w roku, kiedy dzielimy się wszystkim co mamy – zaczynając od uśmiechu, poprzez potrawy, aż do szczęścia i miłości. Ale gdy nadchodzą, pojawia się przedświąteczna gorączka i bieganina. Dlatego w tym roku IKEA przychodzi

z pomocą i zachęca do tego, aby odprężyć się i przeżyć święta #poswojemu.