Przygotuj święta #poswojemu Kolekcja świąteczna IKEA 2016

W święta najważniejsze są wspólne chwile spędzone z rodziną i przyjaciółmi. To wyjątkowy czas w roku, kiedy dzielimy się wszystkim co mamy – zaczynając od uśmiechu, poprzez potrawy, aż do szczęścia i miłości. Ale gdy nadchodzą, pojawia się przedświąteczna gorączka i bieganina. Dlatego w tym roku IKEA przychodzi z pomocą i zachęca do tego, aby odprężyć się i przeżyć święta #poswojemu.

Kolekcja IKEA VINTER to zaproszenie do domów nie tylko świąt, ale i najbliższych osób oraz nieoczekiwanych gości. Obejmuje szeroki asortyment – od dekoracji po oświetlenie, tekstylia, zastawę stołową, produkty do gotowania i jedzenia. Wszystko po to, aby cieszyć się magiczną porą roku na co dzień, nie tylko od święta.
"W tym roku zachęcamy, aby zaprosić do domu święta i niespodziewanych gości. Nasza zimowa kolekcja pokazuje, że jest wiele sposobów na wprowadzenie do domu świątecznej atmosfery, ale najważniejsi jesteśmy my i nasi bliscy. Dlatego oferujemy produkty, dzięki którym nie tylko pięknie udekorujemy nasze domy, ale również stworzymy wyjątkowy, gościnny klimat. Różnorodność asortymentu i inspiracji IKEA sprawia, że tegoroczne święta każdy może zorganizować po swojemu" – mówi Małgorzata Jezierska, Specjalista ds. PR, IKEA Retail w Polsce.
Główną inspiracją zimowej kolekcji IKEA jest szwedzki folklor z końca XIX wieku. Produkty wykonane są prostych, autentycznych i ciepłych materiałów, takich jak: przędza, wełna, skóra, len, filc, czy drewno i metal. Wszystko to w wyciszonych i naturalnych kolorach
z dodatkiem sezonowych odcieni złota i czerwieni, dzięki czemu dekoracje mogą zdobić dom dłużej, nie tylko podczas samych świąt. Wśród produktów z kolekcji IKEA VINTER znaleźć można m.in. różnego rodzaju bombki i ozdoby wiszące, świece i świeczniki oraz tekstylia i akcesoria do pakowania prezentów. Gotowe pudełka, torebki i etykietki zdejmą z głowy problem pakowania podarków na ostatnią chwilę, a ciepłe komplety pościeli pozwolą zaaranżować dodatkową sypialnię dla gości nawet w przedpokoju. Uzupełnieniem świątecznego asortymentu jest oświetlenie z serii STRÅLA – lampy wiszące w kształcie gwiazd, łańcuch oświetleniowy i świeczniki LED.
Kolekcja IKEA VINTER jak co roku zaprasza również do kuchni. To tutaj, w fartuszkach i ciepłych kapciach, dzieląc się radością, produkowana jest świąteczna atmosfera. Często to właśnie kuchnia jest miejscem, gdzie powstają najpiękniejsze prezenty od serca, nie tylko od święta. W IKEA znaleźć można m.in. formy do pieczenia, pojemniki na ciasteczka, tacę oraz wszystko, czego potrzebujemy na świąteczny stół: od zastawy, po szkło i uchwyt na wizytówki. Dodatkowo, przygotowując świąteczne potrawy można skorzystać z gotowego ciasta piernikowego, czy mieszanki rodzynek i migdałów. A wspólne gotowanie z bliskimi umili  GLÖGG – tradycyjny, świąteczny napój, doprawiany cynamonem, kardamonem i imbirem. Najlepiej smakuje podany na ciepło z rodzynkami i posiekanymi migdałami.
Kolekcja świąteczna IKEA 2016 będzie dostępna od listopada we wszystkich sklepach IKEA w całej Polsce.
Szczegóły na temat kolekcji IKEA znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych IKEA.
Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Przygotuj święta #poswojemu. Kolekcja Świąteczna IKEA 2016_informacja dla mediów.doc

doc | 96,5 KB

Kolekcja świąteczna IKEA 2016_press kit.pdf

pdf | 5,64 MB

Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Pierwsza kampania produktowa IKEA w nowej platformie komunikacyjnej „IKEA. Niech Żyje Dom!”.

Tuż po pierwszej emisji spotów wizerunkowych przedstawiających nową platformę komunikacyjną „IKEA. Niech Żyje Dom!”, rusza odsłona produktowa.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian i celebracji życia w domu.

Nowy Katalog IKEA 2018 pod hasłem „Zrób miejsce na życie” inspiruje i pokazuje setki pomysłów na to, jak zmienić swój dom w prosty i przystępny cenowo sposób.  Chodzi o spojrzenie poza ściany domu, by nie ograniczały naszych pragnień i pomysłów na to, czym nasz dom mógłby być. Premiera katalogu to jednak nie wszystko – marka wprowadza także zmiany w komunikacji marketingowej i rozpoczyna nowy sezon z mottem „IKEA. Niech Żyje Dom!”.
Gwiazdy na premierze Katalogu IKEA 2018 inspirują do zmian

W Kuchni Spotkań odbyła się premiera nowego Katalogu IKEA 2018. Tegoroczna odsłona zwraca uwagę na pokój dzienny – przestrzeń tętniącą życiem. IKEA przekonuje, że życie składa się z małych i dużych zmian, na które warto zrobić miejsce, by w pełni cieszyć się domowym życiem. W serii spotkań wzięli udział m.in. Monika Brodka, Katarzyna Nosowska, Krzysztof Zalewski i Mateusz Gessler. Spotkanie poprowadził duet: Barbara Pasek i Piotr Kędzierski.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Nowy Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian w domu.

Zmiany – małe, duże, oczekiwane, zaskakujące, diametralne, okresowe. To słowo-klucz do zrozumienia współczesnej rzeczywistości, w której każda znajomość, spotkanie czy umiejętność kształtuje zupełnie inne podejście do świata. Nowy Katalog IKEA 2018 wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom i pokazuje, że wnętrza mogą zmieniać się razem z ich mieszkańcami. Co więcej, wcale nie potrzeba do tego dużych budżetów i jeszcze większych planów, bo można zacząć od drobiazgów.

Zapraszamy na Dzień Zabawy IKEA w całej Polsce!

Już niedługo sklepy IKEA zamienią się w wielki plac zabaw! 20 listopada we wszystkich sklepach w Polsce odbędzie się Dzień Zabawy, podczas którego klienci IKEA będą mieli okazję wziąć udział w grze zlokalizowanej w przestrzeni sklepu oraz rywalizować w turnieju planszówek. Akcja jest częścią nowej kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”.