Przygotuj święta #poswojemu Kolekcja świąteczna IKEA 2016

W święta najważniejsze są wspólne chwile spędzone z rodziną i przyjaciółmi. To wyjątkowy czas w roku, kiedy dzielimy się wszystkim co mamy – zaczynając od uśmiechu, poprzez potrawy, aż do szczęścia i miłości. Ale gdy nadchodzą, pojawia się przedświąteczna gorączka i bieganina. Dlatego w tym roku IKEA przychodzi z pomocą i zachęca do tego, aby odprężyć się i przeżyć święta #poswojemu.

Kolekcja IKEA VINTER to zaproszenie do domów nie tylko świąt, ale i najbliższych osób oraz nieoczekiwanych gości. Obejmuje szeroki asortyment – od dekoracji po oświetlenie, tekstylia, zastawę stołową, produkty do gotowania i jedzenia. Wszystko po to, aby cieszyć się magiczną porą roku na co dzień, nie tylko od święta.
"W tym roku zachęcamy, aby zaprosić do domu święta i niespodziewanych gości. Nasza zimowa kolekcja pokazuje, że jest wiele sposobów na wprowadzenie do domu świątecznej atmosfery, ale najważniejsi jesteśmy my i nasi bliscy. Dlatego oferujemy produkty, dzięki którym nie tylko pięknie udekorujemy nasze domy, ale również stworzymy wyjątkowy, gościnny klimat. Różnorodność asortymentu i inspiracji IKEA sprawia, że tegoroczne święta każdy może zorganizować po swojemu" – mówi Małgorzata Jezierska, Specjalista ds. PR, IKEA Retail w Polsce.
Główną inspiracją zimowej kolekcji IKEA jest szwedzki folklor z końca XIX wieku. Produkty wykonane są prostych, autentycznych i ciepłych materiałów, takich jak: przędza, wełna, skóra, len, filc, czy drewno i metal. Wszystko to w wyciszonych i naturalnych kolorach
z dodatkiem sezonowych odcieni złota i czerwieni, dzięki czemu dekoracje mogą zdobić dom dłużej, nie tylko podczas samych świąt. Wśród produktów z kolekcji IKEA VINTER znaleźć można m.in. różnego rodzaju bombki i ozdoby wiszące, świece i świeczniki oraz tekstylia i akcesoria do pakowania prezentów. Gotowe pudełka, torebki i etykietki zdejmą z głowy problem pakowania podarków na ostatnią chwilę, a ciepłe komplety pościeli pozwolą zaaranżować dodatkową sypialnię dla gości nawet w przedpokoju. Uzupełnieniem świątecznego asortymentu jest oświetlenie z serii STRÅLA – lampy wiszące w kształcie gwiazd, łańcuch oświetleniowy i świeczniki LED.
Kolekcja IKEA VINTER jak co roku zaprasza również do kuchni. To tutaj, w fartuszkach i ciepłych kapciach, dzieląc się radością, produkowana jest świąteczna atmosfera. Często to właśnie kuchnia jest miejscem, gdzie powstają najpiękniejsze prezenty od serca, nie tylko od święta. W IKEA znaleźć można m.in. formy do pieczenia, pojemniki na ciasteczka, tacę oraz wszystko, czego potrzebujemy na świąteczny stół: od zastawy, po szkło i uchwyt na wizytówki. Dodatkowo, przygotowując świąteczne potrawy można skorzystać z gotowego ciasta piernikowego, czy mieszanki rodzynek i migdałów. A wspólne gotowanie z bliskimi umili  GLÖGG – tradycyjny, świąteczny napój, doprawiany cynamonem, kardamonem i imbirem. Najlepiej smakuje podany na ciepło z rodzynkami i posiekanymi migdałami.
Kolekcja świąteczna IKEA 2016 będzie dostępna od listopada we wszystkich sklepach IKEA w całej Polsce.
Szczegóły na temat kolekcji IKEA znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych IKEA.
Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Przygotuj święta #poswojemu. Kolekcja Świąteczna IKEA 2016_informacja dla mediów.doc

doc | 96,5 KB

Kolekcja świąteczna IKEA 2016_press kit.pdf

pdf | 5,64 MB

10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.
Prosty przepis na kuchnię z IKEA

Nowa kuchnia to przedsięwzięcie, które wymaga czasu, pomysłów i odpowiedniego budżetu. Jest to często zakup na lata, dlatego decyzji o aranżacji tej przestrzeni zwykle nie podejmuje się spontanicznie. IKEA od lat wspiera swoich klientów w tworzeniu kuchni ich marzeń, oferując narzędzia czyniące ten proces prostym i przyjemnym. Teraz dodatkowo 10% ceny kuchni IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%.
Zabawka zaprojektowana przez 9-letniego Huberta z Polski w nowej kolekcji IKEA SAGOSKATT 2017

IKEA prezentuje nową, limitowaną serię zabawek SAGOSKATT 2017. Tworzy ją 10 pluszaków, zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. W tym roku, po raz pierwszy w historii, w kolekcji pojawiła się polska maskotka – sympatyczny pająk autorstwa         9-letniego Huberta z Białegostoku. Seria pluszaków jest częścią międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa”, dzięki której IKEA Foundation może wspierać organizacje pomagające dzieciom na całym świecie.
Wirtualne urządzanie wnętrz z aplikacją IKEA Place

IKEA wprowadziła na rynek IKEA Place – aplikację mobilną w technologii rzeczywistości rozszerzonej, dzięki której możemy sprawdzić, jak meble prezentują się w naszym realnym otoczeniu i wirtualnie odmienić każde wnętrze – dom, biuro, szkołę czy studio. Od sof i foteli po stoliki kawowe, wszystkie produkty w IKEA Place są trójwymiarowe i mają rzeczywiste rozmiary. Dzięki nowej aplikacji IKEA, wybór nowych mebli jeszcze nigdy nie był tak łatwy!

Zapraszamy na Dzień Zabawy IKEA w całej Polsce!

Już niedługo sklepy IKEA zamienią się w wielki plac zabaw! 20 listopada we wszystkich sklepach w Polsce odbędzie się Dzień Zabawy, podczas którego klienci IKEA będą mieli okazję wziąć udział w grze zlokalizowanej w przestrzeni sklepu oraz rywalizować w turnieju planszówek. Akcja jest częścią nowej kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”.