Przygotuj święta #poswojemu Kolekcja świąteczna IKEA 2016

W święta najważniejsze są wspólne chwile spędzone z rodziną i przyjaciółmi. To wyjątkowy czas w roku, kiedy dzielimy się wszystkim co mamy – zaczynając od uśmiechu, poprzez potrawy, aż do szczęścia i miłości. Ale gdy nadchodzą, pojawia się przedświąteczna gorączka i bieganina. Dlatego w tym roku IKEA przychodzi z pomocą i zachęca do tego, aby odprężyć się i przeżyć święta #poswojemu.

Kolekcja IKEA VINTER to zaproszenie do domów nie tylko świąt, ale i najbliższych osób oraz nieoczekiwanych gości. Obejmuje szeroki asortyment – od dekoracji po oświetlenie, tekstylia, zastawę stołową, produkty do gotowania i jedzenia. Wszystko po to, aby cieszyć się magiczną porą roku na co dzień, nie tylko od święta.
"W tym roku zachęcamy, aby zaprosić do domu święta i niespodziewanych gości. Nasza zimowa kolekcja pokazuje, że jest wiele sposobów na wprowadzenie do domu świątecznej atmosfery, ale najważniejsi jesteśmy my i nasi bliscy. Dlatego oferujemy produkty, dzięki którym nie tylko pięknie udekorujemy nasze domy, ale również stworzymy wyjątkowy, gościnny klimat. Różnorodność asortymentu i inspiracji IKEA sprawia, że tegoroczne święta każdy może zorganizować po swojemu" – mówi Małgorzata Jezierska, Specjalista ds. PR, IKEA Retail w Polsce.
Główną inspiracją zimowej kolekcji IKEA jest szwedzki folklor z końca XIX wieku. Produkty wykonane są prostych, autentycznych i ciepłych materiałów, takich jak: przędza, wełna, skóra, len, filc, czy drewno i metal. Wszystko to w wyciszonych i naturalnych kolorach
z dodatkiem sezonowych odcieni złota i czerwieni, dzięki czemu dekoracje mogą zdobić dom dłużej, nie tylko podczas samych świąt. Wśród produktów z kolekcji IKEA VINTER znaleźć można m.in. różnego rodzaju bombki i ozdoby wiszące, świece i świeczniki oraz tekstylia i akcesoria do pakowania prezentów. Gotowe pudełka, torebki i etykietki zdejmą z głowy problem pakowania podarków na ostatnią chwilę, a ciepłe komplety pościeli pozwolą zaaranżować dodatkową sypialnię dla gości nawet w przedpokoju. Uzupełnieniem świątecznego asortymentu jest oświetlenie z serii STRÅLA – lampy wiszące w kształcie gwiazd, łańcuch oświetleniowy i świeczniki LED.
Kolekcja IKEA VINTER jak co roku zaprasza również do kuchni. To tutaj, w fartuszkach i ciepłych kapciach, dzieląc się radością, produkowana jest świąteczna atmosfera. Często to właśnie kuchnia jest miejscem, gdzie powstają najpiękniejsze prezenty od serca, nie tylko od święta. W IKEA znaleźć można m.in. formy do pieczenia, pojemniki na ciasteczka, tacę oraz wszystko, czego potrzebujemy na świąteczny stół: od zastawy, po szkło i uchwyt na wizytówki. Dodatkowo, przygotowując świąteczne potrawy można skorzystać z gotowego ciasta piernikowego, czy mieszanki rodzynek i migdałów. A wspólne gotowanie z bliskimi umili  GLÖGG – tradycyjny, świąteczny napój, doprawiany cynamonem, kardamonem i imbirem. Najlepiej smakuje podany na ciepło z rodzynkami i posiekanymi migdałami.
Kolekcja świąteczna IKEA 2016 będzie dostępna od listopada we wszystkich sklepach IKEA w całej Polsce.
Szczegóły na temat kolekcji IKEA znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych IKEA.
Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Przygotuj święta #poswojemu. Kolekcja Świąteczna IKEA 2016_informacja dla mediów.doc

doc | 96,5 KB

Kolekcja świąteczna IKEA 2016_press kit.pdf

pdf | 5,64 MB

Nadzwyczajnie zwyczajne. Limitowana kolekcja IKEA STUNSIG

Nowa seria STUNSIG powstała z myślą o miłośnikach wzornictwa i mody. Stworzona dla tych, którzy chcą się wyróżniać, składa się z tekstyliów, naczyń i dodatków. Awangardowe wzory zaprojektowane przez grono artystów z całego świata, pobudzają wyobraźnię oraz nadają codziennym produktom niezwykły charakter. Kolekcja będzie dostępna w sklepach IKEA od czerwca.
Nowa kolekcja IKEA AVSIKTLIG. Wyjątkowa kolaboracja IKEA i 10-gruppen

Seria AVSIKTLIG to efekt współpracy IKEA z artystami legendarnej szwedzkiej grupy projektowej 10-gruppen. Łącząc w sobie przeszłość z teraźniejszością, kolekcja składa się z wyrazistych wzorów wykorzystanych m.in. na pościeli, tacach, talerzach, dywanach i tkaninach z metra. Produkty będą dostępne we wszystkich sklepach IKEA od maja.
Produkty IKEA z prestiżową nagrodą Red Dot Award

Meble IKEA - fotel PS 2017 oraz sofa HAVSTEN zostały wyróżnione w prestiżowym, międzynarodowym konkursie wzornictwa Red Dot Award, w kategorii Product Design. Produkty doceniono m.in. za innowacyjność, wysoką jakość, funkcjonalność oraz nowoczesny design. To kolejne w ciągu ostatnich lat wyróżnienie IKEA w tym renomowanym konkursie.
Jakość i komfort bez pośpiechu. Kolekcja IKEA STOCKHOLM

Nowa seria STOCKHOLM została zaprojektowana, by celebrować i cieszyć się życiem we właściwym tempie. To staranne połączenie mebli oraz akcesoriów wykonanych z naturalnych i przyjemnych w dotyku materiałów, z charakterystyczną dla rękodzieła najwyższą dbałością o jakość. Inspirowana pięknem skandynawskiej przyrody kolekcja powstała z myślą o codziennym użytkowaniu. STOCKHOLM jest dostępna w sklepach IKEA już od kwietnia.

Zapraszamy na Dzień Zabawy IKEA w całej Polsce!

Już niedługo sklepy IKEA zamienią się w wielki plac zabaw! 20 listopada we wszystkich sklepach w Polsce odbędzie się Dzień Zabawy, podczas którego klienci IKEA będą mieli okazję wziąć udział w grze zlokalizowanej w przestrzeni sklepu oraz rywalizować w turnieju planszówek. Akcja jest częścią nowej kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”.