Przygotuj święta #poswojemu Kolekcja świąteczna IKEA 2016

W święta najważniejsze są wspólne chwile spędzone z rodziną i przyjaciółmi. To wyjątkowy czas w roku, kiedy dzielimy się wszystkim co mamy – zaczynając od uśmiechu, poprzez potrawy, aż do szczęścia i miłości. Ale gdy nadchodzą, pojawia się przedświąteczna gorączka i bieganina. Dlatego w tym roku IKEA przychodzi z pomocą i zachęca do tego, aby odprężyć się i przeżyć święta #poswojemu.

Kolekcja IKEA VINTER to zaproszenie do domów nie tylko świąt, ale i najbliższych osób oraz nieoczekiwanych gości. Obejmuje szeroki asortyment – od dekoracji po oświetlenie, tekstylia, zastawę stołową, produkty do gotowania i jedzenia. Wszystko po to, aby cieszyć się magiczną porą roku na co dzień, nie tylko od święta.
"W tym roku zachęcamy, aby zaprosić do domu święta i niespodziewanych gości. Nasza zimowa kolekcja pokazuje, że jest wiele sposobów na wprowadzenie do domu świątecznej atmosfery, ale najważniejsi jesteśmy my i nasi bliscy. Dlatego oferujemy produkty, dzięki którym nie tylko pięknie udekorujemy nasze domy, ale również stworzymy wyjątkowy, gościnny klimat. Różnorodność asortymentu i inspiracji IKEA sprawia, że tegoroczne święta każdy może zorganizować po swojemu" – mówi Małgorzata Jezierska, Specjalista ds. PR, IKEA Retail w Polsce.
Główną inspiracją zimowej kolekcji IKEA jest szwedzki folklor z końca XIX wieku. Produkty wykonane są prostych, autentycznych i ciepłych materiałów, takich jak: przędza, wełna, skóra, len, filc, czy drewno i metal. Wszystko to w wyciszonych i naturalnych kolorach
z dodatkiem sezonowych odcieni złota i czerwieni, dzięki czemu dekoracje mogą zdobić dom dłużej, nie tylko podczas samych świąt. Wśród produktów z kolekcji IKEA VINTER znaleźć można m.in. różnego rodzaju bombki i ozdoby wiszące, świece i świeczniki oraz tekstylia i akcesoria do pakowania prezentów. Gotowe pudełka, torebki i etykietki zdejmą z głowy problem pakowania podarków na ostatnią chwilę, a ciepłe komplety pościeli pozwolą zaaranżować dodatkową sypialnię dla gości nawet w przedpokoju. Uzupełnieniem świątecznego asortymentu jest oświetlenie z serii STRÅLA – lampy wiszące w kształcie gwiazd, łańcuch oświetleniowy i świeczniki LED.
Kolekcja IKEA VINTER jak co roku zaprasza również do kuchni. To tutaj, w fartuszkach i ciepłych kapciach, dzieląc się radością, produkowana jest świąteczna atmosfera. Często to właśnie kuchnia jest miejscem, gdzie powstają najpiękniejsze prezenty od serca, nie tylko od święta. W IKEA znaleźć można m.in. formy do pieczenia, pojemniki na ciasteczka, tacę oraz wszystko, czego potrzebujemy na świąteczny stół: od zastawy, po szkło i uchwyt na wizytówki. Dodatkowo, przygotowując świąteczne potrawy można skorzystać z gotowego ciasta piernikowego, czy mieszanki rodzynek i migdałów. A wspólne gotowanie z bliskimi umili  GLÖGG – tradycyjny, świąteczny napój, doprawiany cynamonem, kardamonem i imbirem. Najlepiej smakuje podany na ciepło z rodzynkami i posiekanymi migdałami.
Kolekcja świąteczna IKEA 2016 będzie dostępna od listopada we wszystkich sklepach IKEA w całej Polsce.
Szczegóły na temat kolekcji IKEA znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych IKEA.
Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Przygotuj święta #poswojemu. Kolekcja Świąteczna IKEA 2016_informacja dla mediów.doc

doc | 96,5 KB

Kolekcja świąteczna IKEA 2016_press kit.pdf

pdf | 5,64 MB

Każdy Dom jest inny, bo inni są jego domownicy. Nowa kampania IKEA mówi o tym, jak ważne są relacje w domu.

Kampania komunikująca nowe wydanie Katalogu IKEA 2019 jest pierwszą w odświeżonej odsłonie platformy „Niech żyje dom”. Tegoroczna edycja katalogu jest wyjątkowa, gdyż pokazuje aranżacje całych domów, podzielonych ze względu na styl życia ich domowników, nie skupiając się już na modułowych i pojedynczych rozwiązaniach.
Limitowana kolekcja FÖREMÅL: ładna, brzydka, urocza.               Stwórz wnętrze wywołujące emocje.

Limitowana seria FÖREMÅL powstała jako rezultat współpracy IKEA z jednym z najbardziej uznanych szwedzkich artystów tworzących w szkle i ceramice, Perem B. Sundbergiem. Podkreślająca unikatowość przedmiotów kolekcja zachęca do eksperymentowania oraz tworzenia wnętrz nie tylko funkcjonalnych, ale i wywołujących prawdziwe emocje. Składa się ona z codziennych produktów o nietuzinkowym wyglądzie, takich jak pudełka do przechowywania, dywany, poszewki na poduszkę, świeczniki czy intrygujące wazony. Wyróżnia ją niezwykłe bogactwo wzorów, które stworzył artysta. To spora gratka dla miłośników eksperymentów we wnętrzach! Kolekcja będzie dostępna w sklepach IKEA we wrześniu br.
SAMMANHANG: piękna oprawa dla twoich kolekcji

To prawdziwa gratka dla kolekcjonerów! Seria SAMMANHANG pokazuje nowe oblicze rozwiązań IKEA do przechowywania. To zbiór produktów od najmniejszych pudełek aż po meble, które w idealny sposób wyeksponują kolekcjonowane przez nas przedmioty. Punktem wyjścia do ich stworzenia była chęć znalezienia odpowiedzi na pytanie: jak wydobyć piękno ulubionych rzeczy, nie odciągając od nich uwagi? Kolekcja SAMMANHANG powstała we współpracy z siedmiorgiem wyjątkowych projektantów ma swoją premierę w sierpniu tego roku.
Gwiazdy na premierze nowego Katalogu IKEA 2019 świętują bogactwo domowego życia

23 sierpnia w Praskiej Drukarni w Warszawie odbyła się premiera nowego Katalogu IKEA 2019. Na ten moment czekało tysiące fanów dobrego wzornictwa. Tegoroczna odsłona przyniosła wiele niespodzianek, zmieniła się bowiem sama koncepcja katalogu! W tym roku IKEA koncentruje się na życiu w domu ze wszystkim, co się z tym wiąże: radościami, codziennymi wyzwaniami, jak i niekiedy napięciami. W wyjątkowym wydarzeniu udział wzięli m.in. Katarzyna Nosowska, Katarzyna Zielińska oraz Jędrzej Skiba.