Zapraszamy na Dzień Zabawy IKEA w całej Polsce!

Już niedługo sklepy IKEA zamienią się w wielki plac zabaw! 20 listopada we wszystkich sklepach w Polsce odbędzie się Dzień Zabawy, podczas którego klienci IKEA będą mieli okazję wziąć udział w grze zlokalizowanej w przestrzeni sklepu oraz rywalizować w turnieju planszówek. Akcja jest częścią nowej kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”.

W ramach Dnia Zabawy, w ciągu jednego dnia klienci IKEA, będą mogli podczas zakupów, wziąć jednocześnie udział w grze realizowanej w przestrzeni ekspozycyjnej. Zadaniem uczestników będzie poszukiwanie stacji zlokalizowanych na terenie sklepu oraz stawianie czoła kolejnym zagadkom. Każdy z graczy otrzyma mapkę ze wskazówkami, gdzie znajdują się punkty, w których trzeba będzie rozwiązać zadania nawiązujące do kampanii „Zabawa to poważna sprawa”.
Dodatkowo podczas Dnia Zabawy uczestnicy wydarzenia będą mieli okazję wziąć udział w turnieju stworzonej specjalnie na tę okazję, edukacyjnej gry planszowej. „Dom Przyjazny dla Planety” to rozgrywka dla całej rodziny, która uczy, że dbałość o  planetę zaczyna się w domu, a każde nawet najdrobniejsze i z pozoru błahe codzienne czynności, jak np. wyłączanie telewizora, mogą mieć pozytywny wpływ na środowisko naturalne i budżet domowy. Zabawa adresowana jest do każdej grupy wiekowej. 20 listopada we wszystkich sklepach odbędzie się I etap turnieju. Zwycięzcy rozgrywek zmierzą się 27 listopada podczas wielkiego finału w Kuchni Spotkań IKEA.
Projekt „Zabawa to poważna sprawa” skupia się na promowaniu i zapewnieniu praw dzieci do zabawy oraz rozwoju. W czasie trwania kampanii, między 20 listopada a 24 grudnia 2016, IKEA Foundation przekaże 1 euro ze sprzedaży każdej zabawki lub książeczki dla dzieci na rzecz projektów realizowanych w najbiedniejszych regionach świata, a wspierających rozwój najmłodszych poprzez zabawę i edukację. Wśród organizacji współpracujących z IKEA Foundation są UNICEF, War Child, Room to Read, Handicap International, Special Olympics i Save The Children. Częścią tej inicjatywy jest trwający właśnie konkurs rysunkowy dla dzieci na projekt pluszaka, który w przyszłym roku może trafić do sprzedaży we wszystkich sklepach IKEA.
Udział w Dniu Zabawy nie wymaga wcześniejszej rejestracji, obowiązują natomiast   zapisy na turniej gry planszowej, które ruszyły 9 listopada. Osoby, które nie będą brały udziału w części konkursowej turnieju, a jedynie planują udział rekreacyjnie, nie muszą dokonywać rejestracji wcześniej. Więcej informacji oraz formularz zgłoszeniowy znajduje się pod adresem https://www.ikeafamily.eu/lp/turniej

Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Zapraszamy na Dzień Zabawy IKEA w całej Polsce!_informacja dla mediów.docx

docx | 39,6 KB

Poczytaj mi w łóżku! Wspólny projekt Starego Browaru i IKEA Poznań.

10 września ruszył projekt, którego misją jest promowanie czytania dzieciom. Stary Browar pokaże, że centrum handlowe może być dobrym miejscem, aby spędzić czas z maluchem nad ciekawą lekturą. IKEA zaś zdradzi, co czeka na odwiedzających w nowo otwartym, odświeżonym Dziale Sypialnie w poznańskim sklepie. Finałem akcji będzie pomoc potrzebującym dzieciom.
IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku

IKEA chce być bliżej mieszkańców Podlasia. Firma od 1 sierpnia umożliwia odbiór mebli i akcesoriów w nowo otwartym Punkcie Odbioru Zamówień IKEA w Centrum Handlowym Auchan Produkcyjna w Białymstoku. Zamówienia można składać przez internet lub telefon. To kolejny krok IKEA w realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej.
Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak

IKEA przygotowuje się do otwarcia swojej trzeciej lokalizacji w Warszawie i wybiera pracowników do nowego zespołu. Wiadomo już, kto będzie nim zarządzać. Funkcję dyrektora sklepu objęła Magdalena Rozengart-Grzelczak.
IKEA pomogła umeblować 11 mieszkań dla młodzieży z domów dziecka. Podsumowanie projektu „Oswoić dorosłość”

Fundacja Pomocy Dzieciom „Tak Po Prostu” z Poznania zainicjowała projekt mający na celu wsparcie pełnoletnich wychowanków domów dziecka w ich starcie w dorosłe życie. Do współpracy zaprosiła instytucje publiczne i firmy. 11 czerwca 2018 r. w Strzałkowie w Wielkopolsce odbyło się uroczyste podsumowanie inicjatywy, której partnerem jest m.in. IKEA.