Podkręć temperaturę! Limitowana kolekcja IKEA JASSA

Nowa seria JASSA to eklektyczna mieszanka mebli, tekstyliów i akcesoriów, inspirowana rękodziełem i wzornictwem z rejonu Azji Południowo-Wschodniej. Kolekcja bazująca na bogactwie wzorów i kolorów została stworzona w oparciu o naturalne surowce z zachowaniem unikalności każdego egzemplarza. Limitowana edycja produktów będzie dostępna w sklepach IKEA już od początku marca.

Pięciu projektantów z różnych stron świata, naturalne materiały i pasja do tworzenia przedmiotów nietypowych – tak brzmi recepta na powstanie kolekcji, która wprowadza do wnętrza odprężającą atmosferę lata. Inspiracją dla zespołu projektantów były doświadczenia i obserwacje z podróży, dzięki którym limitowana seria to fuzja barw, kolorów i faktur. Kolekcja IKEA JASSA łączy nowoczesne wzornictwo z naturalnymi materiałami i tradycyjnym rzemiosłem.
Seria JASSA to przede wszystkim spontaniczność, poczucie bliskości i delikatne naginanie zasad. Kolekcja inspirowana jest stylem życia artystycznej bohemy, który zachęca do relaksu i dobrej zabawy – także tej związanej z własnym wnętrzem. Jej poszczególne elementy można komponować z domową przestrzenią w zupełnie innym stylu, ale także bez przeszkód wykorzystać jako kompleksową aranżację pomieszczenia. Warta uwagi jest też unikalność poszczególnych produktów: mebli, tekstyliów i akcesoriów, która wynika z metod ich wytworzenia oraz wykorzystanych materiałów - podkreśla Katarzyna Jaros-Puzio, Dekorator wnętrz i projektant IKEA.
Nowa kolekcja IKEA to meble i akcesoria wykonane z rattanu, bambusa oraz hiacyntu wodnego – fotele, krzesła, leżanki, lampy, kosze, parawany czy stoliki kawowe. Zastosowanie naturalnych materiałów zainspirowało projektantów do wykorzystania nieinwazyjnych metod pracy i zwrócenia się w kierunku wieloletniej tradycji rzemieślniczej. W tym przypadku wyginanie, wyplatanie i łączenie zdecydowanie wyparło przycinanie, klejenie i skręcanie. Dzięki temu, serię charakteryzują niepowtarzalne kształty oraz krzywizny, które mimo oczywistego podobieństwa, nadają każdemu elementowi unikalny charakter.
Uzupełnienie kolekcji stanowią niezwykle barwne i wzorzyste tkaniny, wykorzystane w produkcji poszewek, kuponów materiałów oraz poduszek, które mogą także spełniać funkcję siedzisk. Inspiracją do ich powstania były indonezyjskie techniki batik i ikat bazujące na łączeniu pozornie niepasujących do siebie kolorów. Zestawienia żółtego i różowego oraz niebieskiego i zielonego są zaskakujące, jednak w efekcie końcowym dobrze się komponują, nadając wnętrzu lekkości oraz wakacyjnej swobody.
Seria IKEA JASSA będzie dostępna od marca we wszystkich sklepach IKEA w Polsce. Szczegóły dotyczące nowej kolekcji znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych IKEA.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi
z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

IKEA_JASSA_press kit.pdf

pdf | 8,83 MB

Podkręć temperaturę! Limitowana kolekcja IKEA JASSA_informacja dla mediów.doc

doc | 97 KB

Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Październik w IKEA: będzie magicznie i przytulnie!

Jesień w IKEA to czas kreatywności, zabawy konwencją i wsłuchania się w siebie. Wraz z nowym Katalogiem IKEA wprowadziła do asortymentu pastelowe barwy, szarości i złoto, ale jesienną porą zaskoczy zmianą nastroju. Tym razem przeważać będą ciemniejsze, nasycone barwy, modnie eklektyczny wystrój oraz rozmaitość wzorów - od kwiatów po kratę. Październikowe nowości pomogą między innymi w stworzeniu przytulnego i funkcjonalnego pokoju dziennego, a dzięki wyrazistym akcentom bez większego wysiłku będzie można wprowadzić do domu inny nastrój. Wśród najciekawszych produktów, oprócz tekstyliów znajduje się wygodna sofa, seria stołów i mebli do przechowywania czy też nowy asortyment mebli biurowych.
Limitowana kolekcja SJÄLVSTÄNDIG. Niezależność i odwaga w wyposażeniu domu

Zainspirowana ruchami DIY, a także „hackingiem”, czyli przerabianiem i personalizowaniem mebli oraz akcesoriów w sposób kreatywny, seria SJÄLVSTÄNDIG pozwoli uwolnić się od sztampy w domu. To zupełna nowość w asortymencie IKEA. Modułowe dywany w odważnych kolorach, poduszki na podłogę czy wazony o unikalnym charakterze to doskonałe podsumowanie niezwykle oryginalnej kolekcji. Stojącą za nią ideę można wyrazić w kilku słowach: zaszalej, wyraź siebie! Dostępna w sklepach od października tego roku seria SJÄLVSTÄNDIG to kolekcja limitowana i krótkoterminowa.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.