„Meble przez internet” w kolejnych miastach

Od 1 lutego mieszkańcy okolic sklepów IKEA mogą zamówić meble przez internet z dostawą do domu. Firma zbliża się do uruchomienia kompleksowej sprzedaży wielokanałowej w Polsce, która obejmie pełen asortyment. Oznacza to, że klienci w całej Polsce będą mogli robić zakupy #poswojemu, jak i kiedy im pasuje.

Zależy nam, aby każdy sposób zakupów, jaki wybiorą nasi klienci, był dla nich łatwy i wygodny. Dlatego wdrażając nowe rozwiązania, chcemy je dokładnie sprawdzać oraz na bieżąco usprawniać. Stąd podjęliśmy decyzję, aby internetową sprzedaż mebli wprowadzić początkowo w jednym regionie, a następnie rozwijać ją w kolejnych. Zwiększając w ten sposób zasięg, możemy zadbać o wysoką jakość – powiedziała Monika Zielińska, zastępca dyrektora ds. sprzedaży wielokanałowej w Polsce.

IKEA chce umożliwiać dostęp do swoich inspiracji i produktów jeszcze większej liczbie osób. W tym celu realizuje długofalową strategię wielokanałowości, wprowadzając stopniowo nowe sposoby sprzedaży. Jednym z nich jest możliwość zakupu mebli przez internet, którą zrealizowano etapami i w wybranych regionach.

„Meble przez internet” są już dostępne we wszystkich miastach, w których obecne są sklepy stacjonarne. Początkowo to wrocławianie i opolanie jako pierwsi mogli skorzystać z zakupów online w IKEA. Od startu rozwiązania, czyli od listopada 2016 roku, złożono już kilkaset zamówień, a ich liczba ciągle wzrasta.

Cieszymy się, że nasi klienci tak chętnie korzystają z tej możliwości oraz dzielą się pozytywnym doświadczeniem zakupów online. Dziękujemy naszym pracownikom, którzy z dużym zaangażowaniem wprowadzali to rozwiązanie w życie – powiedziała Anna Ćmikiewicz p.o. dyrektora sklepu IKEA we Wrocławiu.

Aby dokonać zamówienia online należy najpierw sprawdzić dostępność dostawy w danej lokalizacji, wpisując swój kod pocztowy. Możemy także dowiedzieć się czy dany produkt jest dostępny w ramach nowego sposobu sprzedaży. Wystarczy na karcie produktu wybrać najbliższy sklep IKEA i kliknąć przycisk „sprawdź dostępność". Więcej szczegółów dotyczących procesu zamówienia znajduje się na stronie www.ikea.pl/mebleprzezinternet.

„Meble przez internet” są rozwiązaniem tymczasowym, które poprzedza otwarcie kompleksowego sklepu online. W jego ofercie znajdą się nie tylko meble, ale też większość dodatków, takich jak szklanki, koce czy pudełka. Uruchomienie sklepu planowane jest na koniec 2017 roku.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

IKEA_wielokanałowość_01022017.jpg

IKEA_Mebleprzezinternet.jpg

IKEA_Mebleprzezinternet_2.jpg

Zakupy #poswojemu w IKEA w nowej, niższej cenie

Od 10 maja kupując meble IKEA w sklepach stacjonarnych, przez telefon, czy internet klienci zapłacą mniej za transport produktów. Niższa cena dotyczy dostaw do domów w miastach i najbliższych okolicach, gdzie znajdują się sklepy IKEA. Do 31 sierpnia z tej oferty skorzystają także mieszkańcy kolejnych dziesięciu miast w Polsce.
„Ty jesteś zmianą” – IKEA inspiruje do zmian na rynku pracy

IKEA  rozpoczyna kampanię employer brandingową „Ty jesteś zmianą” pokazującą  wartości i wyjątkową kulturę firmy oraz sposób w jaki buduję ona relację  z obecnymi i przyszłymi pracownikami. Jej celem jest zachęcenie  otwartych, proaktywnych ludzi do poznawania IKEA jako marki pracodawcy  oraz zwrócenie uwagi na konieczność zmiany modeli rekrutacyjnych na  bardziej przyjazne kandydatom.
IKEA rozpoczęła lokalny etap przetargu na Agencję Mediową

IKEA Retail w Polsce rozpoczęła lokalny etap przetargu na strategię mediową oraz planowanie i zakup mediów, tym samym kontynuuje proces przeglądu partnerów realizujących kluczowe usługi marketingowe w Polsce.
IKEA Retail o jakości życia podczas XXVII Forum Ekonomicznego w Krynicy-Zdroju

Jakość życia Polaków była tematem przewodnim obecności IKEA Retail na tegorocznym Forum Ekonomicznym w Krynicy-Zdroju (5—7 września). Firma mówiła o trzech wymiarach – domowym (jakość życia w domu), służbowym (jakość relacji pracodawca-pracownik) i społecznym (troska o środowisko). IKEA przygotowała dwie ekspozycje, zainicjowała także debaty i spotkania dla szerokiego grona interesariuszy.

Zapraszamy do IKEA w lutym. Nowe produkty w stałym asortymencie

Luty w IKEA to szeroka gama nowych produktów, które sprawią, że dom będzie piękniejszy i bardziej funkcjonalny. Wśród nich znalazły się fronty kuchenne KUNGSBACKA - w całości stworzone z materiałów pozyskanych z recyklingu. Na uwagę zasługują również tekstylia zaprojektowane z myślą o młodzieży czy praktyczne serie do przechowywania.