Premiera teledysku „PS Freedom” zespołu Kroki. Niestandardowa współpraca promuje nową kolekcję IKEA PS 2017

IKEA PS 2017 to kreatywne rozwiązania do wnętrz dla wszystkich, którzy cenią wolność, niezależność oraz życie po swojemu. Launch kolekcji w Polsce promuje współpraca IKEA z zespołem Kroki i reżyserem Bartem Pogodą, w ramach której powstał utwór i teledysk „PS Freedom”.

Kroki to trzyosobowy skład, który w październiku 2016 zadebiutował na rynku „Stairs” oraz singlem „Eyes” promującym to wydawnictwo. Formację tworzą producent Szatt, wokalista Jaq Merner i basista Paweł Stachowiak. W swojej twórczości zespół umiejętnie łączy różne światy muzyczne - jazz, soul, indie rock i elektronikę.
Nietuzinkowa kolekcja wymaga równie niekonwencjonalnych metod prezentacji, dlatego zdecydowaliśmy się na nawiązanie wyjątkowej kolaboracji. Styl muzyczny, jaki tworzy zespół Kroki, jest niestandardowy - dokładnie tak jak kolekcja PS 2017, będąca dziełem 17 artystów z całego świata. Grupa reprezentuje w swojej twórczości wartości, którym hołduje nasza najnowsza kolekcja – wolność oraz niezależność - komentuje Małgorzata Jezierska, Specjalista ds. PR IKEA Retail w Polsce.
Utwór „PS Freedom” opowiada o wolności rozumianej jako życie po swojemu. Jego premiera miała miejsce 26 stycznia 2017 roku podczas eventu najnowszej kolekcji IKEA PS 2017 w warszawskim klubie Niebo.
Uwielbiamy eksperymenty i niestandardowe kooperacje – z tego też powodu chętnie zgodziliśmy się na współpracę z IKEA. Dzięki niej powstał utwór w pełni wyrażający nasze podejście do życia i tworzenia muzyki – wolność. Świat jest tak skonstruowany, że wszystko musi być nazwane, określone, skategoryzowane. My w swoich kawałkach rzucamy temu wyzwanie, mamy swój własny styl. O tym właśnie jest utwór powstały w ramach współpracy – podkreśla Jaq Merner, wokalista zespołu Kroki.
Reżyserem teledysku do piosenki „PS Freedom” jest Bart Pogoda.
Projekty, które nie kończą się powstaniem klasycznego filmu reklamowego, są zawsze dużym wyzwaniem. Tak też było w tym przypadku. Udało się nam połączyć trzy różne światy – design, muzykę oraz film. Ta wyjątkowa kolaboracja udowadnia, że nawet tak odrębne kategorie mogą się wzajemnie uzupełniać, tworząc jedną całość – komentuje reżyser.
Za koncept kreatywny dokumentu odpowiada agencja Kalicińscy.com, a produkcją zajęła się Fog Content Agency. Za całość działań PR odpowiada agencja Garden of Words, komunikację digitalową realizuje agencja Kalicińscy.com, a współpracą z influencerami kieruje agencja Hash.fm.
Teledysk do utworu „PS Freedom” (Official Video) zespołu Kroki jest dostępny pod adresem: https://www.youtube.com/watch?v=npRf604hjdo
Tytuł: PS Freedom Wykonawca: Kroki, w składzie: Jakub Goleniewski, Łukasz Palkiewicz, Paweł Stachowiak
Muzyka: Jakub Goleniewski, Łukasz Palkiewicz, Paweł Stachowiak
Słowa: Jakub Goleniewski
Mix/mastering: Wojciech Janicki
Więcej informacji o kolekcji IKEA PS 2017 znajduje się na stronie http://www.ikea.com/ms/pl_PL/ikea-collections/ikea_ps_2017/index.html

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland, firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Premiera teledysku PS Freedom zespołu Kroki Niestandardowa współpraca promuje nową kolekcję IKEA PS 2017_informacja dla mediów.doc

doc | 99 KB

Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Pierwsza kampania produktowa IKEA w nowej platformie komunikacyjnej „IKEA. Niech Żyje Dom!”.

Tuż po pierwszej emisji spotów wizerunkowych przedstawiających nową platformę komunikacyjną „IKEA. Niech Żyje Dom!”, rusza odsłona produktowa.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian i celebracji życia w domu.

Nowy Katalog IKEA 2018 pod hasłem „Zrób miejsce na życie” inspiruje i pokazuje setki pomysłów na to, jak zmienić swój dom w prosty i przystępny cenowo sposób.  Chodzi o spojrzenie poza ściany domu, by nie ograniczały naszych pragnień i pomysłów na to, czym nasz dom mógłby być. Premiera katalogu to jednak nie wszystko – marka wprowadza także zmiany w komunikacji marketingowej i rozpoczyna nowy sezon z mottem „IKEA. Niech Żyje Dom!”.
Gwiazdy na premierze Katalogu IKEA 2018 inspirują do zmian

W Kuchni Spotkań odbyła się premiera nowego Katalogu IKEA 2018. Tegoroczna odsłona zwraca uwagę na pokój dzienny – przestrzeń tętniącą życiem. IKEA przekonuje, że życie składa się z małych i dużych zmian, na które warto zrobić miejsce, by w pełni cieszyć się domowym życiem. W serii spotkań wzięli udział m.in. Monika Brodka, Katarzyna Nosowska, Krzysztof Zalewski i Mateusz Gessler. Spotkanie poprowadził duet: Barbara Pasek i Piotr Kędzierski.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Nowy Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian w domu.

Zmiany – małe, duże, oczekiwane, zaskakujące, diametralne, okresowe. To słowo-klucz do zrozumienia współczesnej rzeczywistości, w której każda znajomość, spotkanie czy umiejętność kształtuje zupełnie inne podejście do świata. Nowy Katalog IKEA 2018 wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom i pokazuje, że wnętrza mogą zmieniać się razem z ich mieszkańcami. Co więcej, wcale nie potrzeba do tego dużych budżetów i jeszcze większych planów, bo można zacząć od drobiazgów.

IKEA Wrocław najlepszym sklepem IKEA na świecie

Aż 340 sklepów Grupy IKEA w 28 krajach i tylko jeden najlepszy. IKEA we Wrocławiu otrzymała tytuł „Najlepszego Sklepu w 2016 roku”. Nagrodę wręczył sam Ingvar Kamprad, założyciel Grupy IKEA.