IKEA Wrocław najlepszym sklepem IKEA na świecie

Aż 340 sklepów Grupy IKEA w 28 krajach i tylko jeden najlepszy. IKEA we Wrocławiu otrzymała tytuł „Najlepszego Sklepu w 2016 roku”. Nagrodę wręczył sam Ingvar Kamprad, założyciel Grupy IKEA.

Sklep IKEA we Wrocławiu, w 2016 roku osiągnął najlepsze wyniki finansowe wśród polskich sklepów. Jako pierwszy wprowadził nowe rozwiązania w ramach sprzedaży wielokanałowej – „Meble na telefon” i „Meble przez internet”. Dlatego to właśnie Wrocław reprezentował Polskę podczas głosowania na najlepszy sklep roku. Wzięli w nim udział przedstawiciele każdego kraju, w którym IKEA prowadzi swoją działalność.

W wyniku głosowania wyłoniono pięciu finalistów, m.in. z Japonii, Austrii, Stanów Zjednoczonych i Litwy. Jednak to Polska zdobyła największą liczbę głosów. Nagrodę, w postaci symbolicznego kamienia z rąk założyciela firmy, Ingvara Kamprada, odebrał Roy Dewar, który od 2014 roku kierował sklepem IKEA we Wrocławiu. Obecnie przygotowuje się do objęcia stanowiska dyrektora sklepu na warszawskiej Woli, którego otwarcie planowane jest w 2018 roku.

To był dla nas wyjątkowy rok, pełny wyzwań i intensywnej pracy. Pracuję z fantastycznymi ludźmi, pełnymi pasji i zaangażowania. Dlatego cieszę się, że zostaliśmy docenieni i znaleźliśmy się na podium corocznego plebiscytu. W dodatku, po raz pierwszy to właśnie polski sklep otrzymał taki tytuł. Chcę serdecznie podziękować wszystkim naszym pracownikom i klientom, dzięki którym osiągnęliśmy taki sukces! – powiedział Roy Dewar, IKEA Retail w Polsce.

IKEA w Polsce znajduje się w czołówce najszybciej rozwijających się rynków na świecie. W roku finansowym 2016 odnotowała rekordowe wyniki sprzedaży w wysokości 3,22 mld złotych. Firma rozwija sprzedaż wielokanałową inwestując w nowe sklepy stacjonarne, m.in. w Lublinie i w Warszawie oraz wprowadzając nowe sposoby sprzedaży. Mieszkańcy Wrocławia, a także pozostałych miast, w których znajdują się sklepy IKEA, mogą zamówić ulubione meble do swojego domu zarówno na telefon, jak i przez internet.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Trzeci sklep IKEA w Warszawie. Otwarcie IKEA Wola już w 2018 r.

Sklep IKEA powstanie w zmodernizowanym budynku centrum handlowego Fort Wola przy ulicy Połczyńskiej 4 na warszawskiej Woli. Po remoncie powierzchnia obiektu powiększy się z obecnych 30 do 42 tys. m2, z czego prawie 24 tys. m2 zajmie sklep IKEA. Nowe centrum handlowe otrzyma nazwę Galeria na Woli.
40 sof IKEA dla lokalnych instytucji

Do małopolskich fundacji i jednostek pomocy społecznej trafiło 40 sof, podarowanych przez IKEA Kraków. Przekazane sofy to nie tylko wygodne i funkcjonalne meble. Mają one przypominać o spędzaniu czasu razem, wspólnej rozrywce i integracji społecznej.
IKEA Po Sąsiedzku w Lublinie

IKEA zaprasza do nowego miejsca spotkań w samym sercu Lublina, przy ul. Krakowskie Przedmieście 55. Od 5 kwietnia mieszkańcy mogą odwiedzać IKEA Po Sąsiedzku, czyli unikalną przestrzeń pełną szwedzkości, która zachęca do wspólnego spędzania czasu i poznawania marki.
Konkurs rysunkowy dla dzieci! IKEA startuje z nową kampanią „Zabawa to poważna sprawa”

W listopadzie IKEA rozpoczyna nową kampanię społeczną pt. „Zabawa to poważna sprawa”. Zastępuje ona znaną wszystkim akcję „Pluszaki dla edukacji”, którą firma prowadziła przez ostatnich 13 lat. Częścią nowej kampanii niezmiennie pozostaje konkurs rysunkowy dla dzieci, który rusza już 24 października. Każdy rysunek zgłoszony do konkursu ma szansę stać się pluszakiem i trafić na półki sklepów IKEA na całym świecie. Na rynku pojawią się miliony sztuk zabawek z tej niezwykłej kolekcji.

Przygotuj się na lato pełne przygód. Letnia kolekcja IKEA SOMMAR 2017

W IKEA zagościło lato. Przed nami godziny spędzane na leniwych spacerach, rowerowych przejażdżkach za miasto, śniadaniach na balkonie lub błogim relaksie

w ogrodzie. Produkty z letniej kolekcji IKEA to m.in. funkcjonalne meble, plażowe koce i parasole, subtelne oświetlenie oraz wzorzyste tekstylia, które można wykorzystać po swojemu. SOMMAR to wiele pomysłów na to, jak spędzić lato w inny niż zwykle sposób i stworzyć wspomnienia na lata. Pożegnaj rutynę, powitaj wolność

i spontaniczność!