IKEA Wrocław najlepszym sklepem IKEA na świecie

Aż 340 sklepów Grupy IKEA w 28 krajach i tylko jeden najlepszy. IKEA we Wrocławiu otrzymała tytuł „Najlepszego Sklepu w 2016 roku”. Nagrodę wręczył sam Ingvar Kamprad, założyciel Grupy IKEA.

Sklep IKEA we Wrocławiu, w 2016 roku osiągnął najlepsze wyniki finansowe wśród polskich sklepów. Jako pierwszy wprowadził nowe rozwiązania w ramach sprzedaży wielokanałowej – „Meble na telefon” i „Meble przez internet”. Dlatego to właśnie Wrocław reprezentował Polskę podczas głosowania na najlepszy sklep roku. Wzięli w nim udział przedstawiciele każdego kraju, w którym IKEA prowadzi swoją działalność.

W wyniku głosowania wyłoniono pięciu finalistów, m.in. z Japonii, Austrii, Stanów Zjednoczonych i Litwy. Jednak to Polska zdobyła największą liczbę głosów. Nagrodę, w postaci symbolicznego kamienia z rąk założyciela firmy, Ingvara Kamprada, odebrał Roy Dewar, który od 2014 roku kierował sklepem IKEA we Wrocławiu. Obecnie przygotowuje się do objęcia stanowiska dyrektora sklepu na warszawskiej Woli, którego otwarcie planowane jest w 2018 roku.

To był dla nas wyjątkowy rok, pełny wyzwań i intensywnej pracy. Pracuję z fantastycznymi ludźmi, pełnymi pasji i zaangażowania. Dlatego cieszę się, że zostaliśmy docenieni i znaleźliśmy się na podium corocznego plebiscytu. W dodatku, po raz pierwszy to właśnie polski sklep otrzymał taki tytuł. Chcę serdecznie podziękować wszystkim naszym pracownikom i klientom, dzięki którym osiągnęliśmy taki sukces! – powiedział Roy Dewar, IKEA Retail w Polsce.

IKEA w Polsce znajduje się w czołówce najszybciej rozwijających się rynków na świecie. W roku finansowym 2016 odnotowała rekordowe wyniki sprzedaży w wysokości 3,22 mld złotych. Firma rozwija sprzedaż wielokanałową inwestując w nowe sklepy stacjonarne, m.in. w Lublinie i w Warszawie oraz wprowadzając nowe sposoby sprzedaży. Mieszkańcy Wrocławia, a także pozostałych miast, w których znajdują się sklepy IKEA, mogą zamówić ulubione meble do swojego domu zarówno na telefon, jak i przez internet.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Sklep IKEA w Lublinie już otwarty

Dziesiąty sklep IKEA w Polsce i jedyny we wschodniej części kraju powitał dziś, 23 sierpnia, swoich pierwszych gości. Na otwarciu długo wyczekiwanego przez mieszkańców Lubelszczyzny sklepu szwedzkiej marki pojawiły się władze miasta, regionu i tysiące mieszkańców. IKEA przygotowała w tym dniu dla klientów specjalny program atrakcji.
Otwarcie sklepu IKEA w Lublinie już 23 sierpnia!

Otwarcie sklepu IKEA Lublin nastąpi już w środę, 23 sierpnia. Wyczekiwany przez mieszkańców Lublina i okolic dziesiąty sklep IKEA w Polsce i pierwszy we wschodniej części kraju powita gości już o godzinie 10:00. IKEA na dzień otwarcia przygotowała dla klientów specjalny program atrakcji.
Trzeci sklep IKEA w Warszawie. Otwarcie IKEA Wola już w 2018 r.

Sklep IKEA powstanie w zmodernizowanym budynku centrum handlowego Fort Wola przy ulicy Połczyńskiej 4 na warszawskiej Woli. Po remoncie powierzchnia obiektu powiększy się z obecnych 30 do 42 tys. m2, z czego prawie 24 tys. m2 zajmie sklep IKEA. Nowe centrum handlowe otrzyma nazwę Galeria na Woli.
IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

IKEA rozpoczyna w Kaliszu i okolicach sprzedaż internetową swoich produktów i rozwiązań. Od 14 września mieszkańcy Kalisza, Ostrowa Wielkopolskiego i Pleszewa mogą zamówić meble IKEA do swojego domu w cenie transportu od 49 złotych lub do nowego Punktu Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka w Kaliszu w stałej cenie 29 złotych.

Przygotuj się na lato pełne przygód. Letnia kolekcja IKEA SOMMAR 2017

W IKEA zagościło lato. Przed nami godziny spędzane na leniwych spacerach, rowerowych przejażdżkach za miasto, śniadaniach na balkonie lub błogim relaksie

w ogrodzie. Produkty z letniej kolekcji IKEA to m.in. funkcjonalne meble, plażowe koce i parasole, subtelne oświetlenie oraz wzorzyste tekstylia, które można wykorzystać po swojemu. SOMMAR to wiele pomysłów na to, jak spędzić lato w inny niż zwykle sposób i stworzyć wspomnienia na lata. Pożegnaj rutynę, powitaj wolność

i spontaniczność!