Seria IKEA FLISAT nagrodzona w konkursie. Komitetu Ochrony Praw Dziecka „Świat przyjazny dziecku”

FLISAT to kolekcja małych mebli i schowków, dzięki którym każde dziecko ma szansę na prawidłowy rozwój i bezpieczną zabawę. Seria IKEA została uhonorowana nagrodą główną w kategorii „dom”, w konkursie „Świat przyjazny dziecku”, organizowanym przez ogólnopolską organizację - Komitet Ochrony Praw Dziecka.

Celem inicjatywy KOPD jest wyróżnienie i nagrodzenie produktów, miejsc, portali czy inicjatyw przyjaznych dzieciom w wieku 0-14 lat. Zgłaszane projekty oceniane są pod kątem m.in. jakości, bezpieczeństwa, estetyki oraz walorów edukacyjnych. W ten sposób promowane są spełniające najwyższe standardy produkty, mające wpływ na rozwój i wrażliwość najmłodszych. W ramach jubileuszowej XV edycji konkursu „Świat przyjazny dziecku” doceniona została seria IKEA FLISAT, obejmująca osiem produktów stworzonych dla dzieci od 3 do 12 roku życia. Wszystkie wyróżnia funkcjonalność i niezwykły design. Meble zostały wykonane z sosny, trwałego i odnawialnego materiału, pięknie się starzeją, dzięki czemu nawiązują do szwedzkich korzeni IKEA. Serii nadano współczesny wygląd za pomocą kolorystycznych akcentów, a dzięki nowym technikom produkcji meble są wytrzymałe i mogą służyć przez lata. Biurko  dziecięce zostało zaprojektowane tak, by mogło rosnąć wraz z dzieckiem –można je  odchylić  i  ustawić w  trzech różnych  wysokościach. Kiedy maluch  przestanie się już bawić domkiem dla lalek, można go wykorzystać  jako  półkę  ścienną  do  wyeksponowania  ulubionych skarbów.  Wiele z produktów  FLISAT,  np.  stolik  i  biurko, ma prowadnice  na  pojemniki  do  przechowywania TROFAST,  dzięki czemu  łatwiej  posprzątać  w  pokoju  po skończonej zabawie.
Zobaczcie, jak prezentują się wyróżnione meble! https://www.youtube.com/watch?v=xEyBoWTePpw
KOPD jest ogólnopolską organizacją pożytku publicznego, zajmującą się ochroną praw i interesów dzieci oraz ich rodzin. Od 1981 roku jej misją jest przeciwdziałanie i zapobieganie wszelkim przejawom krzywdzenia dzieci oraz wsparcie rodzin w sytuacjach kryzysowych. Udział w konkursie „Świat przyjazny dziecku” to realna pomoc potrzebującym. Wszystkie środki finansowe uzyskane z opłat konkursowych są przekazywane na bezpośrednią pomoc podopiecznym KOPD.
Więcej informacji na temat konkursu znajduje się na stronie: http://kopd.pl/aktualnosci/laureaci-xv-edycji-konkursu-swiat-przyjazny-dziecku/

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland, firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_2.jpg

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_1.jpg

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_4.jpg

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_3.jpg

Seria IKEA FLISAT nagrodzona w konkursie Komitetu Ochrony Praw Dziecka Świat przyjazny dziecku_informacja dla mediów.docx

docx | 61,6 KB

IKEA Kraków zaprezentowała ponad 30 kuchni urządzonych na wzór istniejących pomieszczeń

Urządzając kuchnię, szukamy inspiracji w internecie, prasie branżowej, katalogach. Nic jednak nie zastąpi możliwości obejrzenia autentycznych pomieszczeń i podpatrzenia rozwiązań w nich zastosowanych. Okazuje się, że wcale nie musimy odwiedzać w tym celu znajomych czy sąsiadów. IKEA Kraków przeniosła bowiem do sklepu ponad 30 kuchni z istniejących mieszkań.
Kolekcja YPPERLIG. Pochwała prostoty według IKEA i HAY

YPPERLIG to seria będąca efektem współpracy IKEA z duńską firmą projektową HAY. Kolekcja obejmuje szeroki wybór produktów, od sof i stolików kawowych, po drobne akcesoria, takie jak nowa wersja kultowej, niebieskiej torby IKEA. Odzwierciedlająca skandynawskie wartości oraz tożsamość została połączona z najnowszymi technikami produkcji. Celem nowoczesnej i ponadczasowej serii było stworzenie wspólnej przestrzeni do bycia razem.
Zimowa kolekcja IKEA. Powiew natury w domowym wnętrzu

Tegoroczna propozycja IKEA na święta to szeroka gama produktów, dzięki którym dekorowanie domu i dawanie prezentów stanie się przyjemniejsze niż kiedykolwiek wcześniej. Serię zainspirowaną surowym pięknem Islandii wyróżnia ponadczasowość, która sprawdzi się nie tylko od święta. Kolekcja trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie.
Przywitaj październik z IKEA. Nowości w stałym asortymencie

Październik w IKEA to szeroka gama nowych produktów emanujących skandynawskim stylem w najlepszym wydaniu. To pochwała minimalistycznego wzornictwa, ręcznie wykonanych materiałów i jasnego drewna. Całość została utrzymana w monochromatycznych tonacjach kolorystycznych. Wśród dostępnych od października nowości znalazły się m.in. meble tapicerowane, dywany, lampy i produkty do przechowywania w łazience.

Meble na balkon i do ogrodu. Poradnik IKEA

Letnie dni to czas, na który czeka większość z nas. Marzysz o porannej kawie na balkonie, popołudniowym spacerze w ogrodzie czy może o grillowaniu z przyjaciółmi o zachodzie słońca? W IKEA znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz. Chwil spędzanych poza domem nie ogranicza przestrzeń, a jedynie nasza wyobraźnia.