Seria IKEA FLISAT nagrodzona w konkursie. Komitetu Ochrony Praw Dziecka „Świat przyjazny dziecku”

FLISAT to kolekcja małych mebli i schowków, dzięki którym każde dziecko ma szansę na prawidłowy rozwój i bezpieczną zabawę. Seria IKEA została uhonorowana nagrodą główną w kategorii „dom”, w konkursie „Świat przyjazny dziecku”, organizowanym przez ogólnopolską organizację - Komitet Ochrony Praw Dziecka.

Celem inicjatywy KOPD jest wyróżnienie i nagrodzenie produktów, miejsc, portali czy inicjatyw przyjaznych dzieciom w wieku 0-14 lat. Zgłaszane projekty oceniane są pod kątem m.in. jakości, bezpieczeństwa, estetyki oraz walorów edukacyjnych. W ten sposób promowane są spełniające najwyższe standardy produkty, mające wpływ na rozwój i wrażliwość najmłodszych. W ramach jubileuszowej XV edycji konkursu „Świat przyjazny dziecku” doceniona została seria IKEA FLISAT, obejmująca osiem produktów stworzonych dla dzieci od 3 do 12 roku życia. Wszystkie wyróżnia funkcjonalność i niezwykły design. Meble zostały wykonane z sosny, trwałego i odnawialnego materiału, pięknie się starzeją, dzięki czemu nawiązują do szwedzkich korzeni IKEA. Serii nadano współczesny wygląd za pomocą kolorystycznych akcentów, a dzięki nowym technikom produkcji meble są wytrzymałe i mogą służyć przez lata. Biurko  dziecięce zostało zaprojektowane tak, by mogło rosnąć wraz z dzieckiem –można je  odchylić  i  ustawić w  trzech różnych  wysokościach. Kiedy maluch  przestanie się już bawić domkiem dla lalek, można go wykorzystać  jako  półkę  ścienną  do  wyeksponowania  ulubionych skarbów.  Wiele z produktów  FLISAT,  np.  stolik  i  biurko, ma prowadnice  na  pojemniki  do  przechowywania TROFAST,  dzięki czemu  łatwiej  posprzątać  w  pokoju  po skończonej zabawie.
Zobaczcie, jak prezentują się wyróżnione meble! https://www.youtube.com/watch?v=xEyBoWTePpw
KOPD jest ogólnopolską organizacją pożytku publicznego, zajmującą się ochroną praw i interesów dzieci oraz ich rodzin. Od 1981 roku jej misją jest przeciwdziałanie i zapobieganie wszelkim przejawom krzywdzenia dzieci oraz wsparcie rodzin w sytuacjach kryzysowych. Udział w konkursie „Świat przyjazny dziecku” to realna pomoc potrzebującym. Wszystkie środki finansowe uzyskane z opłat konkursowych są przekazywane na bezpośrednią pomoc podopiecznym KOPD.
Więcej informacji na temat konkursu znajduje się na stronie: http://kopd.pl/aktualnosci/laureaci-xv-edycji-konkursu-swiat-przyjazny-dziecku/

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland, firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_2.jpg

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_1.jpg

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_4.jpg

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_3.jpg

Seria IKEA FLISAT nagrodzona w konkursie Komitetu Ochrony Praw Dziecka Świat przyjazny dziecku_informacja dla mediów.docx

docx | 61,6 KB

Z produktami IKEA Święta będą jeszcze bardziej magiczne.Rusza zimowa kampania IKEA.

Na początku listopada rozpoczęła się świąteczna odsłona kampanii IKEA. W tym roku marka udowadnia, że magia Świąt jest na wyciągnięcie ręki – każdy z nas już teraz z łatwością może stworzyć wyjątkową atmosferę w swoim domu.
Zaprojektowana przez dzieci dla dzieci. Limitowana kolekcja IKEA SAGOSKATT po raz 5. wspiera prawo najmłodszych do zabawy oraz rozwoju.

W minionym roku IKEA zorganizowała konkurs rysunkowy i zaprosiła dzieci z całego świata do narysowania pluszaka swoich marzeń w ramach kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. Na jury czekało nie lada wyzwanie: wybór tych pięciu najbardziej wyjątkowych z pona
Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.