Seria IKEA FLISAT nagrodzona w konkursie. Komitetu Ochrony Praw Dziecka „Świat przyjazny dziecku”

FLISAT to kolekcja małych mebli i schowków, dzięki którym każde dziecko ma szansę na prawidłowy rozwój i bezpieczną zabawę. Seria IKEA została uhonorowana nagrodą główną w kategorii „dom”, w konkursie „Świat przyjazny dziecku”, organizowanym przez ogólnopolską organizację - Komitet Ochrony Praw Dziecka.

Celem inicjatywy KOPD jest wyróżnienie i nagrodzenie produktów, miejsc, portali czy inicjatyw przyjaznych dzieciom w wieku 0-14 lat. Zgłaszane projekty oceniane są pod kątem m.in. jakości, bezpieczeństwa, estetyki oraz walorów edukacyjnych. W ten sposób promowane są spełniające najwyższe standardy produkty, mające wpływ na rozwój i wrażliwość najmłodszych. W ramach jubileuszowej XV edycji konkursu „Świat przyjazny dziecku” doceniona została seria IKEA FLISAT, obejmująca osiem produktów stworzonych dla dzieci od 3 do 12 roku życia. Wszystkie wyróżnia funkcjonalność i niezwykły design. Meble zostały wykonane z sosny, trwałego i odnawialnego materiału, pięknie się starzeją, dzięki czemu nawiązują do szwedzkich korzeni IKEA. Serii nadano współczesny wygląd za pomocą kolorystycznych akcentów, a dzięki nowym technikom produkcji meble są wytrzymałe i mogą służyć przez lata. Biurko  dziecięce zostało zaprojektowane tak, by mogło rosnąć wraz z dzieckiem –można je  odchylić  i  ustawić w  trzech różnych  wysokościach. Kiedy maluch  przestanie się już bawić domkiem dla lalek, można go wykorzystać  jako  półkę  ścienną  do  wyeksponowania  ulubionych skarbów.  Wiele z produktów  FLISAT,  np.  stolik  i  biurko, ma prowadnice  na  pojemniki  do  przechowywania TROFAST,  dzięki czemu  łatwiej  posprzątać  w  pokoju  po skończonej zabawie.
Zobaczcie, jak prezentują się wyróżnione meble! https://www.youtube.com/watch?v=xEyBoWTePpw
KOPD jest ogólnopolską organizacją pożytku publicznego, zajmującą się ochroną praw i interesów dzieci oraz ich rodzin. Od 1981 roku jej misją jest przeciwdziałanie i zapobieganie wszelkim przejawom krzywdzenia dzieci oraz wsparcie rodzin w sytuacjach kryzysowych. Udział w konkursie „Świat przyjazny dziecku” to realna pomoc potrzebującym. Wszystkie środki finansowe uzyskane z opłat konkursowych są przekazywane na bezpośrednią pomoc podopiecznym KOPD.
Więcej informacji na temat konkursu znajduje się na stronie: http://kopd.pl/aktualnosci/laureaci-xv-edycji-konkursu-swiat-przyjazny-dziecku/

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland, firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_2.jpg

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_1.jpg

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_4.jpg

Seria IKEA FLISAT_materiał prasowy IKEA_3.jpg

Seria IKEA FLISAT nagrodzona w konkursie Komitetu Ochrony Praw Dziecka Świat przyjazny dziecku_informacja dla mediów.docx

docx | 61,6 KB

Nadzwyczajnie zwyczajne. Limitowana kolekcja IKEA STUNSIG

Nowa seria STUNSIG powstała z myślą o miłośnikach wzornictwa i mody. Stworzona dla tych, którzy chcą się wyróżniać, składa się z tekstyliów, naczyń i dodatków. Awangardowe wzory zaprojektowane przez grono artystów z całego świata, pobudzają wyobraźnię oraz nadają codziennym produktom niezwykły charakter. Kolekcja będzie dostępna w sklepach IKEA od czerwca.
Zakupy #poswojemu w IKEA w nowej, niższej cenie

Od 10 maja kupując meble IKEA w sklepach stacjonarnych, przez telefon, czy internet klienci zapłacą mniej za transport produktów. Niższa cena dotyczy dostaw do domów w miastach i najbliższych okolicach, gdzie znajdują się sklepy IKEA. Do 31 sierpnia z tej oferty skorzystają także mieszkańcy kolejnych dziesięciu miast w Polsce.
Nowa kolekcja IKEA AVSIKTLIG. Wyjątkowa kolaboracja IKEA i 10-gruppen

Seria AVSIKTLIG to efekt współpracy IKEA z artystami legendarnej szwedzkiej grupy projektowej 10-gruppen. Łącząc w sobie przeszłość z teraźniejszością, kolekcja składa się z wyrazistych wzorów wykorzystanych m.in. na pościeli, tacach, talerzach, dywanach i tkaninach z metra. Produkty będą dostępne we wszystkich sklepach IKEA od maja.
Produkty IKEA z prestiżową nagrodą Red Dot Award

Meble IKEA - fotel PS 2017 oraz sofa HAVSTEN zostały wyróżnione w prestiżowym, międzynarodowym konkursie wzornictwa Red Dot Award, w kategorii Product Design. Produkty doceniono m.in. za innowacyjność, wysoką jakość, funkcjonalność oraz nowoczesny design. To kolejne w ciągu ostatnich lat wyróżnienie IKEA w tym renomowanym konkursie.

Meble na balkon i do ogrodu. Poradnik IKEA

Letnie dni to czas, na który czeka większość z nas. Marzysz o porannej kawie na balkonie, popołudniowym spacerze w ogrodzie czy może o grillowaniu z przyjaciółmi o zachodzie słońca? W IKEA znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz. Chwil spędzanych poza domem nie ogranicza przestrzeń, a jedynie nasza wyobraźnia.