Startuje przetarg na obsługę reklamową IKEA Retail

W przetargu wyłoniona zostanie agencja, która będzie odpowiedzialna za przygotowywanie, obsługę oraz realizację kampanii komunikacyjnych marki. Działania obejmą zarówno media offline jak i online oraz stworzenie platformy komunikacyjnej. Do przetargu zaproszono dziewięć firm – powiedział Filip Fiedorow, Dyrektor Marketingu IKEA Retail.

Do przetargu zostały zaproszone agencje, które obecnie współpracują z IKEA Retail w Polsce tj. Grey Poland oraz Kalicińscy.com. Dodatkowo na liście znalazły się: DDB&Tribal, VML, Saatchi & Saatchi, BBDO, Agencja Bardzo, Lvov, Scholz&Friends.
IKEA zapewnia wynagrodzenie przystępującym do postępowania przetargowego. Otrzymają je agencje, które zakwalifikują się do etapu tzw. „tissue sessions” (5 tys. złotych) oraz finaliści (15 tys. złotych).
Za koordynację procesu przetargowego odpowiada zewnętrzny doradca - Monika Nowaczewska (Lidermatic).
Rozstrzygnięcie przetargu zaplanowane jest na pierwszą połowę maja 2017.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Anna Maria Pawlak-Kuliga nową Prezes Zarządu IKEA Retail w Polsce

Od 1 września br. nastąpi zmiana na stanowisku Prezesa sieci sklepów IKEA w Polsce. Po raz pierwszy w historii firmy, funkcję tę obejmie Polka - Anna Pawlak-Kuliga. Zastąpi ona Evelyn Higler, która od września obejmie stanowisko w globalnych strukturach firmy.
Zakupy #poswojemu w IKEA w nowej, niższej cenie

Od 10 maja kupując meble IKEA w sklepach stacjonarnych, przez telefon, czy internet klienci zapłacą mniej za transport produktów. Niższa cena dotyczy dostaw do domów w miastach i najbliższych okolicach, gdzie znajdują się sklepy IKEA. Do 31 sierpnia z tej oferty skorzystają także mieszkańcy kolejnych dziesięciu miast w Polsce.
Nowy Dyrektor Marketingu w IKEA Retail

Z początkiem listopada do IKEA Retail dołączy Filip Fiedorow, obejmując stanowisko Dyrektora Marketingu. Jednym z wyzwań stojących przed zespołem, którym będzie kierował jest rozwijanie sprzedaży wielokanałowej, w tym możliwości zakupu mebli przez Internet.
IKEA Retail o jakości życia podczas XXVII Forum Ekonomicznego w Krynicy-Zdroju

Jakość życia Polaków była tematem przewodnim obecności IKEA Retail na tegorocznym Forum Ekonomicznym w Krynicy-Zdroju (5—7 września). Firma mówiła o trzech wymiarach – domowym (jakość życia w domu), służbowym (jakość relacji pracodawca-pracownik) i społecznym (troska o środowisko). IKEA przygotowała dwie ekspozycje, zainicjowała także debaty i spotkania dla szerokiego grona interesariuszy.

Limitowana kolekcja IKEA ART EVENT 2017. Sztuka rysunku

Już w kwietniu w sklepach IKEA pojawi się nowa kolekcja ART EVENT 2017.

To 12 limitowanych plakatów z ręcznie narysowanymi motywami autorstwa artystów z całego świata, wśród których znalazła się również polska ilustratorka Joanna Concejo.