Oświadczenie dotyczące sytuacji kierowców przedstawionych w materiale BBC

Współczujemy  kierowcom przedstawionym w materiale BBC, z którymi rozmawiano. Pomimo  tego, że nie są oni zatrudnieni przez IKEA, jest dla nas bardzo  ważnym, by każdy kierowca, który przewozi nasze produkty miał  zapewnione dobre i sprawiedliwe warunki pracy i chcemy z naszej strony  działać, aby zabezpieczyć prawa kierowców. W naszym kodeksie  postępowania dla dostawców IWAY, kładziemy jasne i rygorystyczne  wymagania dla firm świadczących usługi transportowe dla IKEA. Wymagania  te dotyczą płacy, warunków pracy oraz przestrzegania obowiązujących w  tych zakresach przepisów prawa. Monitorujemy oraz  prowadzimy regularne  audyty i działamy w celu skorygowania wszelkich  niezgodności.
Pomimo  naszych starań, obserwujemy, że w branży transportowej istnieją  wyzwania, nad którymi wspólnie musimy pracować. Rozwijamy standard IWAY  dla  transportu, w celu zmniejszenia ryzyka dumpingu społecznego, a także  wzywamy do wspólnych działań na różnych szczeblach politycznych, jak  również z kluczowymi podmiotami z branży.

IKEA wybrała agencję PR do komunikacji korporacyjnej

IKEA zakończyła przetarg na kompleksową obsługę komunikacji korporacyjnej, obejmującą wewnętrzne i zewnętrzne działania oraz Public Affairs. Zwyciężyła agencja 2B UP Consulting, będąca częścią Garden of Words Group. Współpracę w nowym obszarze firmy rozpoczną we wrześniu 2018 roku.
Wege hot dog już w IKEA

Nowa, wegetariańska wersja klasycznego hot doga dostępna jest już w ofercie Bistro IKEA. To nie tylko smaczna i szybka przekąska, ale także bardziej zrównoważony wybór. IKEA Food, opierając się na wizji IKEA mającej na celu tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi, chce zainspirować ich do zdrowszego i bardziej zrównoważonego stylu życia, oferując pyszne jedzenie, które ma pozytywny wpływ na ludzi i planetę.
IKEA w Lublinie i SKENDE Shopping zapraszają do Po Sąsiedzku

Po Sąsiedzku – to sześć unikalnych przestrzeni, które od początku lipca można odwiedzać na terenie sklepu IKEA w Lublinie i centrum handlowego SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.
Anna Pawlak-Kuliga od września będzie odpowiadać za rozwój największego rynku IKEA na świecie

Po pięciu latach pracy w Polsce, w tym dwóch na stanowisku prezesa IKEA Retail, Anna Pawlak-Kuliga obejmie stanowisko prezesa IKEA w Chinach. Tymczasowo obowiązki prezesa firmy w Polsce przejmie Iwona Szczęka, członek zarządu.