Oświadczenie dotyczące sytuacji kierowców przedstawionych w materiale BBC

Współczujemy  kierowcom przedstawionym w materiale BBC, z którymi rozmawiano. Pomimo  tego, że nie są oni zatrudnieni przez IKEA, jest dla nas bardzo  ważnym, by każdy kierowca, który przewozi nasze produkty miał  zapewnione dobre i sprawiedliwe warunki pracy i chcemy z naszej strony  działać, aby zabezpieczyć prawa kierowców. W naszym kodeksie  postępowania dla dostawców IWAY, kładziemy jasne i rygorystyczne  wymagania dla firm świadczących usługi transportowe dla IKEA. Wymagania  te dotyczą płacy, warunków pracy oraz przestrzegania obowiązujących w  tych zakresach przepisów prawa. Monitorujemy oraz  prowadzimy regularne  audyty i działamy w celu skorygowania wszelkich  niezgodności.
Pomimo  naszych starań, obserwujemy, że w branży transportowej istnieją  wyzwania, nad którymi wspólnie musimy pracować. Rozwijamy standard IWAY  dla  transportu, w celu zmniejszenia ryzyka dumpingu społecznego, a także  wzywamy do wspólnych działań na różnych szczeblach politycznych, jak  również z kluczowymi podmiotami z branży.

IKEA Poznań tworzy miejsce na życie. Odmieniona przestrzeń Zielonogórskiego Stowarzyszenia Damy Radę

W ramach akcji mającej na celu wsparcie lokalnych fundacji i stowarzyszeń IKEA Poznań postanowiła pomóc jednej z placówek wymagających remontu. Siedziba Stowarzyszenia Damy Radę w Zielonej Górze przeszła całkowitą metamorfozę. Miejsce zostało wyposażone meblami oraz akcesoriami IKEA. Wszystko po to, by zadbać o przestrzeń do wspólnego spędzania czasu.
Oświadczenie w sprawie podwyższonego poziom dichlorobenzenu w produktach BASF

Potwierdzamy, że IKEA otrzymała informację od BASF, jednego z poddostawców dla kilku dostawców IKEA, że odkryli oni awarię produkcji, której efektem jest podwyższony poziom dichlorobenzenu w procesie produkcyjnym. W związku z tym IKEA rozpoczęła dochodzenie w tej sprawie
IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową

IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową  IKEA Retail w Polsce rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na planowanie i zakup mediów, który rozpoczął się w sierpniu br. Po kilkuetapowym przeglądzie ofert IKEA zdecydowała powierzyć obsługę mediową MEC, swo
Miejsce stworzone dla ludzi, które zmienia przyszłość rekrutacji Twoje Studio Pracy IKEA już otwarte!

IKEA w Polsce stworzyła wyjątkową przestrzeń dla osób chcących poznawać firmę jako markę pracodawcy. To pierwsze takie miejsce IKEA na świecie. Twoje Studio Pracy stanowi innowacyjny przełom w postrzeganiu i podejściu do rekrutacji oraz odpowiedź na współczesne trendy. Za jego sprawą proces ten jest bardziej partnerski, dopasowany do indywidualnych preferencji kandydatów i pozwala na lepsze poznanie potencjalnego miejsca pracy, jeszcze przed zatrudnieniem.

IKEA zaprasza na spotkanie z autorami projektów społecznych dla Lublina

Już za tydzień, 29 marca, mieszkańcy Lublina będą mogli posłuchać na żywo autorów trzech pomysłów na „Projekt w sąsiedztwie”, a następnie oddać swój głos na jeden z nich. Prezentacje odbędą się w Lubelskim Centrum Konferencyjnym o godzinie 16.30. Wstęp na spotkanie jest wolny.