IKEA zaprasza na spotkanie z autorami projektów społecznych dla Lublina

Już za tydzień, 29 marca, mieszkańcy Lublina będą mogli posłuchać na żywo autorów trzech pomysłów na „Projekt w sąsiedztwie”, a następnie oddać swój głos na jeden z nich. Prezentacje odbędą się w Lubelskim Centrum Konferencyjnym o godzinie 16.30. Wstęp na spotkanie jest wolny.

W ramach akcji „Projekt w Sąsiedztwie” do IKEA spłynęło łącznie dwadzieścia osiem pomysłów na działania społeczne w Lublinie. Przedstawiciele IKEA, Instytutu na rzecz Ekorozwoju oraz Rady Sąsiedzkiej, czyli grupy aktywnych społecznie i uznanych lubelskich aktywistów, wybrali spośród nich trzy najlepsze propozycje. Spotkanie 29 marca to ostatni etap wyboru pomysłu na prezent dla lublinian – czyli projektu społecznego, w którego przeprowadzeniu pomoże IKEA Lublin.

Podczas prezentacji, mieszkańcy Lublina będą mogli posłuchać na żywo autorów trzech finałowych pomysłów, którzy przedstawią swoje projekty i będą starali się przekonać obecnych na sali, dlaczego to akurat ich projekt warto zrealizować. Będzie również szansa rozmowy i zadawania pytań autorom – mówi Agata Czachórska, Specjalista ds. komunikacji korporacyjnej IKEA Retail w Polsce. - Zapraszamy na spotkanie wszystkich lublinian! Chcemy, by to właśnie oni zadecydowali o prezencie – zwycięskim „Projekcie w sąsiedztwie” – który najlepiej trafia w ich potrzeby i marzenia, a którego realizację będzie wspierać IKEA Lublin – dodaje Agata Czachórska.

Tego dnia na stronie IKEA.pl/dlalublina ruszy głosowanie internetowe na najlepszy z trzech przedstawionych projektów. Zgodnie z regulaminem głosowania, będzie można oddać jeden głos wybierając jeden projekt. Głosowanie potrwa do 23 kwietnia 2017 roku. W kwietniu IKEA przygotuje również specjalne miejsce w centrum miasta, w którym będzie można oddać swój głos bez konieczności posiadania dostępu do internetu.

IKEA Lublin pomoże zrealizować projekt, który zdobędzie największą liczbę głosów mieszkańców – otrzyma on wsparcie finansowe na poziomie 100 tys. zł.

Publiczna prezentacja projektów odbędzie się w przyszłą środę, o godz. 16:30 w Lubelskim Centrum Konferencyjnym w Lublinie przy ul. Grottgera 2 – sala S7, piętro 4. Tuż po prezentacji autorzy będą indywidualnie opowiadać o swoich pomysłach na stoiskach rozstawionych w hallu LCK na 4. piętrze. Wstęp na wydarzenie jest wolny.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

O Instytucie na rzecz Ekorozwoju
Instytut na rzecz Ekorozwoju (InE) od ponad 25 lat działa z sukcesami jako think-tank, czyli niezależna organizacja zajmująca się opracowywaniem ekologicznych idei i rozwiązań. Idziemy też krok dalej wdrażając wypracowane koncepcje. Nazywamy to formułą 4P: Pomysł, Promocja, Pilotaż, Praktyka. Stąd m.in. nasza obecność w projekcie IKEA, którego efekt będzie jak najbardziej rzeczywisty i widoczny.

Wystartowało głosowanie na projekt społeczny dla Lublina

29 marca, w ramach akcji IKEA „Projekt w sąsiedztwie”, rozpoczęło się internetowe głosowanie, które ma wyłonić zwycięski projekt społeczny dla Lublina. Otwarte głosowanie na jedną spośród trzech koncepcji potrwa do 23 kwietnia br. Najlepszy pomysł zostanie zrealizowany jeszcze w tym roku dzięki wsparciu IKEA Lublin.
Sklep IKEA w Lublinie już otwarty

Dziesiąty sklep IKEA w Polsce i jedyny we wschodniej części kraju powitał dziś, 23 sierpnia, swoich pierwszych gości. Na otwarciu długo wyczekiwanego przez mieszkańców Lubelszczyzny sklepu szwedzkiej marki pojawiły się władze miasta, regionu i tysiące mieszkańców. IKEA przygotowała w tym dniu dla klientów specjalny program atrakcji.
Otwarcie sklepu IKEA w Lublinie już 23 sierpnia!

Otwarcie sklepu IKEA Lublin nastąpi już w środę, 23 sierpnia. Wyczekiwany przez mieszkańców Lublina i okolic dziesiąty sklep IKEA w Polsce i pierwszy we wschodniej części kraju powita gości już o godzinie 10:00. IKEA na dzień otwarcia przygotowała dla klientów specjalny program atrakcji.
Doświadczenie IKEA w centrum Lublina

IKEA we współpracy z Agencją Warszawa stworzyła nowe unikalne miejsce w zabytkowej kamienicy w samym centrum Lublina. IKEA Po Sąsiedzku swoją działalność rozpoczęła cztery miesiące temu w związku z powstaniem nowego sklepu IKEA w Lublinie. Od tego czasu mieszkańcy miasta i okolic mogą w szwedzkiej, domowej przestrzeni poznać i doświadczyć IKEA, jeszcze przed otwarciem sklepu.

7 agencji zaproszonych do kolejnego etapu przetargu

Do przetargu na przygotowywanie, obsługę oraz realizację kampanii komunikacyjnych, IKEA Retail zaprosiła dziewięć agencji. Po odpowiedzi na wstępne zapytanie o informację (Request for Information) w drugim etapie postępowania przetargowego znalazły się firmy, które obecn