7 agencji zaproszonych do kolejnego etapu przetargu

Do przetargu na przygotowywanie, obsługę oraz realizację kampanii komunikacyjnych, IKEA Retail zaprosiła dziewięć agencji. Po odpowiedzi na wstępne zapytanie o informację (Request for Information) w drugim etapie postępowania przetargowego znalazły się firmy, które obecnie współpracują z IKEA: Grey Group Poland i Kalicińscy.com. Na liście są również: DDB&Tribal, VML, Saatchi & Saatchi, Lvov i Scholz&Friends.

Wybrana w przetargu agencja odpowiedzialna będzie za stworzenie platformy komunikacyjnej oraz działania w mediach tradycyjnych i internetowych. IKEA zdecydowała się w pierwszym kroku na tzw. „tissue sessions” zanim zaprosi trzech finalistów do pełnych prezentacji kreatywnych – powiedział Filip Fiedorow, Dyrektor Marketingu IKEA Retail w Polsce.
IKEA zapewnia wynagrodzenie przystępującym do postępowania przetargowego. Otrzymają je agencje, które zakwalifikują się do etapu tzw. „tissue sessions” (5 tys. złotych) oraz finaliści (15 tys. złotych).
Rozstrzygnięcie przetargu zaplanowane jest na pierwszą połowę maja 2017.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.
3. edycja kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. O znaczeniu zabawy w rozwoju dzieci przypomina kolekcja LUSTIGT.

Ruszyła trzecia już edycja kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. Firma od lat działa na rzecz zapewnienia dzieciom z całego świata prawa do rozwoju, wiedząc, że zabawa edukuje, pozwala prawidłowo dojrzewać i daje poczucie szczęścia. Tym razem włącza się ró
Nowoczesny biznes w Centrum uwagi!

18 października w całkiem nowej odsłonie wnętrza Centrum IKEA dla Firm odbyła się premiera katalogu IKEA Biznes. W gronie przedsiębiorców i dziennikarzy Centrum świętowało pierwszy rok swojej działalności.
Sprzedaż IKEA Retail w Polsce przekroczyła 4 miliardy złotych

IKEA Retail w Polsce podsumowała kolejny rok finansowy*, ogłaszając 11%** wzrost sprzedaży z wynikiem 4,03 mld zł. Prawie 29 mln osób odwiedziło sklepy IKEA w Polsce, a strona IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt. W minionym roku klienci nadal najchętniej kupowali kuchnie i meble do sypialni, popularnością cieszyły się szczególnie materace oraz meble do przechowywania.
Nowa prezes IKEA Retail w Polsce

1 października br. Carolina Garcia Gomez objęła stanowisko prezes zarządu IKEA Retail w Polsce. Karierę w IKEA rozpoczęła w 2005 r. w sklepie IKEA w Barakaldo w rodzinnej Hiszpanii. Doświadczenie zawodowe zdobywała również na rynkach Słowackim, Czeskim oraz Węgierskim. Ostatnio pracowała jako wiceprezes IKEA Retail w Japonii. Z wykształcenia jest inżynierem, ukończyła także studia Master of Business Administration w IESE Business School. Ma 42 lata.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.