IKEA rozwija talenty pracowników

W IKEA najważniejsi są ludzie. Firma nie tylko dba o dobre warunki zatrudnienia, takie jak godna płaca, ale stawia też na indywidualny rozwój pracowników. Od 27 marca do 2 kwietnia we wszystkich sklepach i biurach IKEA na całym świecie trwa Tydzień Talentów - wydarzenie, które pozwala pracownikom na odkrywanie i wzmacnianie swoich zdolności oraz poznanie możliwości rozwoju w IKEA.

W zeszłym roku Tydzień Talentów odbył się w IKEA po raz pierwszy, a jego głównym celem było szerzenie filozofii rozwoju poprzez indywidualne talenty i predyspozycje. Każdy pracownik miał okazję w nieformalny i inspirujący sposób odkryć możliwe ścieżki karier, a także sposoby poszerzania kompetencji na obecnym stanowisku. Budując na zeszłorocznym sukcesie, w tym roku IKEA skupi się na pokazaniu pracownikom jak korzystać z możliwości rozwoju i co może pomóc w podjęciu decyzji o kolejnym kroku.
Tydzień Talentów to wyjątkowe forum dialogu o rozwijaniu się w i z IKEA. W Polsce przygotowaliśmy spotkania z managerami, warsztaty zespołowe oraz prezentacje różnych działów i spółek IKEA. Odbędą się również sesje coachingowe, a nasi pracownicy w Polsce i na świecie podzielą się wieloma inspirującymi historiami o swoich ścieżkach karier - powiedział Michał Pióro, Dyrektor HR, IKEA Retail w Polsce. Uczestnicy dowiedzą się jak rozwijać swoje kompetencje na zajmowanych stanowiskach, a także poznają możliwości zmiany działu, funkcji lub awansu. Podczas Tygodnia Talentów chcemy pokazać, że rozwój to nasza wspólna odpowiedzialność – pracownika, jego managera oraz IKEA – dodał Michał Pióro.
Ten tydzień będzie również doskonałą okazją dla liderów do lepszego poznania możliwości i dostrzeżenia potencjału swoich zespołów. A dla pracowników do pogłębienia integracji w ich działach i pomiędzy nimi. Takie inicjatywy jak Tydzień Talentów sprawiają, że IKEA staje się coraz wspanialszym miejscem pracy, które rozwija biznes poprzez rozwój pracowników.
Rozwój firmy rozpoczyna się od ludzi. W IKEA wierzymy w możliwości naszych pracowników. Sprawdzamy jakie mają indywidualne talenty i dokładamy wszelkich starań, żeby w kreatywny sposób je rozwijać. Zależy nam, aby zatrudnieni w IKEA wciąż się uczyli i stawiali czoło nowym wyzwaniom - powiedziała Michelle Nelson, Talent Manager w Grupie IKEA.
Aktualne oferty oraz informacje na temat pracy w IKEA można znaleźć pod adresem: http://www.ikea.com/ms/pl_PL/the_ikea_story/jobs_at_ikea/index.html

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.
IKEA i Tatrzański Park Narodowy łączą siły na rzecz lepszego klimatu w Zakopanem

IKEA razem z Tatrzańskim Parkiem Narodowym (TPN) podjęła współpracę na rzecz klimatu. Jednym z efektów działań jest zamontowana na budynku Centrum Edukacji Przyrodniczej w Zakopanem instalacja fotowoltaiczna od IKEA. Dzięki inwestycji TPN będzie mógł wyprodukować 37,2MWh
Program grantowy IKEA „Zabawa to poważna sprawa” – w tym roku w temacie zmian klimatu

4 listopada 2018 roku rozpocznie się druga edycja konkursu grantowego IKEA dla organizacji pozarządowych oraz innych podmiotów, które na co dzień wspierają dzieci i młodzież zagrożone wykluczeniem społecznym. Konkurs jest częścią międzynarodowej kampanii IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. Zgłoszenia do udziału przyjmowane będą do 16 listopada br. W tej edycji kluczowe jest zaangażowanie organizacji w edukację ekologiczną, w szczególności wokół tematyki zmian klimatu.
Nowy rok szkolny z fotowoltaiką od IKEA

Sześć polskich szkół rozpoczęło rok szkolny z nową energią wytwarzaną ze słońca. Placówki wygrały instalacje fotowoltaiczne w konkursie „Najlepsza szkoła pod słońcem”, organizowanym przez IKEA oraz spółki zarządzające farmami wiatrowymi firmy. We wrześniu odbyło się uroczyste przekazanie nagród w zwycięskich szkołach.
Nowa instalacja fotowoltaiczna od IKEA przysłuży się potrzebującym w Słupsku

Instalacja fotowoltaiczna od IKEA została zainstalowana na dachu ośrodka dla bezdomnych w Słupsku prowadzonego przez Towarzystwo Pomocy im. Św. Brata Alberta. Uroczyste uruchomienie instalacji odbyło się 30 sierpnia 2018. Inwestycja w produkcję energii odnawialnej na budynku należącym do Miasta jest wynikiem współpracy między firmą IKEA a Słupskiem w zakresie zrównoważonego rozwoju.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.