IKEA Po Sąsiedzku w Lublinie

IKEA zaprasza do nowego miejsca spotkań w samym sercu Lublina, przy ul. Krakowskie Przedmieście 55. Od 5 kwietnia mieszkańcy mogą odwiedzać IKEA Po Sąsiedzku, czyli unikalną przestrzeń pełną szwedzkości, która zachęca do wspólnego spędzania czasu i poznawania marki.

IKEA Po Sąsiedzku to szwedzka, domowa przestrzeń, dostępna dla każdego mieszkańca Lublina i okolic. Składa się z kilku pomieszczeń, które pełnią swoje specjalne funkcje, m.in.  wypoczynkową i kreatywną. Można spotkać się tam z przyjaciółmi, zatrzymać na drobną przekąskę i filiżankę kawy czy zwyczajnie odpocząć przy lekturze książki w zielonym zaciszu. IKEA nie zapomniała również o najmłodszych, przygotowując dla nich kącik zabaw. Program wydarzeń w IKEA Po Sąsiedzku zakłada spotkania ze specjalnymi gośćmi, pokazy skandynawskich filmów, turnieje gier planszowych, pokazy kulinarne, międzypokoleniowe aktywności oraz różnorodne warsztaty.

To pierwsza i obecnie jedyna tego typu inicjatywa IKEA w Polsce. Cieszę się, że stworzyliśmy ją w Lublinie – powiedziała Monika Kosińska, dyrektor sklepu IKEA Lublin. To unikalne miejsce, w którym każdy może znaleźć coś dla siebie i po prostu poczuć się dobrze, celebrując małe, codzienne przyjemności, czyli doświadczając tego, co Szwedzi nazywają „mysa” – dodała Monika Kosińska.

Wszelkie informacje o projekcie oraz szczegółowy program wydarzeń są dostępne na stronie IKEA.pl/Lublin/posasiedzku, na fanpage’u IKEA Po Sąsiedzku na Facebooku (facebook.com/IKEAPoSasiedzku) oraz na Instagramie (instagram.com/ikeaposasiedzku).

Otwarcie punktu spotkań IKEA Po Sąsiedzku to część działań związanych z otwarciem sklepu IKEA w Lublinie, planowanym na III kwartał 2017 r.

#IKEAlublin #IKEAposasiedzku #poczujsiedobrze #poswojemu #IKEA

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

1_IKEA Po Sąsiedzku_PRESS KIT.pdf

pdf | 2,57 MB

IKEA Po Sąsiedzku_3.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_12.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_13.jpg

IKEA Po Sąsiedzku.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_1.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_4.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_10.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_9.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_11.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_2.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_8.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_7.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_5.jpg

IKEA Po Sąsiedzku_6.jpg

Doświadczenie IKEA w centrum Lublina

IKEA we współpracy z Agencją Warszawa stworzyła nowe unikalne miejsce w zabytkowej kamienicy w samym centrum Lublina. IKEA Po Sąsiedzku swoją działalność rozpoczęła cztery miesiące temu w związku z powstaniem nowego sklepu IKEA w Lublinie. Od tego czasu mieszkańcy miasta i okolic mogą w szwedzkiej, domowej przestrzeni poznać i doświadczyć IKEA, jeszcze przed otwarciem sklepu.
Otwarcie sklepu IKEA w Lublinie już 23 sierpnia!

Otwarcie sklepu IKEA Lublin nastąpi już w środę, 23 sierpnia. Wyczekiwany przez mieszkańców Lublina i okolic dziesiąty sklep IKEA w Polsce i pierwszy we wschodniej części kraju powita gości już o godzinie 10:00. IKEA na dzień otwarcia przygotowała dla klientów specjalny program atrakcji.
Kupuj #poswojemu w IKEA. IKEA otwiera Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

Od połowy września 2017 roku mieszkańcy Kalisza i okolic będą mogli zamówić meble IKEA przez internet, telefon lub w każdym sklepie IKEA w Polsce oraz odebrać je w Punkcie Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka. To już drugi taki punkt. Pierwszy został otwarty w grudniu 2016 roku w Opolu.
Wspólna Przestrzeń zwycięzcą „Projektu w Sąsiedztwie” IKEA

23 kwietnia br. zakończyło się internetowe głosowanie mieszkańców Lublina na projekt społeczny, który zostanie zrealizowany w tym roku przy wsparciu IKEA Lublin w ramach „Projektu w Sąsiedztwie”. Mieszkańcy Lublina zdecydowali, że to Wspólna Przestrzeń będzie dla nich najlepszym, powitalnym prezentem od powstającego sklepu IKEA Lublin.

Festiwal Let’s Make Room for Life. Poznaj pokój dzienny przyszłości - IKEA zaprasza do Mediolanu

Jak zwykle podczas targów Salone del Mobile, wiosna w Mediolanie rozkwitnie designem! Od 4 do 9 kwietnia IKEA organizuje wystawę we Włoszech dla wszystkich miłośników dobrego wzornictwa, by dzielić się wiedzą, inspirować i bawić na Festiwalu Let’s Make Room for Life. Hasłem przewodnim wydarzenia będzie przyszłość pokoju dziennego.