Festiwal Let’s Make Room for Life. Poznaj pokój dzienny przyszłości - IKEA zaprasza do Mediolanu

Jak zwykle podczas targów Salone del Mobile, wiosna w Mediolanie rozkwitnie designem! Od 4 do 9 kwietnia IKEA organizuje wystawę we Włoszech dla wszystkich miłośników dobrego wzornictwa, by dzielić się wiedzą, inspirować i bawić na Festiwalu Let’s Make Room for Life. Hasłem przewodnim wydarzenia będzie przyszłość pokoju dziennego.

Rola pokoju dziennego, pomieszczenia, w którym spędzamy większość naszego czasu, zmienia się dynamicznie. Wraz z rozwojem technologii i wielkich aglomeracji miejskich, potrzebujemy wielofunkcyjnych przestrzeni mieszkalnych z pokojem dziennym, elastycznie dopasowującym się do wielu potrzeb i zainteresowań. Podczas Festiwalu Let’s Make Room for Life w Mediolanie IKEA zaprezentuje zupełnie nowe spojrzenie na najważniejsze pomieszczenie w naszym domu.
Festiwal Let’s Make Room for Life to energetyczny miks designu, muzyki, innowacji i dobrego jedzenia w samym sercu młodej, tętniącej życiem dzielnicy Lambrate. W trakcie 56. edycji Salone del Mobile, największych i najbardziej prestiżowych międzynarodowych targów wnętrzarskich, IKEA pokaże najnowsze trendy i nowatorskie rozwiązania oraz opowie o współpracy m.in. z duńskimi projektantami HAY, projektantem Tomem Dixonem, Design Indaba, grafikiem Kevinem Lyonsem oraz duetem artystek Pinar&Viola.
Wydarzenie odbędzie się w Officina Ventura 14 – miejscu, które na tydzień stanie się największym pokojem dziennym w Mediolanie. W hali wystawienniczej o powierzchni 3,5 tys. m kw. pojawią się strefy tematyczne, w których przez sześć dni IKEA będzie prezentować poszczególne aspekty swojej misji i wizji. W przestrzeni wystawowej odwiedzający będą mogli poznać setki produktów z 6 nowych kolekcji: YPPERLIG, DELAKTIG, STOCKHOLM, BJÖRKSNÄS, ART EVENT 2017 i STUNSIG oraz nowe meble m.in. ze znanych już serii VIMLE, HAVSTEN
i VALLENTUNA.
W Teatrze Manzoni, miejscu wystawy Toma Dixona w Mediolanie, IKEA zaprezentuje ekskluzywny pokaz krótkometrażowego filmu “The Journey of an Idea”, który dotyczy projektu DELAKTIG – połączenia surowej elegancji Toma Dixona z demokratycznym wzornictwem IKEA. Podczas wydarzenia zaprezentowane zostanie możliwe do modyfikacji łóżko DELAKTIG będące jednocześnie sofą oraz szkice i miniprototypy wariacji na temat DELAKTIG, stworzonych podczas warsztatów ze studentami z uniwersytetów w Nowym Jorku, Londynie i Tokio.
Festiwal Let’s Make Room for Life (4-9 kwietnia 2017)
Adres: Officina Ventura 14, Via Privata Giovanni Ventura 14, Lambrate
Godziny otwarcia: 10:00-20:00, wstęp wolny

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland, firma zbudowała i zarządza czterema parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Festiwal Let's Make Room for Life_informacja dla mediów.doc

doc | 96,5 KB

HAY.jpg

Festiwal Let's Make Room for Life.jpg