Inteligentne oświetlenie IKEA. Urządź dom za pomocą światła

Od kwietnia IKEA wprowadza nową serię produktów umożliwiających zdalne sterowanie oraz personalizację oświetlenia domowego. Dzięki inteligentnemu oświetleniu istnieje możliwość dopasowania światła we wnętrzu w zależności od indywidualnych potrzeb i wykonywanych czynności. Innowacyjna seria składająca się ze sterowanych pilotem żarówek LED, paneli świetlnych oraz drzwi z podświetleniem sprawi, że Twój dom będzie przyjemniejszy i bardziej funkcjonalny.

Światło, także to sztuczne, jest bardzo ważnym elementem naszego życia. Wpływa na samopoczucie, umożliwia efektywną pracę, tworzy właściwą atmosferę. Zimne mobilizuje do skupienia, ciepłe natomiast pozwala się zrelaksować. Dobór odpowiedniego oświetlenia dostosowanego do pory dnia i aktualnych potrzeb jest kluczowy podczas codziennych czynności. Dzięki temu możliwe jest stworzenie miejsca dopasowanego do okoliczności – od czytania książki po organizację przyjęcia.
Wychodząc naprzeciw tym potrzebom i obawom związanych z wydatkami lub koniecznością remontu, IKEA wprowadza do asortymentu prosty w obsłudze i przystępny cenowo system inteligentnego oświetlenia. To elementy wyposażenia wnętrz zintegrowane z technologią, które ułatwią urządzenie domu za pomocą światła. Innowacyjny asortyment składa się ze sterowanych pilotem żarówek LED, paneli świetlnych oraz drzwi z podświetleniem dopasowanych do systemu mebli kuchennych METOD i szafek BESTÅ.
Nowoczesny system IKEA umożliwia adaptowanie oświetlenia do aktualnych potrzeb i atmosfery, którą chcemy stworzyć we wnętrzu. Niweluje granice między różnymi strefami pomieszczenia oraz pozwala na personalizację światła – możemy je zmieniać w zależności od nastroju oraz okoliczności. Dzięki nowej serii produktów IKEA możliwe jest przyciemnianie i zmienianie barwy od ciepłej do chłodnej w trzech stopniach. Wszystko to za pomocą pilota do zdalnego sterowania, całkowicie bezprzewodowo i w dowolnym momencie. Dodatkowo dzięki rozbudowaniu systemu o regulator przyciemnienia światła i stację łączności wraz z aplikacją TRÅDFRI na urządzenia mobilne, dostępną nieodpłatnie, możliwe jest niezależne sterowanie każdym źródłem światła lub ich grupami.
Inteligentne oświetlenie IKEA to przede wszystkim lepsze życie w domu – oszczędność czasu, przestrzeni i pieniędzy. To funkcjonalność, która powinna odpowiadać indywidualnym potrzebom, ułatwiać wykonywanie codziennych obowiązków, a nawet poprawiać nasze samopoczucie. Innowacyjna seria jest łatwa w montażu i obsłudze - została  zaprojektowana w taki sposób, by korzystanie z niej było proste oraz dostępne dla wszystkich –podkreśla Małgorzata Jezierska, Specjalista ds. PR IKEA Retail w Polsce.
Inteligentne oświetlenie to kolejny krok IKEA na drodze realizacji idei Home Smart, którą firma zapoczątkowała w 2015 roku wprowadzeniem bezprzewodowych ładowarek do telefonów. Seria jest dostępna we wszystkich sklepach w Polsce już od kwietnia br. Szczegóły na temat produktów znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland, firma zbudowała i zarządza czterema parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Inteligentne oświetlenie IKEA Urządź dom za pomocą światła_informacja dla mediów.docx

docx | 42,3 KB

Poradnik kupującego_Inteligentne oświetlenie IKEA.pdf

pdf | 1,12 MB

Kolekcja DELAKTIG. Zainspirowana Twoim stylem życia.

DELAKTIG to seria będąca efektem współpracy IKEA     z brytyjskim projektantem Tomem Dixonem. Propozycja otwartej „platformy do życia” ma zachęcać do tego, by każdy dopasował ją do swoich unikalnych potrzeb. Kolekcja obejmuje meble wypoczynkowe        i elementy, które można dowolnie zestawiać              w zależności od stylu życia, jaki prowadzimy. Celem serii, której nazwa po szwedzku oznacza „biorący udział”, było zapewnienie zwykłym użytkownikom możliwości zaangażowania się w proces projektowy.   W duchu zabawy konwencjami w zakresie wzornictwa   i przemysłu mebli wypoczynkowych, IKEA oraz Tom Dixon zachęcają do rozbudowywania kolekcji albo całkowitej jej transformacji.
10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.
Prosty przepis na kuchnię z IKEA

Nowa kuchnia to przedsięwzięcie, które wymaga czasu, pomysłów i odpowiedniego budżetu. Jest to często zakup na lata, dlatego decyzji o aranżacji tej przestrzeni zwykle nie podejmuje się spontanicznie. IKEA od lat wspiera swoich klientów w tworzeniu kuchni ich marzeń, oferując narzędzia czyniące ten proces prostym i przyjemnym. Teraz dodatkowo 10% ceny kuchni IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%.
Zabawka zaprojektowana przez 9-letniego Huberta z Polski w nowej kolekcji IKEA SAGOSKATT 2017

IKEA prezentuje nową, limitowaną serię zabawek SAGOSKATT 2017. Tworzy ją 10 pluszaków, zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. W tym roku, po raz pierwszy w historii, w kolekcji pojawiła się polska maskotka – sympatyczny pająk autorstwa         9-letniego Huberta z Białegostoku. Seria pluszaków jest częścią międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa”, dzięki której IKEA Foundation może wspierać organizacje pomagające dzieciom na całym świecie.

Jakość i komfort bez pośpiechu. Kolekcja IKEA STOCKHOLM

Nowa seria STOCKHOLM została zaprojektowana, by celebrować i cieszyć się życiem we właściwym tempie. To staranne połączenie mebli oraz akcesoriów wykonanych z naturalnych i przyjemnych w dotyku materiałów, z charakterystyczną dla rękodzieła najwyższą dbałością o jakość. Inspirowana pięknem skandynawskiej przyrody kolekcja powstała z myślą o codziennym użytkowaniu. STOCKHOLM jest dostępna w sklepach IKEA już od kwietnia.