Inteligentne oświetlenie IKEA. Urządź dom za pomocą światła

Od kwietnia IKEA wprowadza nową serię produktów umożliwiających zdalne sterowanie oraz personalizację oświetlenia domowego. Dzięki inteligentnemu oświetleniu istnieje możliwość dopasowania światła we wnętrzu w zależności od indywidualnych potrzeb i wykonywanych czynności. Innowacyjna seria składająca się ze sterowanych pilotem żarówek LED, paneli świetlnych oraz drzwi z podświetleniem sprawi, że Twój dom będzie przyjemniejszy i bardziej funkcjonalny.

Światło, także to sztuczne, jest bardzo ważnym elementem naszego życia. Wpływa na samopoczucie, umożliwia efektywną pracę, tworzy właściwą atmosferę. Zimne mobilizuje do skupienia, ciepłe natomiast pozwala się zrelaksować. Dobór odpowiedniego oświetlenia dostosowanego do pory dnia i aktualnych potrzeb jest kluczowy podczas codziennych czynności. Dzięki temu możliwe jest stworzenie miejsca dopasowanego do okoliczności – od czytania książki po organizację przyjęcia.
Wychodząc naprzeciw tym potrzebom i obawom związanych z wydatkami lub koniecznością remontu, IKEA wprowadza do asortymentu prosty w obsłudze i przystępny cenowo system inteligentnego oświetlenia. To elementy wyposażenia wnętrz zintegrowane z technologią, które ułatwią urządzenie domu za pomocą światła. Innowacyjny asortyment składa się ze sterowanych pilotem żarówek LED, paneli świetlnych oraz drzwi z podświetleniem dopasowanych do systemu mebli kuchennych METOD i szafek BESTÅ.
Nowoczesny system IKEA umożliwia adaptowanie oświetlenia do aktualnych potrzeb i atmosfery, którą chcemy stworzyć we wnętrzu. Niweluje granice między różnymi strefami pomieszczenia oraz pozwala na personalizację światła – możemy je zmieniać w zależności od nastroju oraz okoliczności. Dzięki nowej serii produktów IKEA możliwe jest przyciemnianie i zmienianie barwy od ciepłej do chłodnej w trzech stopniach. Wszystko to za pomocą pilota do zdalnego sterowania, całkowicie bezprzewodowo i w dowolnym momencie. Dodatkowo dzięki rozbudowaniu systemu o regulator przyciemnienia światła i stację łączności wraz z aplikacją TRÅDFRI na urządzenia mobilne, dostępną nieodpłatnie, możliwe jest niezależne sterowanie każdym źródłem światła lub ich grupami.
Inteligentne oświetlenie IKEA to przede wszystkim lepsze życie w domu – oszczędność czasu, przestrzeni i pieniędzy. To funkcjonalność, która powinna odpowiadać indywidualnym potrzebom, ułatwiać wykonywanie codziennych obowiązków, a nawet poprawiać nasze samopoczucie. Innowacyjna seria jest łatwa w montażu i obsłudze - została  zaprojektowana w taki sposób, by korzystanie z niej było proste oraz dostępne dla wszystkich –podkreśla Małgorzata Jezierska, Specjalista ds. PR IKEA Retail w Polsce.
Inteligentne oświetlenie to kolejny krok IKEA na drodze realizacji idei Home Smart, którą firma zapoczątkowała w 2015 roku wprowadzeniem bezprzewodowych ładowarek do telefonów. Seria jest dostępna we wszystkich sklepach w Polsce już od kwietnia br. Szczegóły na temat produktów znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland, firma zbudowała i zarządza czterema parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Inteligentne oświetlenie IKEA Urządź dom za pomocą światła_informacja dla mediów.docx

docx | 42,3 KB

Poradnik kupującego_Inteligentne oświetlenie IKEA.pdf

pdf | 1,12 MB

Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Październik w IKEA: będzie magicznie i przytulnie!

Jesień w IKEA to czas kreatywności, zabawy konwencją i wsłuchania się w siebie. Wraz z nowym Katalogiem IKEA wprowadziła do asortymentu pastelowe barwy, szarości i złoto, ale jesienną porą zaskoczy zmianą nastroju. Tym razem przeważać będą ciemniejsze, nasycone barwy, modnie eklektyczny wystrój oraz rozmaitość wzorów - od kwiatów po kratę. Październikowe nowości pomogą między innymi w stworzeniu przytulnego i funkcjonalnego pokoju dziennego, a dzięki wyrazistym akcentom bez większego wysiłku będzie można wprowadzić do domu inny nastrój. Wśród najciekawszych produktów, oprócz tekstyliów znajduje się wygodna sofa, seria stołów i mebli do przechowywania czy też nowy asortyment mebli biurowych.
Limitowana kolekcja SJÄLVSTÄNDIG. Niezależność i odwaga w wyposażeniu domu

Zainspirowana ruchami DIY, a także „hackingiem”, czyli przerabianiem i personalizowaniem mebli oraz akcesoriów w sposób kreatywny, seria SJÄLVSTÄNDIG pozwoli uwolnić się od sztampy w domu. To zupełna nowość w asortymencie IKEA. Modułowe dywany w odważnych kolorach, poduszki na podłogę czy wazony o unikalnym charakterze to doskonałe podsumowanie niezwykle oryginalnej kolekcji. Stojącą za nią ideę można wyrazić w kilku słowach: zaszalej, wyraź siebie! Dostępna w sklepach od października tego roku seria SJÄLVSTÄNDIG to kolekcja limitowana i krótkoterminowa.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.