Inteligentne oświetlenie IKEA. Urządź dom za pomocą światła

Od kwietnia IKEA wprowadza nową serię produktów umożliwiających zdalne sterowanie oraz personalizację oświetlenia domowego. Dzięki inteligentnemu oświetleniu istnieje możliwość dopasowania światła we wnętrzu w zależności od indywidualnych potrzeb i wykonywanych czynności. Innowacyjna seria składająca się ze sterowanych pilotem żarówek LED, paneli świetlnych oraz drzwi z podświetleniem sprawi, że Twój dom będzie przyjemniejszy i bardziej funkcjonalny.

Światło, także to sztuczne, jest bardzo ważnym elementem naszego życia. Wpływa na samopoczucie, umożliwia efektywną pracę, tworzy właściwą atmosferę. Zimne mobilizuje do skupienia, ciepłe natomiast pozwala się zrelaksować. Dobór odpowiedniego oświetlenia dostosowanego do pory dnia i aktualnych potrzeb jest kluczowy podczas codziennych czynności. Dzięki temu możliwe jest stworzenie miejsca dopasowanego do okoliczności – od czytania książki po organizację przyjęcia.
Wychodząc naprzeciw tym potrzebom i obawom związanych z wydatkami lub koniecznością remontu, IKEA wprowadza do asortymentu prosty w obsłudze i przystępny cenowo system inteligentnego oświetlenia. To elementy wyposażenia wnętrz zintegrowane z technologią, które ułatwią urządzenie domu za pomocą światła. Innowacyjny asortyment składa się ze sterowanych pilotem żarówek LED, paneli świetlnych oraz drzwi z podświetleniem dopasowanych do systemu mebli kuchennych METOD i szafek BESTÅ.
Nowoczesny system IKEA umożliwia adaptowanie oświetlenia do aktualnych potrzeb i atmosfery, którą chcemy stworzyć we wnętrzu. Niweluje granice między różnymi strefami pomieszczenia oraz pozwala na personalizację światła – możemy je zmieniać w zależności od nastroju oraz okoliczności. Dzięki nowej serii produktów IKEA możliwe jest przyciemnianie i zmienianie barwy od ciepłej do chłodnej w trzech stopniach. Wszystko to za pomocą pilota do zdalnego sterowania, całkowicie bezprzewodowo i w dowolnym momencie. Dodatkowo dzięki rozbudowaniu systemu o regulator przyciemnienia światła i stację łączności wraz z aplikacją TRÅDFRI na urządzenia mobilne, dostępną nieodpłatnie, możliwe jest niezależne sterowanie każdym źródłem światła lub ich grupami.
Inteligentne oświetlenie IKEA to przede wszystkim lepsze życie w domu – oszczędność czasu, przestrzeni i pieniędzy. To funkcjonalność, która powinna odpowiadać indywidualnym potrzebom, ułatwiać wykonywanie codziennych obowiązków, a nawet poprawiać nasze samopoczucie. Innowacyjna seria jest łatwa w montażu i obsłudze - została  zaprojektowana w taki sposób, by korzystanie z niej było proste oraz dostępne dla wszystkich –podkreśla Małgorzata Jezierska, Specjalista ds. PR IKEA Retail w Polsce.
Inteligentne oświetlenie to kolejny krok IKEA na drodze realizacji idei Home Smart, którą firma zapoczątkowała w 2015 roku wprowadzeniem bezprzewodowych ładowarek do telefonów. Seria jest dostępna we wszystkich sklepach w Polsce już od kwietnia br. Szczegóły na temat produktów znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland, firma zbudowała i zarządza czterema parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Inteligentne oświetlenie IKEA Urządź dom za pomocą światła_informacja dla mediów.docx

docx | 42,3 KB

Poradnik kupującego_Inteligentne oświetlenie IKEA.pdf

pdf | 1,12 MB

IKEA Kraków zaprezentowała ponad 30 kuchni urządzonych na wzór istniejących pomieszczeń

Urządzając kuchnię, szukamy inspiracji w internecie, prasie branżowej, katalogach. Nic jednak nie zastąpi możliwości obejrzenia autentycznych pomieszczeń i podpatrzenia rozwiązań w nich zastosowanych. Okazuje się, że wcale nie musimy odwiedzać w tym celu znajomych czy sąsiadów. IKEA Kraków przeniosła bowiem do sklepu ponad 30 kuchni z istniejących mieszkań.
Kolekcja YPPERLIG. Pochwała prostoty według IKEA i HAY

YPPERLIG to seria będąca efektem współpracy IKEA z duńską firmą projektową HAY. Kolekcja obejmuje szeroki wybór produktów, od sof i stolików kawowych, po drobne akcesoria, takie jak nowa wersja kultowej, niebieskiej torby IKEA. Odzwierciedlająca skandynawskie wartości oraz tożsamość została połączona z najnowszymi technikami produkcji. Celem nowoczesnej i ponadczasowej serii było stworzenie wspólnej przestrzeni do bycia razem.
Zimowa kolekcja IKEA. Powiew natury w domowym wnętrzu

Tegoroczna propozycja IKEA na święta to szeroka gama produktów, dzięki którym dekorowanie domu i dawanie prezentów stanie się przyjemniejsze niż kiedykolwiek wcześniej. Serię zainspirowaną surowym pięknem Islandii wyróżnia ponadczasowość, która sprawdzi się nie tylko od święta. Kolekcja trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie.
Przywitaj październik z IKEA. Nowości w stałym asortymencie

Październik w IKEA to szeroka gama nowych produktów emanujących skandynawskim stylem w najlepszym wydaniu. To pochwała minimalistycznego wzornictwa, ręcznie wykonanych materiałów i jasnego drewna. Całość została utrzymana w monochromatycznych tonacjach kolorystycznych. Wśród dostępnych od października nowości znalazły się m.in. meble tapicerowane, dywany, lampy i produkty do przechowywania w łazience.

Jakość i komfort bez pośpiechu. Kolekcja IKEA STOCKHOLM

Nowa seria STOCKHOLM została zaprojektowana, by celebrować i cieszyć się życiem we właściwym tempie. To staranne połączenie mebli oraz akcesoriów wykonanych z naturalnych i przyjemnych w dotyku materiałów, z charakterystyczną dla rękodzieła najwyższą dbałością o jakość. Inspirowana pięknem skandynawskiej przyrody kolekcja powstała z myślą o codziennym użytkowaniu. STOCKHOLM jest dostępna w sklepach IKEA już od kwietnia.