Jakość i komfort bez pośpiechu. Kolekcja IKEA STOCKHOLM

Nowa seria STOCKHOLM została zaprojektowana, by celebrować i cieszyć się życiem we właściwym tempie. To staranne połączenie mebli oraz akcesoriów wykonanych z naturalnych i przyjemnych w dotyku materiałów, z charakterystyczną dla rękodzieła najwyższą dbałością o jakość. Inspirowana pięknem skandynawskiej przyrody kolekcja powstała z myślą o codziennym użytkowaniu. STOCKHOLM jest dostępna w sklepach IKEA już od kwietnia.

Świat wydaje się być w ciągłym ruchu – dzięki ogólnodostępnej i niezawodnej technologii żyjemy szybciej niż kiedykolwiek wcześniej. Nowa kolekcja STOCKHOLM to hołd złożony życiu bez pośpiechu –świadomemu zwolnieniu tempa, odpoczynkowi i ładowaniu wewnętrznych baterii. Nawiązując do idei „slow-living”, IKEA zachęca do delektowania się codziennością i celebrowania chwil spędzanych w przytulnej atmosferze domowych pieleszy.
Kolekcja STOCKHOLM to wyselekcjonowana seria 44 elementów –mebli, naczyń oraz tekstyliów. Produkty zostały stworzone z naturalnych i przyjemnych w dotyku materiałów, takich jak rattan, ręcznie dmuchane szkło oraz jesion. Seria, podobnie jak poprzednie, stawia na te same wartości – dobre samopoczucie, przemyślaną funkcjonalność, najwyższą jakość i trwałość materiałów oraz zrównoważony rozwój.  Wszystkie elementy kolekcji zaprojektowano z myślą o codziennym funkcjonowaniu tak, by mogły służyć przez lata.
Nowa seria STOCKHOLM została stworzona, by dawać radość na co dzień i pięknie komponować się z tym, co mamy już w domu. Dzięki połączeniu miłych w dotyku materiałów o różnych fakturach, kolekcja wprowadza do wnętrza poczucie ciepła i domową atmosferę. Na uwagę zasługuje codzienna sofa, która może się dopasować do różnych stylów. Sprawdzi się zarówno jako gniazdko dla całej rodziny, jak i przestrzeń tylko dla siebie. STOCKHOLM to produkty, które pomogą stworzyć przytulny oraz harmonijny dom w przystępnej cenie - podkreśla Katarzyna Jaros-Puzio, Dekorator wnętrz i projektant IKEA Retail w Polsce.
Wspólnym mianownikiem kolekcji jest indywidualne podejście i rękodzieło. Jej ważną część stanowi bogaty wybór karafek, misek oraz półmisków stworzonych z ręcznie dmuchanego szkła. Elementy rękodzielnicze można dostrzec również w meblach z rattanu – zrównoważonego i wytrzymałego surowca. Szafka, fotel oraz stoliki kawowe STOCKHOLM powstawały we współpracy z lokalnymi rzemieślnikami w fabryce w Indonezji. Dzięki temu możliwe było dopasowanie projektów do możliwości produkcyjnych i znalezienie rozwiązań, które pozwolą na wcielenie pomysłów w życie. Uzupełnieniem serii są barwne tkaniny, dywany i poduszki kolorystyką nawiązujące do skandynawskich pejzaży.
Kolekcja STOCKHOLM jest dostępna we wszystkich sklepach IKEA w Polsce od kwietnia 2017 r. Szczegóły na temat serii oraz linki do filmów z wywiadami udzielonymi przez projektantów znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych IKEA.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland, firma zbudowała i zarządza czterema parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

IKEA_STOCKHOLM_press kit.pdf

pdf | 5,24 MB

Jakość i komfort bez pośpiechu Kolekcja IKEA STOCKHOLM_informacja dla mediów.docx

docx | 36,4 KB

Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Październik w IKEA: będzie magicznie i przytulnie!

Jesień w IKEA to czas kreatywności, zabawy konwencją i wsłuchania się w siebie. Wraz z nowym Katalogiem IKEA wprowadziła do asortymentu pastelowe barwy, szarości i złoto, ale jesienną porą zaskoczy zmianą nastroju. Tym razem przeważać będą ciemniejsze, nasycone barwy, modnie eklektyczny wystrój oraz rozmaitość wzorów - od kwiatów po kratę. Październikowe nowości pomogą między innymi w stworzeniu przytulnego i funkcjonalnego pokoju dziennego, a dzięki wyrazistym akcentom bez większego wysiłku będzie można wprowadzić do domu inny nastrój. Wśród najciekawszych produktów, oprócz tekstyliów znajduje się wygodna sofa, seria stołów i mebli do przechowywania czy też nowy asortyment mebli biurowych.
Limitowana kolekcja SJÄLVSTÄNDIG. Niezależność i odwaga w wyposażeniu domu

Zainspirowana ruchami DIY, a także „hackingiem”, czyli przerabianiem i personalizowaniem mebli oraz akcesoriów w sposób kreatywny, seria SJÄLVSTÄNDIG pozwoli uwolnić się od sztampy w domu. To zupełna nowość w asortymencie IKEA. Modułowe dywany w odważnych kolorach, poduszki na podłogę czy wazony o unikalnym charakterze to doskonałe podsumowanie niezwykle oryginalnej kolekcji. Stojącą za nią ideę można wyrazić w kilku słowach: zaszalej, wyraź siebie! Dostępna w sklepach od października tego roku seria SJÄLVSTÄNDIG to kolekcja limitowana i krótkoterminowa.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.