Zakupy #poswojemu w IKEA w nowej, niższej cenie

Od 10 maja kupując meble IKEA w sklepach stacjonarnych, przez telefon, czy internet klienci zapłacą mniej za transport produktów. Niższa cena dotyczy dostaw do domów w miastach i najbliższych okolicach, gdzie znajdują się sklepy IKEA. Do 31 sierpnia z tej oferty skorzystają także mieszkańcy kolejnych dziesięciu miast w Polsce.

W IKEA chcemy, żeby jak najwięcej Polaków miało dostęp do naszych inspiracji i produktów, dlatego systematycznie rozwijamy nowe formy sprzedaży oraz pracujemy nad rozwiązaniami, które umożliwią łatwe i komfortowe zakupy. Uruchomiliśmy już sprzedaż mebli na telefon i przez internet, rozwijamy sieć sklepów stacjonarnych. Teraz obniżamy ceny dostaw i umożliwiamy mieszkańcom kolejnych miast korzystanie z możliwości zamówienia przez internet, telefon lub podczas wizyty w sklepie. To element naszej strategii sprzedaży wielokanałowej – powiedziała Katarzyna Balashov, dyrektor komunikacji korporacyjnej IKEA w Polsce.
W cenniku dostaw IKEA pojawił się nowy przedział wagowy - do 50 kg. Klienci, którzy chcą złożyć mniejsze zamówienia zapłacą za transport z wniesieniem 49 zł. Ceny dostaw w najczęściej zamawianych przedziałach wagowych, do 150 i 300 kg, w promieniu kilkunastu kilometrów wokół sklepów IKEA, również zostały znacząco obniżone.
Nowe ceny kompleksowej usługi Transport z wniesieniem w promieniu kilkunastu kilometrów od sklepu (strefa A transportu):
Poziom cenowy O (0-50 kg): 49 zł
Poziom cenowy 1 (50-150 kg): 99 zł
Poziom cenowy 2 (150 -300 kg): 189 zł
Poziom cenowy 3 (300 – 450 kg): 299 zł
Poziom cenowy 4 (450-600 kg): 379 zł
Poziom cenowy 5 (600 – 1000 kg): 459 zł
Do 31 sierpnia z możliwości dostawy mebli w niższej cenie mogą skorzystać mieszkańcy: Szczecina, Koszalina, Olsztyna, Białegostoku, Zielonej Góry, Częstochowy, Rzeszowa, Bielsko-Białej, Kielc oraz Radomia. Klienci z tych miast będą mogli składać zamówienia i odebrać je w wyznaczonym dniu tygodnia.
Meble IKEA można zamawiać dzwoniąc na Domolinię (22 275 05 75) lub przez internet wchodząc na stronę produktu i sprawdzając dostępność dostawy w danej lokalizacji poprzez wpisanie swojego kodu pocztowego lub w sklepie IKEA. Więcej szczegółów dotyczących procesu zamówienia znajduje się na stronie www.ikea.pl/przezinternet.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.
IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Zakupy #poswojemu w IKEA

IKEA w Polsce stopniowo rozwija nowe formy sprzedaży, dzięki którym klienci sami zdecydują jak, gdzie i kiedy dokonają zakupów. Plan zakłada wprowadzenie sprzedaży mebli przez internet, przy jednoczesnym rozwoju sieci sklepów stacjonarnych. W najbliższym czasie planowane jest otwarcie dwóch sklepów – w Lublinie (2017 r.) i na warszawskiej Woli (2018 r.).
„Meble przez internet” w kolejnych miastach

Od 1 lutego mieszkańcy okolic sklepów IKEA mogą zamówić meble przez internet z dostawą do domu. Firma zbliża się do uruchomienia kompleksowej sprzedaży wielokanałowej w Polsce, która obejmie pełen asortyment. Oznacza to, że klienci w całej Polsce będą mogli robić zakupy #poswojemu, jak i kiedy im pasuje.
Trzeci sklep IKEA w Warszawie. Otwarcie IKEA Wola już w 2018 r.

Sklep IKEA powstanie w zmodernizowanym budynku centrum handlowego Fort Wola przy ulicy Połczyńskiej 4 na warszawskiej Woli. Po remoncie powierzchnia obiektu powiększy się z obecnych 30 do 42 tys. m2, z czego prawie 24 tys. m2 zajmie sklep IKEA. Nowe centrum handlowe otrzyma nazwę Galeria na Woli.
IKEA rozpoczęła lokalny etap przetargu na Agencję Mediową

IKEA Retail w Polsce rozpoczęła lokalny etap przetargu na strategię mediową oraz planowanie i zakup mediów, tym samym kontynuuje proces przeglądu partnerów realizujących kluczowe usługi marketingowe w Polsce.

Oczytana młodzież z Elbląga

Ten kto uważa, że współczesna młodzież nie przepada za książkami, z pewnością jeszcze nie poznał uczniów Zespołu Szkół Ekonomicznych i Ogólnokształcących w Elblągu. Dzięki wsparciu firmy IKEA i Fundacji Świętego Mikołaja uczniowie zrealizowali własny projekt „Książki Moje-Twoje-Wasze” promujący czytelnictwo.