Nadzwyczajnie zwyczajne. Limitowana kolekcja IKEA STUNSIG

Nowa seria STUNSIG powstała z myślą o miłośnikach wzornictwa i mody. Stworzona dla tych, którzy chcą się wyróżniać, składa się z tekstyliów, naczyń i dodatków. Awangardowe wzory zaprojektowane przez grono artystów z całego świata, pobudzają wyobraźnię oraz nadają codziennym produktom niezwykły charakter. Kolekcja będzie dostępna w sklepach IKEA od czerwca.

STUNSIG została zaprojektowana dla tych, którzy uważają, że życie jest zbyt krótkie, by gubić się w tłumie. Grono utalentowanych artystów i zespołów projektowych związanych z branżą mody, stworzyło fantazyjne nadruki wykorzystane na przedmiotach codziennego użytku. Kolekcję tworzą m.in. komplety pościeli, poszewki, porcelanowe kubki, miski,
a także koszulki, torby i notatniki. Wykorzystując różnorodne techniki wyrazu: fotografię mody, cyfrowe couture, kreskówki, odręczne rysunki czy kolaże, artyści zaprojektowali kolekcję, obok której trudno przejść obojętnie.
Wzory na produktach z najnowszej kolekcji IKEA STUNSIG to tętniące życiem motywy, które opowiadają swoje własne historie. Artystyczne nadruki zastosowane na przedmiotach codziennego użytku, tworzą nieoczekiwane połączenia i sprawiają, że każdy z nich staje się wyjątkowy. Coś, co jest uważane za zwyczajne, przekształcone jest w coś nadzwyczajnego – podkreśla Katarzyna Jaros-Puzio, dekorator wnętrz i projektant IKEA Retail w Polsce.
Niestandardowe, zabawne, a czasem poetyckie nadruki wzbudzają różne emocje. Jedne powstały, by bawić, inne zaś mają za zadanie zaskoczyć, pobudzić wyobraźnię, a także docenić piękno tkwiące w różnorodności.
Mamy nadzieję, że nasze motywy zainspirują ludzi i pobudzą wyobraźnię. Odzwierciedlają otaczający nas świat i wyrażają utopijne treści, mające na celu szerzenie dobra na świecie. (…) Chcemy, żeby ludzie pozytywnie i z ciekawością patrzyli w przyszłość, z odwagą podchodzili do tego, co nieznane i dostrzegali piękno w różnorodności – mówią projektantki Pinar & Viola, współautorki kolekcji.
Kolekcja STUNSIG będzie dostępna we wszystkich sklepach IKEA w Polsce od czerwca 2017 r. Szczegóły na temat serii znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych IKEA.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie, dbamy o zrównoważony rozwój. „IKEA powstała w Polsce” – stwierdził założyciel Ingvar Kamprad. Pierwsze meble z Polski trafiły do IKEA w 1961 r., a dziś już 19 proc. produkcji pochodzi z Polski.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło ponad 25 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza czterema parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

IKEA_STUNSIG_press kit.pdf

pdf | 6,06 MB

Nadzwyczajnie zwyczajne Limitowana kolekcja IKEA STUNSIG_informacja dla mediów.docx

docx | 37,1 KB

Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Pierwsza kampania produktowa IKEA w nowej platformie komunikacyjnej „IKEA. Niech Żyje Dom!”.

Tuż po pierwszej emisji spotów wizerunkowych przedstawiających nową platformę komunikacyjną „IKEA. Niech Żyje Dom!”, rusza odsłona produktowa.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian i celebracji życia w domu.

Nowy Katalog IKEA 2018 pod hasłem „Zrób miejsce na życie” inspiruje i pokazuje setki pomysłów na to, jak zmienić swój dom w prosty i przystępny cenowo sposób.  Chodzi o spojrzenie poza ściany domu, by nie ograniczały naszych pragnień i pomysłów na to, czym nasz dom mógłby być. Premiera katalogu to jednak nie wszystko – marka wprowadza także zmiany w komunikacji marketingowej i rozpoczyna nowy sezon z mottem „IKEA. Niech Żyje Dom!”.
Gwiazdy na premierze Katalogu IKEA 2018 inspirują do zmian

W Kuchni Spotkań odbyła się premiera nowego Katalogu IKEA 2018. Tegoroczna odsłona zwraca uwagę na pokój dzienny – przestrzeń tętniącą życiem. IKEA przekonuje, że życie składa się z małych i dużych zmian, na które warto zrobić miejsce, by w pełni cieszyć się domowym życiem. W serii spotkań wzięli udział m.in. Monika Brodka, Katarzyna Nosowska, Krzysztof Zalewski i Mateusz Gessler. Spotkanie poprowadził duet: Barbara Pasek i Piotr Kędzierski.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Nowy Katalog IKEA 2018 inspiruje do zmian w domu.

Zmiany – małe, duże, oczekiwane, zaskakujące, diametralne, okresowe. To słowo-klucz do zrozumienia współczesnej rzeczywistości, w której każda znajomość, spotkanie czy umiejętność kształtuje zupełnie inne podejście do świata. Nowy Katalog IKEA 2018 wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom i pokazuje, że wnętrza mogą zmieniać się razem z ich mieszkańcami. Co więcej, wcale nie potrzeba do tego dużych budżetów i jeszcze większych planów, bo można zacząć od drobiazgów.

Minigranty IKEA Kraków rozstrzygnięte. IKEA Kraków rozpoczęła współpracę z czterema lokalnymi instytucjami

Zielony Domek, Klub Jędruś z Nowej Huty, Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie-Prokocimiu oraz Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im św. Ludwika to instytucje, z którymi IKEA Kraków rozpoczęła współpracę w ramach programu Minigranty.