Kupuj #poswojemu w IKEA. IKEA otwiera Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

Od połowy września 2017 roku mieszkańcy Kalisza i okolic będą mogli zamówić meble IKEA przez internet, telefon lub w każdym sklepie IKEA w Polsce oraz odebrać je w Punkcie Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka. To już drugi taki punkt. Pierwszy został otwarty w grudniu 2016 roku w Opolu.

Otwierając Punkt Odbioru Zamówień w Opolu, zdecydowaliśmy się na bardzo ważny krok w naszej ofercie sprzedaży wielokanałowej. To była pierwsza tego typu inwestycja w Polsce i cieszę, że spotkała się z zainteresowaniem klientów. Dlatego otwieramy kolejny punkt, tym razem w Kaliszu, w Parku Handlowym Kalinka - powiedziała Monika Zielińska, zastępca dyrektora ds. sprzedaży wielokanałowej w Polsce. Dodatkowo nasi klienci będą mogli wybrać dostawę do domu na terenie Kalisza, w promieniu ok. 20 km od Punktu Odbioru Zamówień oraz na terenie Pleszewa i Ostrowa Wielkopolskiego - dodała Monika Zielińska.

Aby dokonać zakupu mebli z dowozem do Punktu Odbioru Zamówień należy złożyć zamówienie na stronie www.IKEA.pl/internet bądź telefonicznie przez DOMOLINIĘ IKEA (22 275 05 75) oraz zapłacić za nie przez internet. Można też zamówić meble będąc w sklepie i opłacić je w kasie. Następnie klient otrzyma informację o terminie, w którym będzie mógł odebrać meble. Dostawy ze sklepu IKEA w Łodzi będą odbywały się codziennie. Punkt Odbioru będzie czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 09:00-21:00 oraz w niedziele w godzinach 10:00-20:00.

Poza Punktami Odbioru Zamówień, IKEA rozwija inne sposoby sprzedaży wielokanałowej. Oprócz „Mebli na telefon” w całej Polsce oraz sprzedaży „Mebli przez internet” we wszystkich miastach i ich okolicach, w których znajdują się sklepy IKEA, w zeszłym miesiącu poszerzyliśmy zasięg „Mebli przez internet” o kolejne 10 miast Polski, oferując atrakcyjną cenę transportu od 49 złotych. To ułatwienie dla klientów, którzy do tej pory nie mieli naszych rozwiązań i inspiracji w zasięgu ręki. W naszej długofalowej strategii dążymy do tego, aby coraz więcej Polaków mogło cieszyć się produktami IKEA w swoich domach – dodała Monika Zielińska.

Szczegółowe informacje dotyczące funkcjonowania Punktu Odbioru Zamówień: https://ikea.prowly.com/10070-punkty-odbioru-zamowien-ikea

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.
IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

IKEA rozpoczyna w Kaliszu i okolicach sprzedaż internetową swoich produktów i rozwiązań. Od 14 września mieszkańcy Kalisza, Ostrowa Wielkopolskiego i Pleszewa mogą zamówić meble IKEA do swojego domu w cenie transportu od 49 złotych lub do nowego Punktu Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka w Kaliszu w stałej cenie 29 złotych.
Doświadczenie IKEA w centrum Lublina

IKEA we współpracy z Agencją Warszawa stworzyła nowe unikalne miejsce w zabytkowej kamienicy w samym centrum Lublina. IKEA Po Sąsiedzku swoją działalność rozpoczęła cztery miesiące temu w związku z powstaniem nowego sklepu IKEA w Lublinie. Od tego czasu mieszkańcy miasta i okolic mogą w szwedzkiej, domowej przestrzeni poznać i doświadczyć IKEA, jeszcze przed otwarciem sklepu.
IKEA Po Sąsiedzku w Lublinie

IKEA zaprasza do nowego miejsca spotkań w samym sercu Lublina, przy ul. Krakowskie Przedmieście 55. Od 5 kwietnia mieszkańcy mogą odwiedzać IKEA Po Sąsiedzku, czyli unikalną przestrzeń pełną szwedzkości, która zachęca do wspólnego spędzania czasu i poznawania marki.
Punkty Odbioru Zamówień IKEA

W grudniu 2016 roku IKEA uruchamia pierwszy Punkt Odbioru Zamówień w centrum handlowym TURAWA Park w Zawadzie k. Opola. Punkt Odbioru Zamówień to kolejny etap realizacji strategii sprzedaży, dzięki której klienci będą mogli dokonać zakupu mebli kiedy, gdzie i jak lubią. Punkt odbioru to miejsce, gdzie klienci będą mogli odebrać wcześniej zamówione i opłacone meble. Zamówienie można złożyć na stronie internetowej www.ikea.pl/mebleprzezinternet lub telefonicznie.

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania? Napisz do nas.