Masz kartę IKEA FAMILY? Jesteś członkiem najlepszego klubu lojalnościowego w Polsce!

Program IKEA Family, już drugi rok z rzędu, został wybrany najlepszym programem lojalnościowym w Polsce w Konkursie Marketingu Bezpośredniego „Golden Arrow”. Wydarzenie jest organizowane przez Polskie Stowarzyszenie Marketingu oraz VFP Communications od 2006 roku, a biorą w nim udział największe kampanie reklamowe w Polsce.

IKEA FAMILY to klub powstały z myślą o wszystkich, dla których dom jest najważniejszym miejscem na świecie. Uczestnictwo w nim gwarantuje szereg korzyści: ciekawe porady i grafiki, niższe ceny wybranych artykułów, atrakcyjne oferty weekendowe i sezonowe oraz możliwość korzystania ze specjalnie dla nich przygotowanych ofert w restauracji IKEA i sklepiku szwedzkim. To także newsletter z porcją comiesięcznych inspiracji i możliwość uczestnictwa w ciekawych konkursach. Klubowicze otrzymują drogą e-mail, sms, telefonicznie lub pocztą powiadomienia o ofertach IKEA FAMILY, o promocjach i wyprzedażach oraz innych wydarzeniach w IKEA.

Tytuł przyznany nam przez kapitułę konkursu cieszy szczególnie, ponieważ tworzą ją przedstawiciele różnych firm, z których każda posiada swój własny program lojalnościowy – powiedział Przemysław Sawicz, IKEA FAMILY Lider w IKEA Retail. Uznanie naszego programu drugi raz z rzędu jest także dowodem na to, że warto pracować konsekwentnie i systematycznie, podążając w myśl ustalonej wcześniej strategii oraz będąc jednocześnie elastycznym w stosunku do trendów rynkowych. Niezwykle istotny jest także wkład naszych pracowników, ich codzienny kontakt z klientami czy partnerami oraz wszystkimi, którzy mają kluczowy wpływ na efekt końcowy – dodał Przemysław Sawicz.

Program IKEA FAMILY już 1 sierpnia 2017 roku będzie obchodził swoje dziesięciolecie. W trakcie tej dekady Klubowicze IKEA FAMILY zaczęli stanowić znaczącą część całej grupy klientów IKEA. Dzięki temu program stał się również ważnym źródłem informacji dotyczących rynku i zachodzących na nim zmian.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.
IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

O konkursie
Celem konkursu jest promowanie efektywności w działaniach marketingowych. Jury ocenia zarówno sposób opracowania strategii kampanii reklamowych, jak i kreatywność oraz świeżość podejścia, jakimi powinny charakteryzować się poszczególne elementy kampanii. Dla jury ważne są również skuteczność i efektywność podejmowanych działań. Jury ocenia prace w następujących kategoriach: Wysyłka bezpośrednia, Program lojalnościowy, Promocja sprzedaży, Experiential marketing, Shopper marketing, Program incentive travel, Digital marketing, Marketing mobilny, Direct response advertising, Kampania zintegrowana, CSR. Organizatorami konkursu Golden Arrow są: VFP Communications oraz Polskie Stowarzyszenie Marketingu.

O VFP Communications
VFP Communications prowadzi działalność wydawniczą i jest dostawcą informacji online oraz organizatorem konferencji i konkursów branżowych.  Głównymi tytułami są miesieczniki: „Media & Marketing Polska” – dostarczający wiadomości z obszaru mediów, marketingu i reklamy, „Handel” – z branży FMCG oraz „Food Service” – skierowany do branży HoReCa.

O Polskim Stowarzyszeniu Marketingu SMB
Istnieje od 1995 roku i jest najważniejszą organizacją non profit, która zrzesza najbardziej dynamiczne firmy działające w obszarze marketingu bezpośredniego i interaktywnego, przestrzegające najwyższych zasad etycznych. Misją Stowarzyszenia jest integracja i rozwój branży marketingu bezpośredniego i interaktywnego, promocja najlepszych rynkowych praktyk oraz firm stosujących najwyższe standardy działania. Stowarzyszenie jest członkiem Europejskiej Federacji Marketingu Bezpośredniego FEDMA, European Confederation of Contact Centre Organisations (ECCO), Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych „Lewiatan” oraz Związku Stowarzyszeń Rada Reklamy.

Lampa RIGGAD z asortymentu IKEA zdobyła prestiżową nagrodę iF DESIGN AWARD 2016

Lampa RIGGAD wyposażona w bezprzewodowe ładowanie została nagrodzona w prestiżowym konkursie iF DESIGN AWARD. To jedna z najbardziej cenionych nagród w dziedzinie projektowania na świecie. Lampę wyróżniono w kategorii oświetlenie.
Minigranty IKEA Kraków rozstrzygnięte. IKEA Kraków rozpoczęła współpracę z czterema lokalnymi instytucjami

Zielony Domek, Klub Jędruś z Nowej Huty, Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie-Prokocimiu oraz Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im św. Ludwika to instytucje, z którymi IKEA Kraków rozpoczęła współpracę w ramach programu Minigranty.
Rusza konkurs grantowy IKEA na najlepsze lokalne projekty społeczne

IKEA po raz kolejny daje szansę uczniom zaangażowanym w działania na rzecz lokalnej społeczności. W konkursie grantowym, w ramach programu „Na Rodzinę Można Liczyć”, firma wesprze realizację najciekawszych projektów społecznych. Stypendyści IKEA mogą zgłaszać swoje pomysły do 20 listopada. Autorzy najlepszych otrzymają dofinansowanie na ich przeprowadzenie.
Konkurs rysunkowy dla dzieci! IKEA startuje z nową kampanią „Zabawa to poważna sprawa”

W listopadzie IKEA rozpoczyna nową kampanię społeczną pt. „Zabawa to poważna sprawa”. Zastępuje ona znaną wszystkim akcję „Pluszaki dla edukacji”, którą firma prowadziła przez ostatnich 13 lat. Częścią nowej kampanii niezmiennie pozostaje konkurs rysunkowy dla dzieci, który rusza już 24 października. Każdy rysunek zgłoszony do konkursu ma szansę stać się pluszakiem i trafić na półki sklepów IKEA na całym świecie. Na rynku pojawią się miliony sztuk zabawek z tej niezwykłej kolekcji.

Nowe kuchnie dydaktyczne w Centrum Autyzmu

Uczniowie krakowskiego Centrum Autyzmu będą mile zaskoczeni, gdy po wakacyjnej przerwie wrócą do swojej szkoły. Placówka otrzymała od IKEA Kraków dwie nowe, w pełni wyposażone kuchnie dydaktyczne. Będą się w nich odbywać zajęcia kulinarne przygotowujące dzieci i młodzież z autyzmem do samodzielnego funkcjonowania w dorosłym życiu.