Otwarcie sklepu IKEA w Lublinie już 23 sierpnia!

Otwarcie sklepu IKEA Lublin nastąpi już w środę, 23 sierpnia. Wyczekiwany przez mieszkańców Lublina i okolic dziesiąty sklep IKEA w Polsce i pierwszy we wschodniej części kraju powita gości już o godzinie 10:00. IKEA na dzień otwarcia przygotowała dla klientów specjalny program atrakcji.

Wiemy, że na otwarcie sklepu IKEA w Lublinie czeka wielu mieszkańców. Dlatego jesteśmy szczęśliwi, że możemy naszym lubelskim sąsiadom przekazać dobrą wiadomość i zaprosić wszystkich na otwarcie. 23 sierpnia o godzinie 10:00 otwieramy drzwi naszego sklepu i zapraszamy wszystkich na „parapetówkę” – mówi Monika Kosińska, dyrektor sklepu IKEA Lublin. Przygotowaliśmy mnóstwo ciekawych i inspirujących atrakcji o szwedzkim charakterze. Mamy nadzieję, że umilą one czas naszym gościom – dodaje Kosińska.

Podczas otwarcia będzie można skorzystać m.in. z warsztatów upcyklingu oraz malowania na naczyniach IKEA. Najmłodsi goście sklepu będą mogli samodzielnie wykonać dla siebie stroje i zamienić się w prawdziwych wikingów (ta atrakcja będzie dostępna również w weekend) albo puścić wodze fantazji w pracowni zabawek z kartonów IKEA. Oprócz tego na dzieci czekać będą w sklepie typowo szwedzkie postacie – wikingowie, dzieci z Bullerbyn i Pipi Langstrumpf. Dla wszystkich klientów przygotowana została specjalna gra „miejska” oraz mini-lekcje języka szwedzkiego. Będzie również można zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie z wikingiem.

IKEA Lublin będzie drugim pod względem wielkości sklepem firmy w Polsce. Na powierzchni 33,5 tys. mkw. na mieszkańców Lublina czekać będzie szeroki asortyment funkcjonalnych i dobrze zaprojektowanych artykułów wyposażenia domu.

O IKEA Retail
Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Sklep IKEA w Lublinie już otwarty

Dziesiąty sklep IKEA w Polsce i jedyny we wschodniej części kraju powitał dziś, 23 sierpnia, swoich pierwszych gości. Na otwarciu długo wyczekiwanego przez mieszkańców Lubelszczyzny sklepu szwedzkiej marki pojawiły się władze miasta, regionu i tysiące mieszkańców. IKEA przygotowała w tym dniu dla klientów specjalny program atrakcji.
Trzeci sklep IKEA w Warszawie. Otwarcie IKEA Wola już w 2018 r.

Sklep IKEA powstanie w zmodernizowanym budynku centrum handlowego Fort Wola przy ulicy Połczyńskiej 4 na warszawskiej Woli. Po remoncie powierzchnia obiektu powiększy się z obecnych 30 do 42 tys. m2, z czego prawie 24 tys. m2 zajmie sklep IKEA. Nowe centrum handlowe otrzyma nazwę Galeria na Woli.
Doświadczenie IKEA w centrum Lublina

IKEA we współpracy z Agencją Warszawa stworzyła nowe unikalne miejsce w zabytkowej kamienicy w samym centrum Lublina. IKEA Po Sąsiedzku swoją działalność rozpoczęła cztery miesiące temu w związku z powstaniem nowego sklepu IKEA w Lublinie. Od tego czasu mieszkańcy miasta i okolic mogą w szwedzkiej, domowej przestrzeni poznać i doświadczyć IKEA, jeszcze przed otwarciem sklepu.
IKEA Po Sąsiedzku w Lublinie

IKEA zaprasza do nowego miejsca spotkań w samym sercu Lublina, przy ul. Krakowskie Przedmieście 55. Od 5 kwietnia mieszkańcy mogą odwiedzać IKEA Po Sąsiedzku, czyli unikalną przestrzeń pełną szwedzkości, która zachęca do wspólnego spędzania czasu i poznawania marki.

Sklep IKEA w Lublinie już otwarty