Otwarcie sklepu IKEA w Lublinie już 23 sierpnia!

Otwarcie sklepu IKEA Lublin nastąpi już w środę, 23 sierpnia. Wyczekiwany przez mieszkańców Lublina i okolic dziesiąty sklep IKEA w Polsce i pierwszy we wschodniej części kraju powita gości już o godzinie 10:00. IKEA na dzień otwarcia przygotowała dla klientów specjalny program atrakcji.

Wiemy, że na otwarcie sklepu IKEA w Lublinie czeka wielu mieszkańców. Dlatego jesteśmy szczęśliwi, że możemy naszym lubelskim sąsiadom przekazać dobrą wiadomość i zaprosić wszystkich na otwarcie. 23 sierpnia o godzinie 10:00 otwieramy drzwi naszego sklepu i zapraszamy wszystkich na „parapetówkę” – mówi Monika Kosińska, dyrektor sklepu IKEA Lublin. Przygotowaliśmy mnóstwo ciekawych i inspirujących atrakcji o szwedzkim charakterze. Mamy nadzieję, że umilą one czas naszym gościom – dodaje Kosińska.

Podczas otwarcia będzie można skorzystać m.in. z warsztatów upcyklingu oraz malowania na naczyniach IKEA. Najmłodsi goście sklepu będą mogli samodzielnie wykonać dla siebie stroje i zamienić się w prawdziwych wikingów (ta atrakcja będzie dostępna również w weekend) albo puścić wodze fantazji w pracowni zabawek z kartonów IKEA. Oprócz tego na dzieci czekać będą w sklepie typowo szwedzkie postacie – wikingowie, dzieci z Bullerbyn i Pipi Langstrumpf. Dla wszystkich klientów przygotowana została specjalna gra „miejska” oraz mini-lekcje języka szwedzkiego. Będzie również można zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie z wikingiem.

IKEA Lublin będzie drugim pod względem wielkości sklepem firmy w Polsce. Na powierzchni 33,5 tys. mkw. na mieszkańców Lublina czekać będzie szeroki asortyment funkcjonalnych i dobrze zaprojektowanych artykułów wyposażenia domu.

O IKEA Retail
Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Doświadczenie IKEA w centrum Lublina

IKEA we współpracy z Agencją Warszawa stworzyła nowe unikalne miejsce w zabytkowej kamienicy w samym centrum Lublina. IKEA Po Sąsiedzku swoją działalność rozpoczęła cztery miesiące temu w związku z powstaniem nowego sklepu IKEA w Lublinie. Od tego czasu mieszkańcy miasta i okolic mogą w szwedzkiej, domowej przestrzeni poznać i doświadczyć IKEA, jeszcze przed otwarciem sklepu.
IKEA Po Sąsiedzku w Lublinie

IKEA zaprasza do nowego miejsca spotkań w samym sercu Lublina, przy ul. Krakowskie Przedmieście 55. Od 5 kwietnia mieszkańcy mogą odwiedzać IKEA Po Sąsiedzku, czyli unikalną przestrzeń pełną szwedzkości, która zachęca do wspólnego spędzania czasu i poznawania marki.
Wystartowało głosowanie na projekt społeczny dla Lublina

29 marca, w ramach akcji IKEA „Projekt w sąsiedztwie”, rozpoczęło się internetowe głosowanie, które ma wyłonić zwycięski projekt społeczny dla Lublina. Otwarte głosowanie na jedną spośród trzech koncepcji potrwa do 23 kwietnia br. Najlepszy pomysł zostanie zrealizowany jeszcze w tym roku dzięki wsparciu IKEA Lublin.
IKEA zaprasza na spotkanie z autorami projektów społecznych dla Lublina

Już za tydzień, 29 marca, mieszkańcy Lublina będą mogli posłuchać na żywo autorów trzech pomysłów na „Projekt w sąsiedztwie”, a następnie oddać swój głos na jeden z nich. Prezentacje odbędą się w Lubelskim Centrum Konferencyjnym o godzinie 16.30. Wstęp na spotkanie jest wolny.