Gwiazdy na premierze Katalogu IKEA 2018 inspirują do zmian

W Kuchni Spotkań odbyła się premiera nowego Katalogu IKEA 2018. Tegoroczna odsłona zwraca uwagę na pokój dzienny – przestrzeń tętniącą życiem. IKEA przekonuje, że życie składa się z małych i dużych zmian, na które warto zrobić miejsce, by w pełni cieszyć się domowym życiem. W serii spotkań wzięli udział m.in. Monika Brodka, Katarzyna Nosowska, Krzysztof Zalewski i Mateusz Gessler. Spotkanie poprowadził duet: Barbara Pasek i Piotr Kędzierski.

W tegorocznej odsłonie Katalogu IKEA 2018 w centrum uwagi znalazł się pokój dzienny, który jak soczewka skupia w sobie dynamikę życia w domu. W mgnieniu oka potrafi zmienić się w domowe SPA, jadalnię lub klubowy parkiet. Jednym z synonimów słowa salon mogłyby być zmiany, bo w ciągu 24h żadne inne pomieszczenie w domu nie przechodzi tak wielu metamorfoz. IKEA przekonuje, że niezależnie od zasobności portfela czy powierzchni mieszkalnej, rok 2018 to dobry moment na zmiany, by zrobić w swoim życiu więcej miejsca na rzeczy, które kochasz i zbliżyć się tym samym do domu swoich marzeń.
Podczas serii imprez inaugurujących premierę nowego Katalogu IKEA można było spotkać wiele znanych, ale rzadko pokazujących się twarzy. Krzysztof Zalewski zaprezentował to, w czym czuje się najlepiej. Artystyczna forma mini-koncertu w formie „live session” zaskoczyła wszystkich gości nie tylko samym kształtem występu, ale także gościnnym udziałem plejady najlepszych polskich artystów – Moniki Brodki, Pauliny Przybysz, Darii Zawiałow, Katarzyny Nosowskiej i Keva Foxa. Muzycy poprzez niestandardową prezentację udowodnili, że nawet drobne rzeczy mogą wywołać diametralną zmianę. Na wydarzeniu nie zabrakło również kulinarnych uniesień, w których tajniki wprowadził Mateusz Gessler. Podpowiedział on, jak w prosty sposób odmienić codzienne danie, które poprzez detal może zyskać niecodzienny charakter. O artystyczne uniesienia zadbała Iva Białopiotrowicz. Dzięki niej goście poznali oryginalną technikę malowania złotem płatkowym wnoszącą do każdego dzieła sztuki unikalną wartość. Każdy uczestnik mógł wziąć aktywny udział w tworzeniu obrazu i zmienić jego finalny wygląd. Gotowe dzieło będzie można wkrótce zobaczyć w Kuchni Spotkań. W rolę prowadzących wcielili się Barbara Pasek i Piotr Kędzierski. Niech żyje dom!
O IKEA Retail
Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Okładka Katalogu IKEA 2018_lowres.jpg

Gwiazdy na premierze Katalogu IKEA 2018 inspirują do zmian_informacja dla mediów.docx

docx | 40,2 KB

Kolekcja DELAKTIG. Zainspirowana Twoim stylem życia.

DELAKTIG to seria będąca efektem współpracy IKEA     z brytyjskim projektantem Tomem Dixonem. Propozycja otwartej „platformy do życia” ma zachęcać do tego, by każdy dopasował ją do swoich unikalnych potrzeb. Kolekcja obejmuje meble wypoczynkowe        i elementy, które można dowolnie zestawiać              w zależności od stylu życia, jaki prowadzimy. Celem serii, której nazwa po szwedzku oznacza „biorący udział”, było zapewnienie zwykłym użytkownikom możliwości zaangażowania się w proces projektowy.   W duchu zabawy konwencjami w zakresie wzornictwa   i przemysłu mebli wypoczynkowych, IKEA oraz Tom Dixon zachęcają do rozbudowywania kolekcji albo całkowitej jej transformacji.
10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.
Prosty przepis na kuchnię z IKEA

Nowa kuchnia to przedsięwzięcie, które wymaga czasu, pomysłów i odpowiedniego budżetu. Jest to często zakup na lata, dlatego decyzji o aranżacji tej przestrzeni zwykle nie podejmuje się spontanicznie. IKEA od lat wspiera swoich klientów w tworzeniu kuchni ich marzeń, oferując narzędzia czyniące ten proces prostym i przyjemnym. Teraz dodatkowo 10% ceny kuchni IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%.
Zabawka zaprojektowana przez 9-letniego Huberta z Polski w nowej kolekcji IKEA SAGOSKATT 2017

IKEA prezentuje nową, limitowaną serię zabawek SAGOSKATT 2017. Tworzy ją 10 pluszaków, zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. W tym roku, po raz pierwszy w historii, w kolekcji pojawiła się polska maskotka – sympatyczny pająk autorstwa         9-letniego Huberta z Białegostoku. Seria pluszaków jest częścią międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa”, dzięki której IKEA Foundation może wspierać organizacje pomagające dzieciom na całym świecie.

Centrum IKEA dla Firm – nowy punkt w sercu Warszawy

Co roku w Warszawie powstaje około 30 tysięcy mikro i małych firm. To właśnie dla nich, 29 sierpnia, IKEA otwiera specjalne miejsce. W Centrum IKEA dla Firm przedsiębiorcy mogą liczyć na profesjonalną pomoc w zakresie wyposażania funkcjonalnych przestrzeni do pracy. To pierwsza taka inicjatywa na świecie w grupie IKEA.