Centrum IKEA dla Firm – nowy punkt w sercu Warszawy

Co roku w Warszawie powstaje około 30 tysięcy mikro i małych firm. To właśnie dla nich, 29 sierpnia, IKEA otwiera specjalne miejsce. W Centrum IKEA dla Firm przedsiębiorcy mogą liczyć na profesjonalną pomoc w zakresie wyposażania funkcjonalnych przestrzeni do pracy. To pierwsza taka inicjatywa na świecie w grupie IKEA.

Silną stroną IKEA jest dobry design i wieloletnie doświadczenie w urządzaniu wnętrz. Polacy od lat wyposażają swoje domy meblami z IKEA, teraz będą mogli otrzymać wsparcie także w aranżowaniu miejsc pracy.

Wiemy, że potrzeby przedsiębiorców różnią się od potrzeb indywidualnych klientów. Dlatego w Centrum IKEA dla Firm zaoferujemy im wielostronną pomoc specjalistów, szeroki asortyment produktów wyposażenia wnętrz oraz mnóstwo inspiracji, czyli wszystko, czego potrzebują. Dzięki temu zaoszczędzą swój czas i pieniądze – powiedział Marek Nogieć, Kierownik Centrum IKEA dla Firm.

Już podczas pierwszej wizyty, każdy przedsiębiorca otrzyma opiekę indywidualnego konsultanta. Jego zadaniem będzie rozpoznanie potrzeb i zaproponowanie rozwiązań korzystając z blisko 10 tys. artykułów z asortymentu IKEA. Dzięki tak szerokiej ofercie pracownik Centrum IKEA dla Firm będzie w stanie zaproponować unikalną aranżację na każdą kieszeń. Następnie pomoże w  skompletowaniu wybranych produktów i ich zamówieniu, a także w organizacji transportu pod wskazany adres i montażu mebli. Klienci mogą umówić się na spotkanie z konsultantem w Centrum IKEA dla Firm lub innym dogodnym dla niego miejscu.

Chcemy, aby w Centrum pojawiały się zróżnicowane propozycje, które mogą zainspirować przedsiębiorców z różnych branż. Oprócz pomysłów na urządzenie nowoczesnego biura prezentujemy tam sześć przykładowych punktów usługowych, w tym między innymi concept store, warsztat naprawy motorów czy warzywniak. Co więcej, nasze ekspozycje będą regularnie odświeżane, prezentując inne przykłady małych biznesów. Nasi doradcy zadbają o unikatowość i funkcjonalność każdego miejsca, tak aby zapewnić jak najlepszy komfort i efektywność pracy – dodał Adam Musielak, specjalista ds. wystawiennictwa, który aranżował wystrój Centrum IKEA dla Firm.

Nowe Centrum jest miejscem, gdzie przedsiębiorcy nie tylko zaaranżują przestrzenie swoich firm, ale także będą mogli popracować. Wkrótce po otwarciu, do ich dyspozycji będzie kilka różnorodnych stanowisk pracy oraz sala spotkań z możliwością zarezerwowania przez internet.

Centrum IKEA dla Firm znajduje się przy ul. Marszałkowskiej 89 i będzie otwarte od poniedziałku do piątku w godzinach od 10:00 do 19:00. Spotkania z konsultantem lub projektantem można umówić online pod adresem IKEA.pl/dlafirm. Centrum IKEA dla Firm będzie otwarte dla klientów od 29 sierpnia 2017 r.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

IKEA_press_kit_Otwarcie Centrum IKEA dla Firm_28.08.2017.pdf

pdf | 268 KB

Centrum IKEA dla Firm_01.jpg

Centrum IKEA dla Firm_05.jpg

Centrum IKEA dla Firm_04.jpg

Centrum IKEA dla Firm_07.jpg

Centrum IKEA dla Firm_09.jpg

Centrum IKEA dla Firm_02.jpg

Centrum IKEA dla Firm_03.jpg

Centrum IKEA dla Firm_06.jpg

Centrum IKEA dla Firm_08.jpg

IKEA rozpoczęła lokalny etap przetargu na Agencję Mediową

IKEA Retail w Polsce rozpoczęła lokalny etap przetargu na strategię mediową oraz planowanie i zakup mediów, tym samym kontynuuje proces przeglądu partnerów realizujących kluczowe usługi marketingowe w Polsce.
IKEA Retail o jakości życia podczas XXVII Forum Ekonomicznego w Krynicy-Zdroju

Jakość życia Polaków była tematem przewodnim obecności IKEA Retail na tegorocznym Forum Ekonomicznym w Krynicy-Zdroju (5—7 września). Firma mówiła o trzech wymiarach – domowym (jakość życia w domu), służbowym (jakość relacji pracodawca-pracownik) i społecznym (troska o środowisko). IKEA przygotowała dwie ekspozycje, zainicjowała także debaty i spotkania dla szerokiego grona interesariuszy.
Sklep IKEA w Lublinie już otwarty

Dziesiąty sklep IKEA w Polsce i jedyny we wschodniej części kraju powitał dziś, 23 sierpnia, swoich pierwszych gości. Na otwarciu długo wyczekiwanego przez mieszkańców Lubelszczyzny sklepu szwedzkiej marki pojawiły się władze miasta, regionu i tysiące mieszkańców. IKEA przygotowała w tym dniu dla klientów specjalny program atrakcji.
Otwarcie sklepu IKEA w Lublinie już 23 sierpnia!

Otwarcie sklepu IKEA Lublin nastąpi już w środę, 23 sierpnia. Wyczekiwany przez mieszkańców Lublina i okolic dziesiąty sklep IKEA w Polsce i pierwszy we wschodniej części kraju powita gości już o godzinie 10:00. IKEA na dzień otwarcia przygotowała dla klientów specjalny program atrakcji.

IKEA Kraków i Traficar startują z pierwszym w Polsce carsharingiem samochodów dostawczych

Od 4 września klienci IKEA Kraków mogą wypożyczać samochody dostawcze w systemie carsharingowym Traficar. Pierwsze tego typu rozwiązanie w Polsce umożliwia wynajęcie auta dostawczego na minuty bezpośrednio sprzed sklepu. Pilotażowo udostępnionych zostało 6 samochodów, ale firmy już sygnalizują, że w miarę zapotrzebowania liczba aut będzie rosnąć. Traficar zapowiada też rozszerzenie usługi na inne lokalizacje.