Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Pierwsza kampania produktowa IKEA w nowej platformie komunikacyjnej „IKEA. Niech Żyje Dom!”.

Tuż po pierwszej emisji spotów wizerunkowych przedstawiających nową platformę komunikacyjną „IKEA. Niech Żyje Dom!”, rusza odsłona produktowa.

W kampanii widoczne będą dwie linie. Pierwsza, z obecnie emitowanym spotem 15”, dotyczy nowości katalogowych. Druga, do której również został przygotowany spot 15” przeznaczony do emisji we wrześniu, dotyczy produktów w nowych niższych cenach. Zgodnie z ideą i hasłem, produkty będą prezentowane w kontekście dokonujących się w życiu mniejszych i większych zmian. Kampania za cel przyjmuje również wyróżnialność w bloku reklamowym i zamiast lektora wprowadza rolę narratora. Emisjom spotów TV będzie towarzyszyła komunikacja
w internecie oraz social mediach.
Za kreację kampanii, w tym także spotów reklamowych oraz komunikację w internecie, odpowiada agencja Saatchi & Saatchi IS. Zakup mediów koordynuje w całości dom mediowy MEC.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce.
IKEA. Niech Żyje Dom!
#niechzyjedom #katalogIKEA2018
O IKEA Retail
Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Życie to zmiany, zrób na nie miejsce. Pierwsza kampania produktowa IKEA w nowej platformie komunikacyjnej_informacja dla mediów.doc

doc | 90 KB

Limitowana kolekcja SPÄNST. Dom odzwierciedlający Twój sposób życia

Zaprojektowana we współpracy z artystami - Chrisem Stampem i Mają Ganszyniec - seria SPÄNST pokazuje, jak urządzić współczesne miejskie gniazda dla tych, którzy w zaciszu czterech kątów chcą eksponować swoje pasje. Zainspirowana ulicznym stylem kolekcja obejmuje produkty pełne mocnego wyrazu, takie jak szafa na ubrania wykonana z materiałowej siatki, przezroczyste pojemniki na buty, pierwsza w historii IKEA deskorolka czy obręcz i piłka do koszykówki! Premiera SPÄNST już w maju.
Premiera teledysku „Podróżnik” Krzysztofa Zalewskiego. Artystyczna komunikacja letniej kolekcji IKEA

Teledysk do utworu Krzysztofa Zalewskiego, zatytułowanego „Podróżnik”, to wyjątkowa forma komunikacji tegorocznej kolekcji IKEA SOMMAR. Dzięki niestandardowej współpracy z artystą przedmioty codziennego użytku zostały przedstawione jako elementy niezwykłej instalacji przestrzennej, muzycznej i choreograficznej. Za powstanie teledysku odpowiada Kolektyw Klips: Ewa Kaczmarek, Maciej Domagalski i Ania Olszewska.
Odpoczywanie to nie jest „nicnierobienie” - udowadnia IKEA w swojej nowej kampanii

Ruszyła wiosenna odsłona kampanii IKEA, w której marka nie tylko zachęca do odpoczywania, ale też - głosem Fisza i muzyką Smolika - podkreśla to, jak ważną rolę odpoczywanie odgrywa w życiu.
Limitowana kolekcja HJÄRTELIG. Zatrzymaj się na chwilę

Seria HJÄRTELIG została zaprojektowana przez Andreasa Fredrikssona i Maję Ganszyniec, by zamienić dom w oazę spokoju oraz cieszyć się życiem we właściwym tempie, nie zważając na pędzący świat. To staranne połączenie mebli, akcesoriów do wyposażenia domu oraz do praktyki jogi. Wykonane z naturalnych, przyjemnych w dotyku materiałów produkty dają wrażenie lekkości, a także subtelności. Funkcjonalne    i trwałe, doskonale sprawdzą się w codziennym, domowym życiu.

IKEA Retail o jakości życia podczas XXVII Forum Ekonomicznego w Krynicy-Zdroju

Jakość życia Polaków była tematem przewodnim obecności IKEA Retail na tegorocznym Forum Ekonomicznym w Krynicy-Zdroju (5—7 września). Firma mówiła o trzech wymiarach – domowym (jakość życia w domu), służbowym (jakość relacji pracodawca-pracownik) i społecznym (troska o środowisko). IKEA przygotowała dwie ekspozycje, zainicjowała także debaty i spotkania dla szerokiego grona interesariuszy.