IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

IKEA rozpoczyna w Kaliszu i okolicach sprzedaż internetową swoich produktów i rozwiązań. Od 14 września mieszkańcy Kalisza, Ostrowa Wielkopolskiego i Pleszewa mogą zamówić meble IKEA do swojego domu w cenie transportu od 49 złotych lub do nowego Punktu Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka w Kaliszu w stałej cenie 29 złotych.

Klienci mogą złożyć zamówienie z dowozem będąc w sklepie IKEA w Łodzi bądź siedząc wygodnie na swojej kanapie. Wystarczy wejść na stronę IKEA.pl i dodać do koszyka potrzebne produkty, a następnie opłacić zamówienie. W opcji dostawy klient wybiera dostawę do domu w cenie dopasowanej do wagi całego zamówienia bądź odbiór osobisty w Puncie Odbioru Zamówień w Kaliszu w stałej cenie 29 złotych, niezależnej od liczby i wagi produktów.
Kaliszanie jako drudzy w Polsce, zaraz po mieszkańcach Opola, zyskują możliwość korzystania z tego typu punktu. Dodatkowo, aby zainspirować mieszkańców Kalisza i okolic do zmian wnętrz swoich mieszkań, nowy Katalog IKEA 2018 trafił do 70 tysięcy gospodarstw domowych w regionie.
Zdajemy sobie sprawę, że nie każdy ma możliwość dotarcia do sklepu IKEA, dlatego stopniowo wprowadzamy nowe sposoby sprzedaży. Punkt Odbioru Zamówień jest jedną z propozycji, która pozwala klientom na dokonanie zakupu kiedy i jak chcą. Pierwsze takie miejsce powstało w grudniu 2016 roku w Opolu i spotkało się z dużym zainteresowaniem naszych klientów. Cieszymy się, że od 14 września także mieszkańcy Kalisza i okolic, którym brakuje czasu bądź możliwości, by odwiedzić sklep IKEA w Łodzi, mogą skorzystać z zakupów przez internet lub telefon i wybrać dostawę do Punktu Odbioru Zamówień w Kaliszu – powiedział Barnaba Pyrak, Project Manager ds. wprowadzania nowych kanałów sprzedaży w Polsce.
W nowym Katalogu IKEA 2018, który po raz pierwszy trafił do gospodarstw domowych w Kaliszu i Ostrowie Wielkopolskim, klienci znajdą tysiące pomysłów i inspiracji. Punkt Odbioru Zamówień IKEA w Kaliszu jest czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 09:00-21:00 oraz w niedziele w godzinach 10:00-20:00. Dostawy do Punktu Odbioru odbywają się codziennie.
W nadchodzących miesiącach IKEA planuje otwarcie kolejnych Punktów Odbioru Zamówień. O szczegółach IKEA będzie informować na bieżąco na stronie internetowej IKEA.pl, stronie biura prasowego IKEA.prowly.com oraz na profilu rzecznika prasowego IKEA na Twitterze (https://twitter.com/RzecznikIKEA).
Więcej szczegółów na stronie http://www.IKEA.pl/kaliszZnajdź produkt na www.ikea.pl i sprawdź jego dostępność w sklepie IKEA Wrocław (dla Opola) albo Łódź (dla Kalisza).To dopiero początek naszej przygody z zamówieniami online. Przez internet możesz zamówić meble, nie oferujemy jeszcze zakupu mniejszych artykułów, np. lamp, pościeli i pudełek.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2017 odwiedziło ponad 28 milionów osób.

Kupuj #poswojemu w IKEA. IKEA otwiera Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

Od połowy września 2017 roku mieszkańcy Kalisza i okolic będą mogli zamówić meble IKEA przez internet, telefon lub w każdym sklepie IKEA w Polsce oraz odebrać je w Punkcie Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka. To już drugi taki punkt. Pierwszy został otwarty w grudniu 2016 roku w Opolu.
Punkty Odbioru Zamówień IKEA

W grudniu 2016 roku IKEA uruchamia pierwszy Punkt Odbioru Zamówień w centrum handlowym TURAWA Park w Zawadzie k. Opola. Punkt Odbioru Zamówień to kolejny etap realizacji strategii sprzedaży, dzięki której klienci będą mogli dokonać zakupu mebli kiedy, gdzie i jak lubią. Punkt odbioru to miejsce, gdzie klienci będą mogli odebrać wcześniej zamówione i opłacone meble. Zamówienie można złożyć na stronie internetowej www.ikea.pl/mebleprzezinternet lub telefonicznie.
IKEA Gościnnie w Olsztynie

W centrum handlowym Galeria Warmińska powstaje nowy punkt spotkań IKEA z klientami. Od 21 lutego w IKEA Gościnnie mieszkańcy Olsztyna mogą skorzystać z profesjonalnego doradztwa, jak pięknie i wygodnie urządzić swoją przestrzeń domową, a także zamówić wybrane meble, sprzęt AGD i akcesoria przez internet. Inicjatywa została zrealizowana przez zespół IKEA Gdańsk w ramach wewnętrznego konkursu „Milion na innowacje”.
IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Rzeszowie

Mieszkańcy Rzeszowa i okolic zyskali właśnie łatwiejszy dostęp do produktów i rozwiązań IKEA. Od 2 lutego 2018 roku meble i akcesoria ze sklepu IKEA Kraków można zamawiać do Punktu Odbioru Zamówień w Millenium Hall. To kolejny etap realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej IKEA. Wcześniej podobne punkty powstały w Opolu, Kaliszu i Szczecinie.

IKEA na Łódź Design Festival. Bardziej zrównoważone rozwiązania dla domu i planety

W dniach 3-8 października odbędzie się 11. edycja Łódź Design Festival pod hasłem OD.NOWA. Podczas kilku dni festiwalu IKEA zaprezentuje swój wkład w budowanie społeczeństwa bez odpadów i zrównoważonego modelu gospodarki. Wszyscy goście wydarzenia będą mogli odwiedzić m.in. wystawę „Let’s talk about garbage” - „Porozmawiajmy o śmieciach”, której mecenasem jest firma.