IKEA rozpoczęła lokalny etap przetargu na Agencję Mediową

IKEA Retail w Polsce rozpoczęła lokalny etap przetargu na strategię mediową oraz planowanie i zakup mediów, tym samym kontynuuje proces przeglądu partnerów realizujących kluczowe usługi marketingowe w Polsce.

Do lokalnego etapu przetargu mediowego zostały zaproszone Domy Mediowe z sieci GroupM oraz Dentsu Aegis – obiec sieci zostały wyłonione na poziomie globalnym.

Ostatecznie w lokalnym procesie uczestniczą trzy Domy Mediowe: MEC (obecnie współpracuje z IKEA), Carat oraz MediaCom.

Proces przetargowy rozpoczął się wspólnym briefingiem dla wszystkich zaproszonych agencji, na którym przedstawiona została m.in. lokalna pozycja firmy i marki IKEA, strategiczne cele, zadania przetargowe oraz sam proces przetargowy.

Przetarg na planowanie i zakup mediów dla IKEA Retail w Polsce zakończy się w listopadzie br, a współpraca mediowa w nowej formule rozpocznie się w styczniu 2018.

IKEA cyklicznie prowadzi przeglądy dotyczące usług marketingowych, aby zapewnić najlepszą jakość usług zachowując efektywność kosztową na danym rynku.

„Ty jesteś zmianą” – IKEA inspiruje do zmian na rynku pracy

IKEA  rozpoczyna kampanię employer brandingową „Ty jesteś zmianą” pokazującą  wartości i wyjątkową kulturę firmy oraz sposób w jaki buduję ona relację  z obecnymi i przyszłymi pracownikami. Jej celem jest zachęcenie  otwartych, proaktywnych ludzi do poznawania IKEA jako marki pracodawcy  oraz zwrócenie uwagi na konieczność zmiany modeli rekrutacyjnych na  bardziej przyjazne kandydatom.
IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową

IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową  IKEA Retail w Polsce rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na planowanie i zakup mediów, który rozpoczął się w sierpniu br. Po kilkuetapowym przeglądzie ofert IKEA zdecydowała powierzyć obsługę mediową MEC, swo
IKEA Retail o jakości życia podczas XXVII Forum Ekonomicznego w Krynicy-Zdroju

Jakość życia Polaków była tematem przewodnim obecności IKEA Retail na tegorocznym Forum Ekonomicznym w Krynicy-Zdroju (5—7 września). Firma mówiła o trzech wymiarach – domowym (jakość życia w domu), służbowym (jakość relacji pracodawca-pracownik) i społecznym (troska o środowisko). IKEA przygotowała dwie ekspozycje, zainicjowała także debaty i spotkania dla szerokiego grona interesariuszy.
Centrum IKEA dla Firm – nowy punkt w sercu Warszawy

Co roku w Warszawie powstaje około 30 tysięcy mikro i małych firm. To właśnie dla nich, 29 sierpnia, IKEA otwiera specjalne miejsce. W Centrum IKEA dla Firm przedsiębiorcy mogą liczyć na profesjonalną pomoc w zakresie wyposażania funkcjonalnych przestrzeni do pracy. To pierwsza taka inicjatywa na świecie w grupie IKEA.

Przywitaj październik z IKEA. Nowości w stałym asortymencie

Październik w IKEA to szeroka gama nowych produktów emanujących skandynawskim stylem w najlepszym wydaniu. To pochwała minimalistycznego wzornictwa, ręcznie wykonanych materiałów i jasnego drewna. Całość została utrzymana w monochromatycznych tonacjach kolorystycznych. Wśród dostępnych od października nowości znalazły się m.in. meble tapicerowane, dywany, lampy i produkty do przechowywania w łazience.