IKEA rozpoczęła lokalny etap przetargu na Agencję Mediową

IKEA Retail w Polsce rozpoczęła lokalny etap przetargu na strategię mediową oraz planowanie i zakup mediów, tym samym kontynuuje proces przeglądu partnerów realizujących kluczowe usługi marketingowe w Polsce.

Do lokalnego etapu przetargu mediowego zostały zaproszone Domy Mediowe z sieci GroupM oraz Dentsu Aegis – obiec sieci zostały wyłonione na poziomie globalnym.

Ostatecznie w lokalnym procesie uczestniczą trzy Domy Mediowe: MEC (obecnie współpracuje z IKEA), Carat oraz MediaCom.

Proces przetargowy rozpoczął się wspólnym briefingiem dla wszystkich zaproszonych agencji, na którym przedstawiona została m.in. lokalna pozycja firmy i marki IKEA, strategiczne cele, zadania przetargowe oraz sam proces przetargowy.

Przetarg na planowanie i zakup mediów dla IKEA Retail w Polsce zakończy się w listopadzie br, a współpraca mediowa w nowej formule rozpocznie się w styczniu 2018.

IKEA cyklicznie prowadzi przeglądy dotyczące usług marketingowych, aby zapewnić najlepszą jakość usług zachowując efektywność kosztową na danym rynku.

Anna Pawlak-Kuliga od września będzie odpowiadać za rozwój największego rynku IKEA na świecie

Po pięciu latach pracy w Polsce, w tym dwóch na stanowisku prezesa IKEA Retail, Anna Pawlak-Kuliga obejmie stanowisko prezesa IKEA w Chinach. Tymczasowo obowiązki prezesa firmy w Polsce przejmie Iwona Szczęka, członek zarządu.
Traficar przy sklepach IKEA w całej Polsce

Od 16 maja pod sklepami IKEA w Warszawie, Katowicach, Wrocławiu, Gdańsku i Poznaniu pojawią się samochody dostawcze z największej w Polsce sieci carsharingowej Traficar. Klienci zmieszczą w nich nawet popularną szafę PAX.
„Ty jesteś zmianą” – IKEA inspiruje do zmian na rynku pracy

IKEA  rozpoczyna kampanię employer brandingową „Ty jesteś zmianą” pokazującą  wartości i wyjątkową kulturę firmy oraz sposób w jaki buduję ona relację  z obecnymi i przyszłymi pracownikami. Jej celem jest zachęcenie  otwartych, proaktywnych ludzi do poznawania IKEA jako marki pracodawcy  oraz zwrócenie uwagi na konieczność zmiany modeli rekrutacyjnych na  bardziej przyjazne kandydatom.
IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową

IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową  IKEA Retail w Polsce rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na planowanie i zakup mediów, który rozpoczął się w sierpniu br. Po kilkuetapowym przeglądzie ofert IKEA zdecydowała powierzyć obsługę mediową MEC, swo