IKEA rozpoczęła lokalny etap przetargu na Agencję Mediową

IKEA Retail w Polsce rozpoczęła lokalny etap przetargu na strategię mediową oraz planowanie i zakup mediów, tym samym kontynuuje proces przeglądu partnerów realizujących kluczowe usługi marketingowe w Polsce.

Do lokalnego etapu przetargu mediowego zostały zaproszone Domy Mediowe z sieci GroupM oraz Dentsu Aegis – obiec sieci zostały wyłonione na poziomie globalnym.

Ostatecznie w lokalnym procesie uczestniczą trzy Domy Mediowe: MEC (obecnie współpracuje z IKEA), Carat oraz MediaCom.

Proces przetargowy rozpoczął się wspólnym briefingiem dla wszystkich zaproszonych agencji, na którym przedstawiona została m.in. lokalna pozycja firmy i marki IKEA, strategiczne cele, zadania przetargowe oraz sam proces przetargowy.

Przetarg na planowanie i zakup mediów dla IKEA Retail w Polsce zakończy się w listopadzie br, a współpraca mediowa w nowej formule rozpocznie się w styczniu 2018.

IKEA cyklicznie prowadzi przeglądy dotyczące usług marketingowych, aby zapewnić najlepszą jakość usług zachowując efektywność kosztową na danym rynku.

IKEA Retail o jakości życia podczas XXVII Forum Ekonomicznego w Krynicy-Zdroju

Jakość życia Polaków była tematem przewodnim obecności IKEA Retail na tegorocznym Forum Ekonomicznym w Krynicy-Zdroju (5—7 września). Firma mówiła o trzech wymiarach – domowym (jakość życia w domu), służbowym (jakość relacji pracodawca-pracownik) i społecznym (troska o środowisko). IKEA przygotowała dwie ekspozycje, zainicjowała także debaty i spotkania dla szerokiego grona interesariuszy.
Centrum IKEA dla Firm – nowy punkt w sercu Warszawy

Co roku w Warszawie powstaje około 30 tysięcy mikro i małych firm. To właśnie dla nich, 29 sierpnia, IKEA otwiera specjalne miejsce. W Centrum IKEA dla Firm przedsiębiorcy mogą liczyć na profesjonalną pomoc w zakresie wyposażania funkcjonalnych przestrzeni do pracy. To pierwsza taka inicjatywa na świecie w grupie IKEA.
Sklep IKEA w Lublinie już otwarty

Dziesiąty sklep IKEA w Polsce i jedyny we wschodniej części kraju powitał dziś, 23 sierpnia, swoich pierwszych gości. Na otwarciu długo wyczekiwanego przez mieszkańców Lubelszczyzny sklepu szwedzkiej marki pojawiły się władze miasta, regionu i tysiące mieszkańców. IKEA przygotowała w tym dniu dla klientów specjalny program atrakcji.
Otwarcie sklepu IKEA w Lublinie już 23 sierpnia!

Otwarcie sklepu IKEA Lublin nastąpi już w środę, 23 sierpnia. Wyczekiwany przez mieszkańców Lublina i okolic dziesiąty sklep IKEA w Polsce i pierwszy we wschodniej części kraju powita gości już o godzinie 10:00. IKEA na dzień otwarcia przygotowała dla klientów specjalny program atrakcji.

Przywitaj październik z IKEA. Nowości w stałym asortymencie

Październik w IKEA to szeroka gama nowych produktów emanujących skandynawskim stylem w najlepszym wydaniu. To pochwała minimalistycznego wzornictwa, ręcznie wykonanych materiałów i jasnego drewna. Całość została utrzymana w monochromatycznych tonacjach kolorystycznych. Wśród dostępnych od października nowości znalazły się m.in. meble tapicerowane, dywany, lampy i produkty do przechowywania w łazience.