Przywitaj październik z IKEA. Nowości w stałym asortymencie

Październik w IKEA to szeroka gama nowych produktów emanujących skandynawskim stylem w najlepszym wydaniu. To pochwała minimalistycznego wzornictwa, ręcznie wykonanych materiałów i jasnego drewna. Całość została utrzymana w monochromatycznych tonacjach kolorystycznych. Wśród dostępnych od października nowości znalazły się m.in. meble tapicerowane, dywany, lampy i produkty do przechowywania w łazience.

Pokój dzienny to wielofunkcyjna przestrzeń domowa, która stale zmienia swój charakter. By sprostać tym oczekiwaniom, IKEA poszerzyła ofertę mebli tapicerowanych, wprowadzając rozkładane sofy, łóżko i fotel. To produkty, dzięki którym będziemy gotowi na pracę w domu czy nieoczekiwane przyjęcie gości. FLOTTEBO jest minimalistyczną rozkładaną sofą, sprawdzającą się w każdym pomieszczeniu – zapewni komfort zarówno podczas siedzenia, jak i spania. Na małych przestrzeniach doskonałym rozwiązaniem będzie seria SANDBACKEN, obejmująca 3-osobową sofę, narożnik i rozkładany narożnik. Produkty w kolorach jasnoszarym oraz beżowym są wytrzymałe oraz dostępne w przystępnych cenach. Wielofunkcyjną nowością, która dopasuje się do wielkości pomieszczenia czy wystroju wnętrza, jest nowe sztaplowane łóżko. UTÅKER może pełnić rolę sofy, pojedynczego łóżka, łoża małżeńskiego lub dwóch osobnych łóżek. Z kolei dla tych, którzy chcieliby wprowadzić do swojego wnętrza akcent vintage, IKEA przygotowała nowy model fotela. REMSTA jest oparty na projekcie z oferty z lat 60. Sprawdzi się zarówno w pokoju dziennym, przedpokoju czy sypialni.
Bogata oferta mebli tapicerowanych to nie jedyne nowości, które od października proponuje IKEA. Jej uzupełnieniem są nowe propozycje dywanów. KOLLUND, KÖPENHAMN i BRÖNDEN to tkane ręcznie produkty wykonane w 100% z czystej i naturalnej wełny. Dzięki wyjątkowym wzorom oraz barwom wprowadzą do wnętrza miękkość oraz ciepłą atmosferę. Dywany powstały w ramach inicjatywy IKEA w Indiach i Bangladeszu na rzecz godnych warunków pracy oraz płacy. O przytulny nastrój zadbają również nowe produkty oświetleniowe o unikalnym wzornictwie i materiałach. Lampy  podłogowe oraz stołowe SJÖPENNA emanują nowoczesnym skandynawskim wzornictwem, podobnie jak wisząca lampa VINTERGATA wykonana z szarych, filcowych paneli. Z kolei dla najmłodszych przygotowano lampki LED LURIGA. Dostępne w kształcie jeża lub szopa doskonale sprawdzą się w roli całonocnego towarzysza każdej pociechy.
Dzieci ucieszą także nowe sezonowe pluszaki - od piesków, słoni i wielbłądów po pluszowe piłki do gry w piłkę nożną. Wszystkie zostały przetestowane, by spełniać najwyższe standardy z zakresu bezpieczeństwa dzieci. Nowością jest również seria SAGOSKATT, będąca rezultatem zeszłorocznego konkursu rysunkowego IKEA w ramach kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. W skład serii wchodzi dziesięć pluszaków zaprojektowanych przez dzieci z całego świata, w tym 9-letniego Huberta z Białegostoku.
Dopełnieniem nowej oferty IKEA jest seria produktów do przechowywania w łazience. W skład VILTO wchodzą półki, stojak na ręczniki i stołki. Jasne drewno brzozowe oraz proste wzornictwo są uniwersalne i pomogą zorganizować poranki nawet na najbardziej ograniczonej powierzchni w domu.
Wszystkie nowości (z wyjątkiem serii SAGOSKATT, która trafi do sprzedaży w listopadzie br.) dostępne są w sklepach IKEA na terenie całej Polski od początku października br. Szczegóły na temat nowych produktów znajdują się w ilustrowanych materiałach prasowych.
O IKEA Retail
Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Nowości IKEA_październik 2017_press kit.pdf

pdf | 6,62 MB

Przywitaj październik z IKEA Nowości w stałym asortymencie_informacja dla mediów.docx

docx | 38,9 KB

Kolekcja DELAKTIG. Zainspirowana Twoim stylem życia.

DELAKTIG to seria będąca efektem współpracy IKEA     z brytyjskim projektantem Tomem Dixonem. Propozycja otwartej „platformy do życia” ma zachęcać do tego, by każdy dopasował ją do swoich unikalnych potrzeb. Kolekcja obejmuje meble wypoczynkowe        i elementy, które można dowolnie zestawiać              w zależności od stylu życia, jaki prowadzimy. Celem serii, której nazwa po szwedzku oznacza „biorący udział”, było zapewnienie zwykłym użytkownikom możliwości zaangażowania się w proces projektowy.   W duchu zabawy konwencjami w zakresie wzornictwa   i przemysłu mebli wypoczynkowych, IKEA oraz Tom Dixon zachęcają do rozbudowywania kolekcji albo całkowitej jej transformacji.
10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.
Prosty przepis na kuchnię z IKEA

Nowa kuchnia to przedsięwzięcie, które wymaga czasu, pomysłów i odpowiedniego budżetu. Jest to często zakup na lata, dlatego decyzji o aranżacji tej przestrzeni zwykle nie podejmuje się spontanicznie. IKEA od lat wspiera swoich klientów w tworzeniu kuchni ich marzeń, oferując narzędzia czyniące ten proces prostym i przyjemnym. Teraz dodatkowo 10% ceny kuchni IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%.
Zabawka zaprojektowana przez 9-letniego Huberta z Polski w nowej kolekcji IKEA SAGOSKATT 2017

IKEA prezentuje nową, limitowaną serię zabawek SAGOSKATT 2017. Tworzy ją 10 pluszaków, zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. W tym roku, po raz pierwszy w historii, w kolekcji pojawiła się polska maskotka – sympatyczny pająk autorstwa         9-letniego Huberta z Białegostoku. Seria pluszaków jest częścią międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa”, dzięki której IKEA Foundation może wspierać organizacje pomagające dzieciom na całym świecie.

To był bardzo udany rok dla IKEA Retail w Polsce. Ogłoszenie wyników za rok finansowy 2017

IKEA Retail w Polsce podsumowała kolejny rok finansowy[1], ogłaszając 13%[2] wzrost sprzedaży z wynikiem 3,64 mld zł. Oprócz zakupów w sklepach stacjonarnych, IKEA oferuje swoje produkty również poprzez zdalne kanały sprzedaży: Meble na telefon i, uruchomione w lutym bie