Dom pełen zmian. Fabularny miniserial, którego głównym sponsorem i partnerem jest IKEA, już wkrótce na antenie Polsat
Dom pełen zmian. Fabularny miniserial, którego głównym sponsorem  i partnerem jest IKEA, już wkrótce na antenie Polsat

„Dom pełen zmian” to ośmioodcinkowy serial komediowy opowiadający o perypetiach rodziny Malinowskich. Historia rozgrywa się na przestrzeni wielu lat, a każdy odcinek dzieje się rok później od odcinka poprzedniego. Sceną życiowych zmian bohaterów jest ich dom urządzony przez IKEA. W rolach głównych występują: Iza Kuna, Piotr Adamczyk, Kazimierz Kaczor i Maria Maj.

„Dom pełen zmian” to miniserial fabularny, w którym wątki wciągają i angażują widza od pierwszego do ostatniego odcinka. Serial jest sposobem na przyjrzenie się, w jaki sposób zmienia się nasze życie pod wpływem różnorodnych zdarzeń. Wszystkie zmiany – te oczekiwane
i nieoczekiwane, małe i duże, to doskonała okazja do uczynienia życia barwniejszym i pełniejszym.
Areną wielu życiowych zmian jest dom. Za pomocą tego niestandardowego konceptu chcemy pokazać, jak wnętrza zmieniają się razem z bohaterami. Produkty i aranżacje IKEA stanowią nie tylko scenerię wydarzeń – w każdym odcinku odgrywają swoją własną rolę. Zaplanowanych jest osiem odcinków, każdy o długości ośmiu minut – to pionierska długość na rynku telewizyjnego branded content. Nowością jest także fabularna konwencja serialu, odchodząca od standardowego formatu mini-epizodów, do których przyzwyczajeni byli do tej pory widzowie – komentuje Karolina Szabłowska, External Marketing Communication Manager IKEA Retail w Polsce.
Reżyserem serialu jest Kristoffer Rus. Za scenariusz odpowiadają Marcin Baczyński i Mariusz Kuczewski, znani z takich produkcji, jak „Listy do M. 1-3”, „Piąty Stadion”, czy „Dwoje we Troje”. Autorem zdjęć jest Michał Sobociński, a za pomysł i całość produkcji odpowiada Prime Film Production („Piąty Stadion”, „Dwoje we Troje”, „Storyline”) przy współpracy z MEC Wavemaker – agencją kreatywno-contentową działającą w ramach MEC.
Start emisji serialu na antenie stacji Polsat zaplanowany jest na 15 października 2017.
Życie to zmiany, zrób na nie miejsce.
IKEA. Niech Żyje Dom!
#niechzyjedom #katalogIKEA2018
O IKEA Retail
Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Fot. Mikołaj Tym. Materiał prasowy Prime Film Production_1.jpg

Fot. Mikołaj Tym. Materiał prasowy Prime Film Production_4.jpg

Fot. Mikołaj Tym. Materiał prasowy Prime Film Production_2.jpg

Fot. Mikołaj Tym. Materiał prasowy Prime Film Production_3.jpg

Dom pełen zmian_informacja dla mediów.docx

docx | 57,2 KB

Oświadczenie. Program Better Chicken

IKEA Food Services AB wprowadza „Better Chicken Programme”, który dotyczy zrównoważonej hodowli brojlerów w łańcuchu dostaw żywności IKEA. Na program składają się wytyczne obejmujące dobrostan zwierząt, zdrowie publiczne oraz wpływ na środowisko naturalne na poziomie gos
IKEA w Polsce jeszcze bliżej swoich klientów

IKEA otwiera nowe Centrum Dystrybucji do Klienta w Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego, które zapewni realizację zamówień składanych przez internet i wysyłanych bezpośrednio do klientów. Szacuje się, że takich zamówień będzie aż 100 tys. w ciągu pierwszego roku od ot
Ruszyły live porady IKEA o urządzaniu domu

Pod koniec listopada IKEA rozpoczęła emisję cyklu porad na żywo „Niech żyje dom!”. W emitowanym na Facebooku livestreamie dekorator wnętrz IKEA wraz z zaproszonym gościem podpowiada Szymonowi Majewskiemu i widzom, jak zmienić swój dom prosto i z pomysłem. Pierwszy odcinek porad na żywo obejrzało ponad 130 tysięcy widzów.
Oświadczenie w sprawie podwyższonego poziomu dichlorobenzenu w produktach BASF

AKTUALIZACJA z dnia 25.11.2017: Wyniki badań, przeprowadzonych przez IKEA of Sweden, potwierdzają, że produkty IKEA, na które miała wpływ awaria w zakładach BASF, nie niosą żadnego zagrożenia dla zdrowia ludzi i zwierząt. W związku z zakończeniem wyjaśniania sprawy, wymi

IKEA w Lublinie przekazuje mieszkańcom miasta powitalny prezent!

Jak przystało na dobrego sąsiada, IKEA przygotowała dla lublinian powitalny prezent. Teraz oficjalnie przekazuje go mieszkańcom miasta. Lublin zyskał właśnie nowe wyjątkowe miejsce na swojej mapie. Takie, w którym mieszkańcy miasta mogą się spotkać i nawiązać kontakt. Poznajcie Wspólną, miejsce w którym rozwijać się będzie życie sąsiedzkie.