IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową

IKEA rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na agencję mediową  IKEA Retail w Polsce rozstrzygnęła lokalny etap przetargu na planowanie i zakup mediów, który rozpoczął się w sierpniu br. Po kilkuetapowym przeglądzie ofert IKEA zdecydowała powierzyć obsługę mediową MEC, swojemu dotychczasowemu partnerowi mediowemu. Współpraca w nowej formule rozpocznie się od stycznia 2018.

Na poziomie globalnym firma wyłoniła dwie sieci mediowe - GroupM oraz Dentsu Aegis.
W lokalnym procesie uczestniczyły trzy Domy Mediowe: Carat, MediaCom oraz MEC, z którym IKEA obecnie współpracuje.

O IKEA Retail
Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2017 odwiedziło ponad 28 milionów osób.

IKEA rozpoczęła lokalny etap przetargu na Agencję Mediową

IKEA Retail w Polsce rozpoczęła lokalny etap przetargu na strategię mediową oraz planowanie i zakup mediów, tym samym kontynuuje proces przeglądu partnerów realizujących kluczowe usługi marketingowe w Polsce.
Anna Pawlak-Kuliga od września będzie odpowiadać za rozwój największego rynku IKEA na świecie

Po pięciu latach pracy w Polsce, w tym dwóch na stanowisku prezesa IKEA Retail, Anna Pawlak-Kuliga obejmie stanowisko prezesa IKEA w Chinach. Tymczasowo obowiązki prezesa firmy w Polsce przejmie Iwona Szczęka, członek zarządu.
Mów do mnie… meblem IKEA Pierwsza komunikacja w Polsce w technice ASMR

IKEA namawia Polaków do odpoczynku pierwszą w Polsce akcją wywołującą ASMR – przyjemne ciarki i uczucie zrelaksowania. Ten nietypowy sposób na odpoczynek ma już miliony entuzjastów na całym świecie. Głównymi bohaterami innowacyjnych działań są meble, ale w ujęciu, jakiego w Polsce jeszcze nie było. Całość została zrealizowana poprzez szepty i dźwięki wydobyte z materiałów, z których stworzone są produkty IKEA. Działania wykorzystujące zjawisko ASMR są uzupełnieniem wiosennej kampanii marki zachęcającej do odpoczywania.
Pierwsza IKEA w Polsce w centrum miasta – już wkrótce w Warszawie

W drugiej połowie 2018 roku IKEA otworzy nowy sklep w centrum handlowym Blue City. Trzecia lokalizacja w Warszawie będzie różnić się od standardowego sklepu IKEA. Nowy, mniejszy format w centrum miasta wyposażony zostanie w innowacyjne rozwiązania prezentacji asortymentu, które ułatwią dokonywanie zakupów. Odpowiadając w ten sposób na aktualne trendy i potrzeby konsumentów, IKEA chce zapewnić warszawiakom większą dostępność swojej oferty.

Ruszyła zbiórka pluszaków dla małych pacjentów

IKEA Kraków już po raz piąty organizuje zbiórkę pluszaków dla dzieci przewożonych karetkami. Maskotki pomogą ratownikom nawiązać kontakt z maluchami i wykonać odpowiednie czynności medyczne. Akcja potrwa do 23 grudnia br.