Co w Święta dzieje się między słowami i… stołami? Nowa kampania IKEA
Co w Święta dzieje się między słowami i… stołami?  Nowa kampania IKEA

Co w Święta dzieje się między słowami i… stołami? Nowa kampania IKEA

Na początku listopada ruszyła świąteczna odsłona kampanii IKEA. Zachęca ona Polaków nie tylko do zmian w domu z okazji Świąt i wizyt bliskich – proponuje także zmianę sposobu postrzegania pozornych truizmów. A wszystko to ponownie głosem Fisza.

Siedzenie, jedzenie, rozmowy o pogodzie, pytania o dokładkę, chodzenie od stołu do stołu, te same żarty, anegdoty… słowem: błahostki. To także (jeśli nie przede wszystkim) z nich składają się Święta oraz nasze rodzinne spotkania. I bardzo dobrze - w tych niepozornych gestach, słowach kryje się mnóstwo ciepła i emocji!

Czyja Mama czy Babcia nie pyta po kilka razy o dokładkę? Każda. Ale kiedy ostatni raz pomyśleliśmy o tym, co tak naprawdę kryje się za tym pytaniem – troska, miłość, chęć sprawienia radości… Albo jak czują się rodzice, gdy ich dorosłe dziecko po raz pierwszy urządza wigilię u siebie, nalewa przygotowany przez siebie barszcz? Banały niosą w sobie wielkie emocje – mówi Michał Pronobis-Proński, Communication Leader w IKEA.

A gdy uświadomimy sobie, ile emocji niosą w sobie te proste zwroty – dodaje Karolina Szabłowska, External Marketing Communication Manager IKEA – tym większe będzie wzajemne zrozumienie i więcej miejsca na miłość przy świątecznym stole. A nasze domy będą w te święta pełne życia.

Kampania za cel przyjmuje również wyróżnialność w bloku reklamowym i zamiast lektora wprowadza rolę narratora. W spocie świątecznym głosem zachęcającym do zmiany patrzenia
i słuchania jest Fisz, z którym IKEA współpracuje od sierpnia br.

Kampania wizerunkowa ruszyła 8. listopada i połączona jest z komunikacją produktową oraz specjalnymi ofertami promocyjnymi m.in. na kuchnie. Działania obejmą kanały tradycyjne (TV, radio, prasa), digital (w tym także współpracę z influencerami) oraz sklepy marki. To nie wszystko, co IKEA przygotowała na te święta. Wkrótce kolejne odsłony kampanii.

Za kreację kampanii, w tym także spotów reklamowych oraz komunikację w internecie odpowiada agencja Saatchi & Saatchi IS oraz Hash.fm (za działania z influencerami) i Garden of Words i Blue Ivy (za działania PR-owe i eventowe). Zakup mediów do kampanii koordynuje
w całości dom mediowy MEC oraz Performance Media.

IKEA. Niech Żyje Dom!
#niechzyjedom

O IKEA Retail

Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2017 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Co w Święta dzieje się między słowami i stołami Nowa kampania IKEA_informacja dla mediów_tryb zmian.docx

docx | 56,9 KB

3. edycja kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. O znaczeniu zabawy w rozwoju dzieci przypomina kolekcja LUSTIGT.

Ruszyła trzecia już edycja kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. Firma od lat działa na rzecz zapewnienia dzieciom z całego świata prawa do rozwoju, wiedząc, że zabawa edukuje, pozwala prawidłowo dojrzewać i daje poczucie szczęścia. Tym razem włącza się ró
Nowoczesny biznes w Centrum uwagi!

18 października w całkiem nowej odsłonie wnętrza Centrum IKEA dla Firm odbyła się premiera katalogu IKEA Biznes. W gronie przedsiębiorców i dziennikarzy Centrum świętowało pierwszy rok swojej działalności.
Sprzedaż IKEA Retail w Polsce przekroczyła 4 miliardy złotych

IKEA Retail w Polsce podsumowała kolejny rok finansowy*, ogłaszając 11%** wzrost sprzedaży z wynikiem 4,03 mld zł. Prawie 29 mln osób odwiedziło sklepy IKEA w Polsce, a strona IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt. W minionym roku klienci nadal najchętniej kupowali kuchnie i meble do sypialni, popularnością cieszyły się szczególnie materace oraz meble do przechowywania.
Nowa prezes IKEA Retail w Polsce

1 października br. Carolina Garcia Gomez objęła stanowisko prezes zarządu IKEA Retail w Polsce. Karierę w IKEA rozpoczęła w 2005 r. w sklepie IKEA w Barakaldo w rodzinnej Hiszpanii. Doświadczenie zawodowe zdobywała również na rynkach Słowackim, Czeskim oraz Węgierskim. Ostatnio pracowała jako wiceprezes IKEA Retail w Japonii. Z wykształcenia jest inżynierem, ukończyła także studia Master of Business Administration w IESE Business School. Ma 42 lata.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.