IKEA USA i Komisja ds. Bezpieczeństwa Produktów Konsumenckich USA (US Consumer Product Safety Commission) ponownie przypominają o trwającym wycofywaniu ze sprzedaży niektórych komód w Stanach Zjednoczonych.

Kwestie zapewnienia bezpieczeństwa użytkowania produktów i wypadki związane z przewróceniem się mebli w domu są poważnym wyzwaniem dla całej branży wyposażenia wnętrz. Rozwiązaniem gwarantującym bezpieczeństwo jest odpowiednie przymocowanie mebli do ściany. Z tego względu od wielu lat podejmujemy działania mające na celu zwiększenie świadomości konsumentów na temat ryzyka przewrócenia się mebli i konieczności przymocowania ich do ścian. Informacje na ten temat są dostępne na naszej stronie internetowej i miejscach sprzedaży. Jesteśmy przekonani, że możemy podnieść świadomość w tej dziedzinie i stworzyć kulturę, w której przymocowywanie mebli do ściany jest tak naturalne, jak zapinanie pasa bezpieczeństwa.

W Polsce, jak i na całym świecie, IKEA już od kilku dekad wprowadza zabezpieczenia mebli – elementy służące do przymocowania komody do ściany. Przymocowanie do ściany jest integralną częścią instrukcji montażu, a zestawy mocowań zabezpieczających znajdują się w paczce każdego mebla IKEA, którego wysokość wynosi 75 cm i więcej (w przypadku mebli dziecięcych jest to 60 cm i więcej). Jeśli nie jest możliwe przymocowanie mebla do ściany, konsumenci powinni wybrać inne rozwiązanie do przechowywania.

IKEA wybrała agencję PR do komunikacji korporacyjnej

IKEA zakończyła przetarg na kompleksową obsługę komunikacji korporacyjnej, obejmującą wewnętrzne i zewnętrzne działania oraz Public Affairs. Zwyciężyła agencja 2B UP Consulting, będąca częścią Garden of Words Group. Współpracę w nowym obszarze firmy rozpoczną we wrześniu 2018 roku.
Wege hot dog już w IKEA

Nowa, wegetariańska wersja klasycznego hot doga dostępna jest już w ofercie Bistro IKEA. To nie tylko smaczna i szybka przekąska, ale także bardziej zrównoważony wybór. IKEA Food, opierając się na wizji IKEA mającej na celu tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi, chce zainspirować ich do zdrowszego i bardziej zrównoważonego stylu życia, oferując pyszne jedzenie, które ma pozytywny wpływ na ludzi i planetę.
IKEA w Lublinie i SKENDE Shopping zapraszają do Po Sąsiedzku

Po Sąsiedzku – to sześć unikalnych przestrzeni, które od początku lipca można odwiedzać na terenie sklepu IKEA w Lublinie i centrum handlowego SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.
Anna Pawlak-Kuliga od września będzie odpowiadać za rozwój największego rynku IKEA na świecie

Po pięciu latach pracy w Polsce, w tym dwóch na stanowisku prezesa IKEA Retail, Anna Pawlak-Kuliga obejmie stanowisko prezesa IKEA w Chinach. Tymczasowo obowiązki prezesa firmy w Polsce przejmie Iwona Szczęka, członek zarządu.