Prosty przepis na kuchnię z IKEA

Nowa kuchnia to przedsięwzięcie, które wymaga czasu, pomysłów i odpowiedniego budżetu. Jest to często zakup na lata, dlatego decyzji o aranżacji tej przestrzeni zwykle nie podejmuje się spontanicznie. IKEA od lat wspiera swoich klientów w tworzeniu kuchni ich marzeń, oferując narzędzia czyniące ten proces prostym i przyjemnym. Teraz dodatkowo 10% ceny kuchni IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%.

Koniec roku to okres, który skłania do remontów i zmian w domu. To także czas, w którym wiele osób odbiera klucze do swojego nowego, wymarzonego lokum. W obu tych przypadkach zmiany mają najczęściej swój początek w kuchni – miejscu pełnym życia, kulinarnych sukcesów i porażek, wspólnie spędzanych chwil. Od 8 listopada br. do 11 stycznia 2018 r. w sklepach IKEA w całej Polsce, w tym w Jankach i na Targówku można skorzystać z promocji na zakup kuchni – 10% jej ceny IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%. A jak sprawić, aby w tym ważnym pomieszczeniu znalazło się miejsce na wszystko, czego potrzebujesz? IKEA ma na to 4 proste kroki!

Krok 1
Zainspiruj się i zrób miejsce na… swoje marzenia!

Kuchnia marzeń to nie tylko funkcjonalność, ale także dobry design. Krótko mówiąc, warto zacząć od inspiracji – zdjęć, filmów, rysunków. Gromadzenie materiałów obrazujących to, jak to pomieszczenie powinno wyglądać, pozwoli jasno określić oczekiwania i zbliżyć się lub osiągnąć ideał. Internet to prawdziwa kopalnia kuchennych inspiracji, a dziesiątki ciekawych pomysłów i rozwiązań można znaleźć na stronie IKEA.pl.

Krok 2
Zaplanuj, bo dobry plan to podstawa

Aby utwierdzić się w przekonaniu, że wybrane pomysły są słuszne i rzeczywiście będą spełnieniem marzeń, warto przelać je na papier lub ekran. Wstępny projekt kuchni można stworzyć w wirtualnym „Planerze kuchni IKEA”. Dla tych, którzy wolą tradycyjny papier
i ołówek, powstała również analogiczna wersja tego narzędzia, czyli „Szkicownik kuchni IKEA”.

Krok 3
Pora na weryfikację i zakup

W kolejnym kroku warto odwiedzić sklep IKEA i porozmawiać z pracownikami Działu Kuchnie. Przenalizują oni wstępny projekt kuchni, podsuną dodatkowe rozwiązania i odpowiedzą na wszystkie pytania. Ze wsparciem zespołu można dokonać zakupu wszystkich niezbędnych elementów, wybierając optymalną metodę finansowania – gotówkę, kredyt lub raty. W zasadzie na tym koniec – możesz odebrać swoje zamówienie i samodzielnie zamontować kuchnię lub skorzystać z usług dodatkowych.

Krok 4
Zamontuj swoją kuchnię

Po zakupie kuchni w IKEA możesz przystąpić do montażu, ponieważ są one zaprojektowane tak, abyś mógł zrobić to samodzielnie. Jeśli wolisz zdać się na pomoc fachowców, możesz skorzystać z usługi kuchni, którą oferuje każdy sklep IKEA.

Czasami przyda się pomoc
Nie masz w domu metrówki? Liczenie i precyzja nie są Twoimi mocnymi stronami? A może po prostu stale brakuje Ci czasu? IKEA oferuje możliwość wymiarowania i planowania kuchni przez specjalistów. Ponadto przy zakupie kuchni istnieje możliwość wyboru usług dodatkowych, takich jak transport z wniesieniem i montaż kuchni z instalacją. Dzięki nim, kuchnia marzeń znajdzie się w domu bez dodatkowego wysiłku i zaangażowania. Warto jednak pamiętać, kuchnie IKEA są zaprojektowane tak, aby można je było zmontować samodzielnie.

Po nową kuchnię zapraszamy do sklepów IKEA Janki i IKEA Targówek oraz do pozostałych sklepów IKEA w całej Polsce.

O IKEA Retail
Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2017 odwiedziło ponad 28 milionów osób.

Materiał prasowy IKEA_1.jpg

Materiał prasowy IKEA_3.jpg

Materiał prasowy IKEA_2.jpg

Kuchnia IKEA_4 kroki.pdf

pdf | 1,81 MB

Prosty przepis na kuchnię z IKEA_informacja dla mediów.docx

docx | 40,5 KB

Limitowana kolekcja SPÄNST. Dom odzwierciedlający Twój sposób życia

Zaprojektowana we współpracy z artystami - Chrisem Stampem i Mają Ganszyniec - seria SPÄNST pokazuje, jak urządzić współczesne miejskie gniazda dla tych, którzy w zaciszu czterech kątów chcą eksponować swoje pasje. Zainspirowana ulicznym stylem kolekcja obejmuje produkty pełne mocnego wyrazu, takie jak szafa na ubrania wykonana z materiałowej siatki, przezroczyste pojemniki na buty, pierwsza w historii IKEA deskorolka czy obręcz i piłka do koszykówki! Premiera SPÄNST już w maju.
Premiera teledysku „Podróżnik” Krzysztofa Zalewskiego. Artystyczna komunikacja letniej kolekcji IKEA

Teledysk do utworu Krzysztofa Zalewskiego, zatytułowanego „Podróżnik”, to wyjątkowa forma komunikacji tegorocznej kolekcji IKEA SOMMAR. Dzięki niestandardowej współpracy z artystą przedmioty codziennego użytku zostały przedstawione jako elementy niezwykłej instalacji przestrzennej, muzycznej i choreograficznej. Za powstanie teledysku odpowiada Kolektyw Klips: Ewa Kaczmarek, Maciej Domagalski i Ania Olszewska.
Odpoczywanie to nie jest „nicnierobienie” - udowadnia IKEA w swojej nowej kampanii

Ruszyła wiosenna odsłona kampanii IKEA, w której marka nie tylko zachęca do odpoczywania, ale też - głosem Fisza i muzyką Smolika - podkreśla to, jak ważną rolę odpoczywanie odgrywa w życiu.
Limitowana kolekcja HJÄRTELIG. Zatrzymaj się na chwilę

Seria HJÄRTELIG została zaprojektowana przez Andreasa Fredrikssona i Maję Ganszyniec, by zamienić dom w oazę spokoju oraz cieszyć się życiem we właściwym tempie, nie zważając na pędzący świat. To staranne połączenie mebli, akcesoriów do wyposażenia domu oraz do praktyki jogi. Wykonane z naturalnych, przyjemnych w dotyku materiałów produkty dają wrażenie lekkości, a także subtelności. Funkcjonalne    i trwałe, doskonale sprawdzą się w codziennym, domowym życiu.

10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.