Prosty przepis na kuchnię z IKEA

Nowa kuchnia to przedsięwzięcie, które wymaga czasu, pomysłów i odpowiedniego budżetu. Jest to często zakup na lata, dlatego decyzji o aranżacji tej przestrzeni zwykle nie podejmuje się spontanicznie. IKEA od lat wspiera swoich klientów w tworzeniu kuchni ich marzeń, oferując narzędzia czyniące ten proces prostym i przyjemnym. Teraz dodatkowo 10% ceny kuchni IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%.

Koniec roku to okres, który skłania do remontów i zmian w domu. To także czas, w którym wiele osób odbiera klucze do swojego nowego, wymarzonego lokum. W obu tych przypadkach zmiany mają najczęściej swój początek w kuchni – miejscu pełnym życia, kulinarnych sukcesów i porażek, wspólnie spędzanych chwil. Od 8 listopada br. do 11 stycznia 2018 r. w sklepach IKEA w całej Polsce, w tym w Jankach i na Targówku można skorzystać z promocji na zakup kuchni – 10% jej ceny IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%. A jak sprawić, aby w tym ważnym pomieszczeniu znalazło się miejsce na wszystko, czego potrzebujesz? IKEA ma na to 4 proste kroki!

Krok 1
Zainspiruj się i zrób miejsce na… swoje marzenia!

Kuchnia marzeń to nie tylko funkcjonalność, ale także dobry design. Krótko mówiąc, warto zacząć od inspiracji – zdjęć, filmów, rysunków. Gromadzenie materiałów obrazujących to, jak to pomieszczenie powinno wyglądać, pozwoli jasno określić oczekiwania i zbliżyć się lub osiągnąć ideał. Internet to prawdziwa kopalnia kuchennych inspiracji, a dziesiątki ciekawych pomysłów i rozwiązań można znaleźć na stronie IKEA.pl.

Krok 2
Zaplanuj, bo dobry plan to podstawa

Aby utwierdzić się w przekonaniu, że wybrane pomysły są słuszne i rzeczywiście będą spełnieniem marzeń, warto przelać je na papier lub ekran. Wstępny projekt kuchni można stworzyć w wirtualnym „Planerze kuchni IKEA”. Dla tych, którzy wolą tradycyjny papier
i ołówek, powstała również analogiczna wersja tego narzędzia, czyli „Szkicownik kuchni IKEA”.

Krok 3
Pora na weryfikację i zakup

W kolejnym kroku warto odwiedzić sklep IKEA i porozmawiać z pracownikami Działu Kuchnie. Przenalizują oni wstępny projekt kuchni, podsuną dodatkowe rozwiązania i odpowiedzą na wszystkie pytania. Ze wsparciem zespołu można dokonać zakupu wszystkich niezbędnych elementów, wybierając optymalną metodę finansowania – gotówkę, kredyt lub raty. W zasadzie na tym koniec – możesz odebrać swoje zamówienie i samodzielnie zamontować kuchnię lub skorzystać z usług dodatkowych.

Krok 4
Zamontuj swoją kuchnię

Po zakupie kuchni w IKEA możesz przystąpić do montażu, ponieważ są one zaprojektowane tak, abyś mógł zrobić to samodzielnie. Jeśli wolisz zdać się na pomoc fachowców, możesz skorzystać z usługi kuchni, którą oferuje każdy sklep IKEA.

Czasami przyda się pomoc
Nie masz w domu metrówki? Liczenie i precyzja nie są Twoimi mocnymi stronami? A może po prostu stale brakuje Ci czasu? IKEA oferuje możliwość wymiarowania i planowania kuchni przez specjalistów. Ponadto przy zakupie kuchni istnieje możliwość wyboru usług dodatkowych, takich jak transport z wniesieniem i montaż kuchni z instalacją. Dzięki nim, kuchnia marzeń znajdzie się w domu bez dodatkowego wysiłku i zaangażowania. Warto jednak pamiętać, kuchnie IKEA są zaprojektowane tak, aby można je było zmontować samodzielnie.

Po nową kuchnię zapraszamy do sklepów IKEA Janki i IKEA Targówek oraz do pozostałych sklepów IKEA w całej Polsce.

O IKEA Retail
Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2017 odwiedziło ponad 28 milionów osób.

Materiał prasowy IKEA_1.jpg

Materiał prasowy IKEA_3.jpg

Materiał prasowy IKEA_2.jpg

Kuchnia IKEA_4 kroki.pdf

pdf | 1,81 MB

Prosty przepis na kuchnię z IKEA_informacja dla mediów.docx

docx | 40,5 KB

10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.
Zabawka zaprojektowana przez 9-letniego Huberta z Polski w nowej kolekcji IKEA SAGOSKATT 2017

IKEA prezentuje nową, limitowaną serię zabawek SAGOSKATT 2017. Tworzy ją 10 pluszaków, zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. W tym roku, po raz pierwszy w historii, w kolekcji pojawiła się polska maskotka – sympatyczny pająk autorstwa         9-letniego Huberta z Białegostoku. Seria pluszaków jest częścią międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa”, dzięki której IKEA Foundation może wspierać organizacje pomagające dzieciom na całym świecie.
Wirtualne urządzanie wnętrz z aplikacją IKEA Place

IKEA wprowadziła na rynek IKEA Place – aplikację mobilną w technologii rzeczywistości rozszerzonej, dzięki której możemy sprawdzić, jak meble prezentują się w naszym realnym otoczeniu i wirtualnie odmienić każde wnętrze – dom, biuro, szkołę czy studio. Od sof i foteli po stoliki kawowe, wszystkie produkty w IKEA Place są trójwymiarowe i mają rzeczywiste rozmiary. Dzięki nowej aplikacji IKEA, wybór nowych mebli jeszcze nigdy nie był tak łatwy!
IKEA Kraków zaprezentowała ponad 30 kuchni urządzonych na wzór istniejących pomieszczeń

Urządzając kuchnię, szukamy inspiracji w internecie, prasie branżowej, katalogach. Nic jednak nie zastąpi możliwości obejrzenia autentycznych pomieszczeń i podpatrzenia rozwiązań w nich zastosowanych. Okazuje się, że wcale nie musimy odwiedzać w tym celu znajomych czy sąsiadów. IKEA Kraków przeniosła bowiem do sklepu ponad 30 kuchni z istniejących mieszkań.

10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA