Prosty przepis na kuchnię z IKEA

Nowa kuchnia to przedsięwzięcie, które wymaga czasu, pomysłów i odpowiedniego budżetu. Jest to często zakup na lata, dlatego decyzji o aranżacji tej przestrzeni zwykle nie podejmuje się spontanicznie. IKEA od lat wspiera swoich klientów w tworzeniu kuchni ich marzeń, oferując narzędzia czyniące ten proces prostym i przyjemnym. Teraz dodatkowo 10% ceny kuchni IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%.

Koniec roku to okres, który skłania do remontów i zmian w domu. To także czas, w którym wiele osób odbiera klucze do swojego nowego, wymarzonego lokum. W obu tych przypadkach zmiany mają najczęściej swój początek w kuchni – miejscu pełnym życia, kulinarnych sukcesów i porażek, wspólnie spędzanych chwil. Od 8 listopada br. do 11 stycznia 2018 r. w sklepach IKEA w całej Polsce, w tym w Jankach i na Targówku można skorzystać z promocji na zakup kuchni – 10% jej ceny IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%. A jak sprawić, aby w tym ważnym pomieszczeniu znalazło się miejsce na wszystko, czego potrzebujesz? IKEA ma na to 4 proste kroki!

Krok 1
Zainspiruj się i zrób miejsce na… swoje marzenia!

Kuchnia marzeń to nie tylko funkcjonalność, ale także dobry design. Krótko mówiąc, warto zacząć od inspiracji – zdjęć, filmów, rysunków. Gromadzenie materiałów obrazujących to, jak to pomieszczenie powinno wyglądać, pozwoli jasno określić oczekiwania i zbliżyć się lub osiągnąć ideał. Internet to prawdziwa kopalnia kuchennych inspiracji, a dziesiątki ciekawych pomysłów i rozwiązań można znaleźć na stronie IKEA.pl.

Krok 2
Zaplanuj, bo dobry plan to podstawa

Aby utwierdzić się w przekonaniu, że wybrane pomysły są słuszne i rzeczywiście będą spełnieniem marzeń, warto przelać je na papier lub ekran. Wstępny projekt kuchni można stworzyć w wirtualnym „Planerze kuchni IKEA”. Dla tych, którzy wolą tradycyjny papier
i ołówek, powstała również analogiczna wersja tego narzędzia, czyli „Szkicownik kuchni IKEA”.

Krok 3
Pora na weryfikację i zakup

W kolejnym kroku warto odwiedzić sklep IKEA i porozmawiać z pracownikami Działu Kuchnie. Przenalizują oni wstępny projekt kuchni, podsuną dodatkowe rozwiązania i odpowiedzą na wszystkie pytania. Ze wsparciem zespołu można dokonać zakupu wszystkich niezbędnych elementów, wybierając optymalną metodę finansowania – gotówkę, kredyt lub raty. W zasadzie na tym koniec – możesz odebrać swoje zamówienie i samodzielnie zamontować kuchnię lub skorzystać z usług dodatkowych.

Krok 4
Zamontuj swoją kuchnię

Po zakupie kuchni w IKEA możesz przystąpić do montażu, ponieważ są one zaprojektowane tak, abyś mógł zrobić to samodzielnie. Jeśli wolisz zdać się na pomoc fachowców, możesz skorzystać z usługi kuchni, którą oferuje każdy sklep IKEA.

Czasami przyda się pomoc
Nie masz w domu metrówki? Liczenie i precyzja nie są Twoimi mocnymi stronami? A może po prostu stale brakuje Ci czasu? IKEA oferuje możliwość wymiarowania i planowania kuchni przez specjalistów. Ponadto przy zakupie kuchni istnieje możliwość wyboru usług dodatkowych, takich jak transport z wniesieniem i montaż kuchni z instalacją. Dzięki nim, kuchnia marzeń znajdzie się w domu bez dodatkowego wysiłku i zaangażowania. Warto jednak pamiętać, kuchnie IKEA są zaprojektowane tak, aby można je było zmontować samodzielnie.

Po nową kuchnię zapraszamy do sklepów IKEA Janki i IKEA Targówek oraz do pozostałych sklepów IKEA w całej Polsce.

O IKEA Retail
Celem IKEA Retail jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA Retail jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA Retail w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2017 odwiedziło ponad 28 milionów osób.

Materiał prasowy IKEA_1.jpg

Materiał prasowy IKEA_3.jpg

Materiał prasowy IKEA_2.jpg

Kuchnia IKEA_4 kroki.pdf

pdf | 1,81 MB

Prosty przepis na kuchnię z IKEA_informacja dla mediów.docx

docx | 40,5 KB

Każdy Dom jest inny, bo inni są jego domownicy. Nowa kampania IKEA mówi o tym, jak ważne są relacje w domu.

Kampania komunikująca nowe wydanie Katalogu IKEA 2019 jest pierwszą w odświeżonej odsłonie platformy „Niech żyje dom”. Tegoroczna edycja katalogu jest wyjątkowa, gdyż pokazuje aranżacje całych domów, podzielonych ze względu na styl życia ich domowników, nie skupiając się już na modułowych i pojedynczych rozwiązaniach.
Limitowana kolekcja FÖREMÅL: ładna, brzydka, urocza.               Stwórz wnętrze wywołujące emocje.

Limitowana seria FÖREMÅL powstała jako rezultat współpracy IKEA z jednym z najbardziej uznanych szwedzkich artystów tworzących w szkle i ceramice, Perem B. Sundbergiem. Podkreślająca unikatowość przedmiotów kolekcja zachęca do eksperymentowania oraz tworzenia wnętrz nie tylko funkcjonalnych, ale i wywołujących prawdziwe emocje. Składa się ona z codziennych produktów o nietuzinkowym wyglądzie, takich jak pudełka do przechowywania, dywany, poszewki na poduszkę, świeczniki czy intrygujące wazony. Wyróżnia ją niezwykłe bogactwo wzorów, które stworzył artysta. To spora gratka dla miłośników eksperymentów we wnętrzach! Kolekcja będzie dostępna w sklepach IKEA we wrześniu br.
SAMMANHANG: piękna oprawa dla twoich kolekcji

To prawdziwa gratka dla kolekcjonerów! Seria SAMMANHANG pokazuje nowe oblicze rozwiązań IKEA do przechowywania. To zbiór produktów od najmniejszych pudełek aż po meble, które w idealny sposób wyeksponują kolekcjonowane przez nas przedmioty. Punktem wyjścia do ich stworzenia była chęć znalezienia odpowiedzi na pytanie: jak wydobyć piękno ulubionych rzeczy, nie odciągając od nich uwagi? Kolekcja SAMMANHANG powstała we współpracy z siedmiorgiem wyjątkowych projektantów ma swoją premierę w sierpniu tego roku.
Gwiazdy na premierze nowego Katalogu IKEA 2019 świętują bogactwo domowego życia

23 sierpnia w Praskiej Drukarni w Warszawie odbyła się premiera nowego Katalogu IKEA 2019. Na ten moment czekało tysiące fanów dobrego wzornictwa. Tegoroczna odsłona przyniosła wiele niespodzianek, zmieniła się bowiem sama koncepcja katalogu! W tym roku IKEA koncentruje się na życiu w domu ze wszystkim, co się z tym wiąże: radościami, codziennymi wyzwaniami, jak i niekiedy napięciami. W wyjątkowym wydarzeniu udział wzięli m.in. Katarzyna Nosowska, Katarzyna Zielińska oraz Jędrzej Skiba.