10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.

Koszt transportu mebli będzie taki sam, jak dla okolic sklepów IKEA – czyli 49 zł dla dostaw do 50 kilogramów. Klienci mogą składać zamówienia przez internet, telefon albo w sklepach stacjonarnych. Dostawy będą realizowane dwa razy w tygodniu.
W IKEA chcemy, żeby nasze produkty ułatwiały życie i służyły jak największej liczbie Polaków. Dlatego ciągle się rozwijamy, proponujemy nowe formy sprzedaży i obniżamy ceny dostaw. Uruchomiliśmy już sprzedaż mebli na telefon i przez internet, rozwijamy sieć sklepów stacjonarnych. Od dzisiaj łącznie w 20 miastach Polski obowiązują nowe, niższe ceny dostawy. Dzięki temu coraz więcej Polaków może korzystać z mebli i rozwiązań IKEA na co dzień - powiedział Jan Jankowski, kierownik ds. sprzedaży wielokanałowej w Polsce.
Od 10 maja z możliwości dostawy mebli w niższej cenie mogą skorzystać mieszkańcy Szczecina, Koszalina, Olsztyna, Białegostoku, Zielonej Góry, Częstochowy, Rzeszowa, Bielsko-Białej, Kielc oraz Radomia. Dotychczas złożyli prawie 14 000 zamówień na łączną kwotę ponad 25 mln złotych.
Cieszymy się, że Polacy chętnie korzystają z nowych form sprzedaży wielokanałowej – komentuje Jan Jankowski. Śledzimy zainteresowanie w każdym z miast i w razie potrzeby na bieżąco zwiększamy częstotliwość dostaw. Konsekwentnie realizujemy też naszą długofalową strategię i wprowadzamy ułatwienia dla klientów, którzy do tej pory nie mieli naszych rozwiązań i inspiracji w zasięgu ręki.
Meble IKEA można zamawiać przez internet wchodząc na stronę produktu i sprawdzając dostępność dostawy w danej lokalizacji poprzez wpisanie swojego kodu pocztowego, dzwoniąc na Domolinię (22 275 05 75) lub w sklepie IKEA. Więcej szczegółów dotyczących procesu zamówienia znajduje się na stronie www.ikea.pl/przezinternet.

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony z pierwszych liter  imienia, nazwiska oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi założyciel  firmy (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

Celem  IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi.  Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie.  Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet  Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale  rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć  sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów  osób.

Limitowana kolekcja SPÄNST. Dom odzwierciedlający Twój sposób życia

Zaprojektowana we współpracy z artystami - Chrisem Stampem i Mają Ganszyniec - seria SPÄNST pokazuje, jak urządzić współczesne miejskie gniazda dla tych, którzy w zaciszu czterech kątów chcą eksponować swoje pasje. Zainspirowana ulicznym stylem kolekcja obejmuje produkty pełne mocnego wyrazu, takie jak szafa na ubrania wykonana z materiałowej siatki, przezroczyste pojemniki na buty, pierwsza w historii IKEA deskorolka czy obręcz i piłka do koszykówki! Premiera SPÄNST już w maju.
Premiera teledysku „Podróżnik” Krzysztofa Zalewskiego. Artystyczna komunikacja letniej kolekcji IKEA

Teledysk do utworu Krzysztofa Zalewskiego, zatytułowanego „Podróżnik”, to wyjątkowa forma komunikacji tegorocznej kolekcji IKEA SOMMAR. Dzięki niestandardowej współpracy z artystą przedmioty codziennego użytku zostały przedstawione jako elementy niezwykłej instalacji przestrzennej, muzycznej i choreograficznej. Za powstanie teledysku odpowiada Kolektyw Klips: Ewa Kaczmarek, Maciej Domagalski i Ania Olszewska.
Odpoczywanie to nie jest „nicnierobienie” - udowadnia IKEA w swojej nowej kampanii

Ruszyła wiosenna odsłona kampanii IKEA, w której marka nie tylko zachęca do odpoczywania, ale też - głosem Fisza i muzyką Smolika - podkreśla to, jak ważną rolę odpoczywanie odgrywa w życiu.
Limitowana kolekcja HJÄRTELIG. Zatrzymaj się na chwilę

Seria HJÄRTELIG została zaprojektowana przez Andreasa Fredrikssona i Maję Ganszyniec, by zamienić dom w oazę spokoju oraz cieszyć się życiem we właściwym tempie, nie zważając na pędzący świat. To staranne połączenie mebli, akcesoriów do wyposażenia domu oraz do praktyki jogi. Wykonane z naturalnych, przyjemnych w dotyku materiałów produkty dają wrażenie lekkości, a także subtelności. Funkcjonalne    i trwałe, doskonale sprawdzą się w codziennym, domowym życiu.

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek. Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim

W ramach międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przygotowała limitowaną kolekcję zabawek SAGOSKATT 2017. To niezwykła seria 10 pluszaków zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. Dodatkowo sklep IKEA Targówek prowadzi wyjątkową, okolicznościową zbiórkę na rzecz dzieci poszkodowanych w pożarach i wypadkach, która odbywa się w grudniu.