10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.

Koszt transportu mebli będzie taki sam, jak dla okolic sklepów IKEA – czyli 49 zł dla dostaw do 50 kilogramów. Klienci mogą składać zamówienia przez internet, telefon albo w sklepach stacjonarnych. Dostawy będą realizowane dwa razy w tygodniu.
W IKEA chcemy, żeby nasze produkty ułatwiały życie i służyły jak największej liczbie Polaków. Dlatego ciągle się rozwijamy, proponujemy nowe formy sprzedaży i obniżamy ceny dostaw. Uruchomiliśmy już sprzedaż mebli na telefon i przez internet, rozwijamy sieć sklepów stacjonarnych. Od dzisiaj łącznie w 20 miastach Polski obowiązują nowe, niższe ceny dostawy. Dzięki temu coraz więcej Polaków może korzystać z mebli i rozwiązań IKEA na co dzień - powiedział Jan Jankowski, kierownik ds. sprzedaży wielokanałowej w Polsce.
Od 10 maja z możliwości dostawy mebli w niższej cenie mogą skorzystać mieszkańcy Szczecina, Koszalina, Olsztyna, Białegostoku, Zielonej Góry, Częstochowy, Rzeszowa, Bielsko-Białej, Kielc oraz Radomia. Dotychczas złożyli prawie 14 000 zamówień na łączną kwotę ponad 25 mln złotych.
Cieszymy się, że Polacy chętnie korzystają z nowych form sprzedaży wielokanałowej – komentuje Jan Jankowski. Śledzimy zainteresowanie w każdym z miast i w razie potrzeby na bieżąco zwiększamy częstotliwość dostaw. Konsekwentnie realizujemy też naszą długofalową strategię i wprowadzamy ułatwienia dla klientów, którzy do tej pory nie mieli naszych rozwiązań i inspiracji w zasięgu ręki.
Meble IKEA można zamawiać przez internet wchodząc na stronę produktu i sprawdzając dostępność dostawy w danej lokalizacji poprzez wpisanie swojego kodu pocztowego, dzwoniąc na Domolinię (22 275 05 75) lub w sklepie IKEA. Więcej szczegółów dotyczących procesu zamówienia znajduje się na stronie www.ikea.pl/przezinternet.

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony z pierwszych liter  imienia, nazwiska oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi założyciel  firmy (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

Celem  IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi.  Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie.  Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet  Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale  rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć  sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów  osób.

Prosty przepis na kuchnię z IKEA

Nowa kuchnia to przedsięwzięcie, które wymaga czasu, pomysłów i odpowiedniego budżetu. Jest to często zakup na lata, dlatego decyzji o aranżacji tej przestrzeni zwykle nie podejmuje się spontanicznie. IKEA od lat wspiera swoich klientów w tworzeniu kuchni ich marzeń, oferując narzędzia czyniące ten proces prostym i przyjemnym. Teraz dodatkowo 10% ceny kuchni IKEA zwraca na kartę rabatową lub oferuje raty 24x0%.
Zabawka zaprojektowana przez 9-letniego Huberta z Polski w nowej kolekcji IKEA SAGOSKATT 2017

IKEA prezentuje nową, limitowaną serię zabawek SAGOSKATT 2017. Tworzy ją 10 pluszaków, zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. W tym roku, po raz pierwszy w historii, w kolekcji pojawiła się polska maskotka – sympatyczny pająk autorstwa         9-letniego Huberta z Białegostoku. Seria pluszaków jest częścią międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa”, dzięki której IKEA Foundation może wspierać organizacje pomagające dzieciom na całym świecie.
Wirtualne urządzanie wnętrz z aplikacją IKEA Place

IKEA wprowadziła na rynek IKEA Place – aplikację mobilną w technologii rzeczywistości rozszerzonej, dzięki której możemy sprawdzić, jak meble prezentują się w naszym realnym otoczeniu i wirtualnie odmienić każde wnętrze – dom, biuro, szkołę czy studio. Od sof i foteli po stoliki kawowe, wszystkie produkty w IKEA Place są trójwymiarowe i mają rzeczywiste rozmiary. Dzięki nowej aplikacji IKEA, wybór nowych mebli jeszcze nigdy nie był tak łatwy!
IKEA Kraków zaprezentowała ponad 30 kuchni urządzonych na wzór istniejących pomieszczeń

Urządzając kuchnię, szukamy inspiracji w internecie, prasie branżowej, katalogach. Nic jednak nie zastąpi możliwości obejrzenia autentycznych pomieszczeń i podpatrzenia rozwiązań w nich zastosowanych. Okazuje się, że wcale nie musimy odwiedzać w tym celu znajomych czy sąsiadów. IKEA Kraków przeniosła bowiem do sklepu ponad 30 kuchni z istniejących mieszkań.

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek. Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim

W ramach międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przygotowała limitowaną kolekcję zabawek SAGOSKATT 2017. To niezwykła seria 10 pluszaków zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. Dodatkowo sklep IKEA Targówek prowadzi wyjątkową, okolicznościową zbiórkę na rzecz dzieci poszkodowanych w pożarach i wypadkach, która odbywa się w grudniu.