10 kolejnych miast z niższą ceną transportu mebli IKEA

W środę, 29 listopada, IKEA wprowadza nowe, niższe ceny transportu produktów dla mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego, Legnicy, Lubina, Płocka, Siedlec, Skierniewic, Słupska, Tarnowa, Włocławka i Zamościa.

Koszt transportu mebli będzie taki sam, jak dla okolic sklepów IKEA – czyli 49 zł dla dostaw do 50 kilogramów. Klienci mogą składać zamówienia przez internet, telefon albo w sklepach stacjonarnych. Dostawy będą realizowane dwa razy w tygodniu.
W IKEA chcemy, żeby nasze produkty ułatwiały życie i służyły jak największej liczbie Polaków. Dlatego ciągle się rozwijamy, proponujemy nowe formy sprzedaży i obniżamy ceny dostaw. Uruchomiliśmy już sprzedaż mebli na telefon i przez internet, rozwijamy sieć sklepów stacjonarnych. Od dzisiaj łącznie w 20 miastach Polski obowiązują nowe, niższe ceny dostawy. Dzięki temu coraz więcej Polaków może korzystać z mebli i rozwiązań IKEA na co dzień - powiedział Jan Jankowski, kierownik ds. sprzedaży wielokanałowej w Polsce.
Od 10 maja z możliwości dostawy mebli w niższej cenie mogą skorzystać mieszkańcy Szczecina, Koszalina, Olsztyna, Białegostoku, Zielonej Góry, Częstochowy, Rzeszowa, Bielsko-Białej, Kielc oraz Radomia. Dotychczas złożyli prawie 14 000 zamówień na łączną kwotę ponad 25 mln złotych.
Cieszymy się, że Polacy chętnie korzystają z nowych form sprzedaży wielokanałowej – komentuje Jan Jankowski. Śledzimy zainteresowanie w każdym z miast i w razie potrzeby na bieżąco zwiększamy częstotliwość dostaw. Konsekwentnie realizujemy też naszą długofalową strategię i wprowadzamy ułatwienia dla klientów, którzy do tej pory nie mieli naszych rozwiązań i inspiracji w zasięgu ręki.
Meble IKEA można zamawiać przez internet wchodząc na stronę produktu i sprawdzając dostępność dostawy w danej lokalizacji poprzez wpisanie swojego kodu pocztowego, dzwoniąc na Domolinię (22 275 05 75) lub w sklepie IKEA. Więcej szczegółów dotyczących procesu zamówienia znajduje się na stronie www.ikea.pl/przezinternet.

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony z pierwszych liter  imienia, nazwiska oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi założyciel  firmy (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

Celem  IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi.  Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie.  Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet  Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale  rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć  sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów  osób.

Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Październik w IKEA: będzie magicznie i przytulnie!

Jesień w IKEA to czas kreatywności, zabawy konwencją i wsłuchania się w siebie. Wraz z nowym Katalogiem IKEA wprowadziła do asortymentu pastelowe barwy, szarości i złoto, ale jesienną porą zaskoczy zmianą nastroju. Tym razem przeważać będą ciemniejsze, nasycone barwy, modnie eklektyczny wystrój oraz rozmaitość wzorów - od kwiatów po kratę. Październikowe nowości pomogą między innymi w stworzeniu przytulnego i funkcjonalnego pokoju dziennego, a dzięki wyrazistym akcentom bez większego wysiłku będzie można wprowadzić do domu inny nastrój. Wśród najciekawszych produktów, oprócz tekstyliów znajduje się wygodna sofa, seria stołów i mebli do przechowywania czy też nowy asortyment mebli biurowych.
Limitowana kolekcja SJÄLVSTÄNDIG. Niezależność i odwaga w wyposażeniu domu

Zainspirowana ruchami DIY, a także „hackingiem”, czyli przerabianiem i personalizowaniem mebli oraz akcesoriów w sposób kreatywny, seria SJÄLVSTÄNDIG pozwoli uwolnić się od sztampy w domu. To zupełna nowość w asortymencie IKEA. Modułowe dywany w odważnych kolorach, poduszki na podłogę czy wazony o unikalnym charakterze to doskonałe podsumowanie niezwykle oryginalnej kolekcji. Stojącą za nią ideę można wyrazić w kilku słowach: zaszalej, wyraź siebie! Dostępna w sklepach od października tego roku seria SJÄLVSTÄNDIG to kolekcja limitowana i krótkoterminowa.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.