Zbiórka zabawek w IKEA Targówek. Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim

W ramach międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przygotowała limitowaną kolekcję zabawek SAGOSKATT 2017. To niezwykła seria 10 pluszaków zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. Dodatkowo sklep IKEA Targówek prowadzi wyjątkową, okolicznościową zbiórkę na rzecz dzieci poszkodowanych w pożarach i wypadkach, która odbywa się w grudniu.

IKEA od lat szuka sposobów na to, aby umożliwić ludziom częstszą, wspólną zabawę. SAGOSKATT to nie tylko seria uroczych i rozkosznych pluszaków – służy ona znacznie ważniejszym celom. W ramach kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przekazuje całkowity obrót (łączną wartość sprzedaży bez VAT) na wspieranie prawa dzieci do zabawy, nawet w najbardziej nieprzyjaznych i niebezpiecznych rejonach świata. Uzupełnieniem kampanii są lokalne akcje prowadzone bezpośrednio przez sklepy. W tym roku sklep IKEA Targówek nawiązał współpracę z Państwową Strażą Pożarną, aby wesprzeć dzieci poszkodowane w pożarach.

IKEA Targówek chce, aby każda jednostka straży pożarnej wyjeżdżająca do akcji, w której poszkodowane zostało dziecko, miała szansę uspokoić malucha. Dając pluszowego przyjaciela, dajemy choć namiastkę poczucia ciepła i bezpieczeństwa. Potrzeby w tym zakresie są ogromne, dlatego każda zabawka przekazana na ten cel jest bardzo cenna. Z tego powodu do każdej zabawki podarowanej przez odwiedzających nasz sklep, IKEA Targówek dodaje drugiego. Dajemy podwójnie. Pomagamy podwójnie. Przytulamy podwójnie - mówi Aleksandra Ośko, koordynator projektu.

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek trwa od 5 listopada do 23 grudnia 2017 r. W ramach akcji klienci IKEA mogą przekazać zakupione zabawki dla dzieci poszkodowanych w pożarach lub biorących udział w innych interwencjach straży pożarnej. Zabawki można zostawiać
w specjalnych pojemnikach znajdujących się w sklepie, tuż za linią kas.

Materiał prasowy IKEA_3.jpg

Materiał prasowy IKEA_2.jpg

Materiał prasowy IKEA_1.jpg

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim_informacja dla mediów.docx

docx | 34,7 KB

Minigranty IKEA Kraków dla Stowarzyszenia Unicorn i Zespołu Szkół Specjalnych z Nowej Huty

Dwie krakowskie organizacje przeciwdziałające wykluczeniom społecznym zostały laureatami II edycji konkursu grantowego IKEA Kraków. W Centrum Psychoonkologii Unicorn powstał specjalny kącik dziecięcy, a uczniowie Zespołu Szkół Specjalnych nr 14 zyskali miejsce, w którym
Katowickie szkoły i IKEA łączą siły w walce o lepszy klimat

IKEA po raz kolejny wesprze dzieci i młodzież w staraniach o lepszy klimat i czystsze środowisko. Konkurs „Słoneczne szkoły dla lepszego miasta” związany jest ze szczytem klimatycznym ONZ COP24, który odbędzie się w Katowicach. Ponad dwadzieścia szkół podstawowych z Kato
IKEA urządziła strefy na Targach Książki w Krakowie. Po imprezie meble trafią do biblioteki

W dniach 25-28 października w Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków odbywają się 22. Międzynarodowe Targi Książki w Krakowie. W tym roku Gościem Honorowym czterodniowego święta literatury jest Szwecja. Nie mogło więc też zabraknąć IKEA. Szwedzki sklep urządził komforto
IKEA ponownie w Alejach Jerozolimskich w Warszawie

Od 23 października br. długo wyczekiwany sklep IKEA w Blue City jest otwarty dla klientów. Nowoczesny koncept, bliskość centrum miasta i niestandardowe, inspirujące sposoby prezentacji asortymentu. IKEA w Blue City to miejsce dla wszystkich, którzy myślą o urządzaniu i d
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.