Zbiórka zabawek w IKEA Targówek. Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim

W ramach międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przygotowała limitowaną kolekcję zabawek SAGOSKATT 2017. To niezwykła seria 10 pluszaków zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. Dodatkowo sklep IKEA Targówek prowadzi wyjątkową, okolicznościową zbiórkę na rzecz dzieci poszkodowanych w pożarach i wypadkach, która odbywa się w grudniu.

IKEA od lat szuka sposobów na to, aby umożliwić ludziom częstszą, wspólną zabawę. SAGOSKATT to nie tylko seria uroczych i rozkosznych pluszaków – służy ona znacznie ważniejszym celom. W ramach kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przekazuje całkowity obrót (łączną wartość sprzedaży bez VAT) na wspieranie prawa dzieci do zabawy, nawet w najbardziej nieprzyjaznych i niebezpiecznych rejonach świata. Uzupełnieniem kampanii są lokalne akcje prowadzone bezpośrednio przez sklepy. W tym roku sklep IKEA Targówek nawiązał współpracę z Państwową Strażą Pożarną, aby wesprzeć dzieci poszkodowane w pożarach.

IKEA Targówek chce, aby każda jednostka straży pożarnej wyjeżdżająca do akcji, w której poszkodowane zostało dziecko, miała szansę uspokoić malucha. Dając pluszowego przyjaciela, dajemy choć namiastkę poczucia ciepła i bezpieczeństwa. Potrzeby w tym zakresie są ogromne, dlatego każda zabawka przekazana na ten cel jest bardzo cenna. Z tego powodu do każdej zabawki podarowanej przez odwiedzających nasz sklep, IKEA Targówek dodaje drugiego. Dajemy podwójnie. Pomagamy podwójnie. Przytulamy podwójnie - mówi Aleksandra Ośko, koordynator projektu.

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek trwa od 5 listopada do 23 grudnia 2017 r. W ramach akcji klienci IKEA mogą przekazać zakupione zabawki dla dzieci poszkodowanych w pożarach lub biorących udział w innych interwencjach straży pożarnej. Zabawki można zostawiać
w specjalnych pojemnikach znajdujących się w sklepie, tuż za linią kas.

Materiał prasowy IKEA_3.jpg

Materiał prasowy IKEA_2.jpg

Materiał prasowy IKEA_1.jpg

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim_informacja dla mediów.docx

docx | 34,7 KB

IKEA stawia stacje ładowania samochodów elektrycznych. Po Lublinie przyszła pora na Kraków

IKEA Kraków uruchomiła dwie bezpłatne stacje ładowania samochodów elektrycznych. Każda obsłuży jednocześnie dwa pojazdy, czyli w tym samym czasie mogą ładować się cztery samochody. Wcześniej podobne punkty udostępniły swoim klientom sklepy IKEA we Wrocławiu, Poznaniu, Bydgoszczy i Lublinie. Budowa stacji ładowania jest częścią strategii zrównoważonego rozwoju sieci.
Energia słoneczna dla szkoły w twojej gminie!

Produkowanie własnej, czystej energii na potrzeby gminnej szkoły – z IKEA to możliwe! Firma ogłasza konkurs na najciekawszy program edukacji ekologicznej -  “Najlepsza szkoła pod słońcem”. Do wygrania instalacja fotowoltaiczna o wartości do 35 tys. złotych, wraz z montażem na dachu szkoły, przygotowaniem do podpięcia do sieci i długoletnią gwarancją. W konkursie zostanie nagrodzonych aż 6 szkół w wybranych gminach!
Ruszyła zbiórka pluszaków dla małych pacjentów

IKEA Kraków już po raz piąty organizuje zbiórkę pluszaków dla dzieci przewożonych karetkami. Maskotki pomogą ratownikom nawiązać kontakt z maluchami i wykonać odpowiednie czynności medyczne. Akcja potrwa do 23 grudnia br.
IKEA w Lublinie przekazuje mieszkańcom miasta powitalny prezent!

Jak przystało na dobrego sąsiada, IKEA przygotowała dla lublinian powitalny prezent. Teraz oficjalnie przekazuje go mieszkańcom miasta. Lublin zyskał właśnie nowe wyjątkowe miejsce na swojej mapie. Takie, w którym mieszkańcy miasta mogą się spotkać i nawiązać kontakt. Poznajcie Wspólną, miejsce w którym rozwijać się będzie życie sąsiedzkie.