Zbiórka zabawek w IKEA Targówek. Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim

W ramach międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przygotowała limitowaną kolekcję zabawek SAGOSKATT 2017. To niezwykła seria 10 pluszaków zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. Dodatkowo sklep IKEA Targówek prowadzi wyjątkową, okolicznościową zbiórkę na rzecz dzieci poszkodowanych w pożarach i wypadkach, która odbywa się w grudniu.

IKEA od lat szuka sposobów na to, aby umożliwić ludziom częstszą, wspólną zabawę. SAGOSKATT to nie tylko seria uroczych i rozkosznych pluszaków – służy ona znacznie ważniejszym celom. W ramach kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przekazuje całkowity obrót (łączną wartość sprzedaży bez VAT) na wspieranie prawa dzieci do zabawy, nawet w najbardziej nieprzyjaznych i niebezpiecznych rejonach świata. Uzupełnieniem kampanii są lokalne akcje prowadzone bezpośrednio przez sklepy. W tym roku sklep IKEA Targówek nawiązał współpracę z Państwową Strażą Pożarną, aby wesprzeć dzieci poszkodowane w pożarach.

IKEA Targówek chce, aby każda jednostka straży pożarnej wyjeżdżająca do akcji, w której poszkodowane zostało dziecko, miała szansę uspokoić malucha. Dając pluszowego przyjaciela, dajemy choć namiastkę poczucia ciepła i bezpieczeństwa. Potrzeby w tym zakresie są ogromne, dlatego każda zabawka przekazana na ten cel jest bardzo cenna. Z tego powodu do każdej zabawki podarowanej przez odwiedzających nasz sklep, IKEA Targówek dodaje drugiego. Dajemy podwójnie. Pomagamy podwójnie. Przytulamy podwójnie - mówi Aleksandra Ośko, koordynator projektu.

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek trwa od 5 listopada do 23 grudnia 2017 r. W ramach akcji klienci IKEA mogą przekazać zakupione zabawki dla dzieci poszkodowanych w pożarach lub biorących udział w innych interwencjach straży pożarnej. Zabawki można zostawiać
w specjalnych pojemnikach znajdujących się w sklepie, tuż za linią kas.

Materiał prasowy IKEA_3.jpg

Materiał prasowy IKEA_2.jpg

Materiał prasowy IKEA_1.jpg

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim_informacja dla mediów.docx

docx | 34,7 KB

IKEA PO SĄSIEDZKU W NOWEJ ODSŁONIE

IKEA Po Sąsiedzku - szwedzkie, domowe miejsce spotkań przy ul. Krakowskie Przedmieście 55 od początku lipca zacznie działać w nowej, zmienionej formie. Będzie to już nie jedna, ale aż kilka unikalnych przestrzeni, oferujących różne możliwości kreatywnego spędzenia wolnego czasu na terenie sklepu IKEA w Lublinie oraz SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.
Klopsiki, łosoś i krwisty rostbef, czyli czym pod koniec lat 90. IKEA skradła podniebienia Polaków

Tylko w ubiegłym roku klienci IKEA Kraków zjedli 2,5 miliona klopsików i ponad 900 tysięcy hot-dogów. Jednak te kultowe dziś dania nie od razu stały się kulinarnymi hitami. Pod koniec lat 90. serca klientów restauracji IKEA Kraków podbijał łosoś i krwisty rostbef. Nie każdy też wie, że w 1998 roku hot-dogi kosztowały więcej niż dziś. Pamiętacie, co jeszcze serwowała IKEA 20 lat temu?
IKEA Kraków ma już 20 lat. Pamiętacie, jak robiło się zakupy pod koniec lat 90-tych?

Dziś praktycznie w każdym domu znajdziemy coś z IKEA. Ale w 1998 roku, gdy w Krakowie otwierano sklep tej sieci z wyposażeniem wnętrz, mało kto wiedział, co to jest szwedzki design. Ciekawość była tak ogromna, że pierwsi klienci pojawili się już 3 dni przed otwarciem. Rozbili namioty i nocowali przed sklepem. Pracownicy IKEA przynosili im klopsiki z restauracji.
IKEA Gościnnie w Gdyni

Od 6 kwietnia w centrum handlowym Riviera działa nowy punkt spotkań IKEA z klientami. Mieszkańcy Gdyni mogą skorzystać z profesjonalnego doradztwa, jak pięknie i wygodnie urządzić swoją przestrzeń domową, a także zamówić wybrane meble, sprzęt AGD i akcesoria przez internet. To drugi taki punkt zespołu IKEA Gdańsk zrealizowany w ramach wewnętrznego konkursu „Milion na innowacje”.

IKEA stawia stacje ładowania samochodów elektrycznych. Po Lublinie przyszła pora na Kraków

IKEA Kraków uruchomiła dwie bezpłatne stacje ładowania samochodów elektrycznych. Każda obsłuży jednocześnie dwa pojazdy, czyli w tym samym czasie mogą ładować się cztery samochody. Wcześniej podobne punkty udostępniły swoim klientom sklepy IKEA we Wrocławiu, Poznaniu, Bydgoszczy i Lublinie. Budowa stacji ładowania jest częścią strategii zrównoważonego rozwoju sieci.