Zbiórka zabawek w IKEA Targówek. Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim

W ramach międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przygotowała limitowaną kolekcję zabawek SAGOSKATT 2017. To niezwykła seria 10 pluszaków zaprojektowanych przez dzieci z całego świata. Dodatkowo sklep IKEA Targówek prowadzi wyjątkową, okolicznościową zbiórkę na rzecz dzieci poszkodowanych w pożarach i wypadkach, która odbywa się w grudniu.

IKEA od lat szuka sposobów na to, aby umożliwić ludziom częstszą, wspólną zabawę. SAGOSKATT to nie tylko seria uroczych i rozkosznych pluszaków – służy ona znacznie ważniejszym celom. W ramach kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA przekazuje całkowity obrót (łączną wartość sprzedaży bez VAT) na wspieranie prawa dzieci do zabawy, nawet w najbardziej nieprzyjaznych i niebezpiecznych rejonach świata. Uzupełnieniem kampanii są lokalne akcje prowadzone bezpośrednio przez sklepy. W tym roku sklep IKEA Targówek nawiązał współpracę z Państwową Strażą Pożarną, aby wesprzeć dzieci poszkodowane w pożarach.

IKEA Targówek chce, aby każda jednostka straży pożarnej wyjeżdżająca do akcji, w której poszkodowane zostało dziecko, miała szansę uspokoić malucha. Dając pluszowego przyjaciela, dajemy choć namiastkę poczucia ciepła i bezpieczeństwa. Potrzeby w tym zakresie są ogromne, dlatego każda zabawka przekazana na ten cel jest bardzo cenna. Z tego powodu do każdej zabawki podarowanej przez odwiedzających nasz sklep, IKEA Targówek dodaje drugiego. Dajemy podwójnie. Pomagamy podwójnie. Przytulamy podwójnie - mówi Aleksandra Ośko, koordynator projektu.

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek trwa od 5 listopada do 23 grudnia 2017 r. W ramach akcji klienci IKEA mogą przekazać zakupione zabawki dla dzieci poszkodowanych w pożarach lub biorących udział w innych interwencjach straży pożarnej. Zabawki można zostawiać
w specjalnych pojemnikach znajdujących się w sklepie, tuż za linią kas.

Materiał prasowy IKEA_3.jpg

Materiał prasowy IKEA_2.jpg

Materiał prasowy IKEA_1.jpg

Zbiórka zabawek w IKEA Targówek Pluszaki dla najmłodszych w każdym wozie strażackim_informacja dla mediów.docx

docx | 34,7 KB

Poczytaj mi w łóżku! Wspólny projekt Starego Browaru i IKEA Poznań.

10 września ruszył projekt, którego misją jest promowanie czytania dzieciom. Stary Browar pokaże, że centrum handlowe może być dobrym miejscem, aby spędzić czas z maluchem nad ciekawą lekturą. IKEA zaś zdradzi, co czeka na odwiedzających w nowo otwartym, odświeżonym Dziale Sypialnie w poznańskim sklepie. Finałem akcji będzie pomoc potrzebującym dzieciom.
IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku

IKEA chce być bliżej mieszkańców Podlasia. Firma od 1 sierpnia umożliwia odbiór mebli i akcesoriów w nowo otwartym Punkcie Odbioru Zamówień IKEA w Centrum Handlowym Auchan Produkcyjna w Białymstoku. Zamówienia można składać przez internet lub telefon. To kolejny krok IKEA w realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej.
Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak

IKEA przygotowuje się do otwarcia swojej trzeciej lokalizacji w Warszawie i wybiera pracowników do nowego zespołu. Wiadomo już, kto będzie nim zarządzać. Funkcję dyrektora sklepu objęła Magdalena Rozengart-Grzelczak.
IKEA pomogła umeblować 11 mieszkań dla młodzieży z domów dziecka. Podsumowanie projektu „Oswoić dorosłość”

Fundacja Pomocy Dzieciom „Tak Po Prostu” z Poznania zainicjowała projekt mający na celu wsparcie pełnoletnich wychowanków domów dziecka w ich starcie w dorosłe życie. Do współpracy zaprosiła instytucje publiczne i firmy. 11 czerwca 2018 r. w Strzałkowie w Wielkopolsce odbyło się uroczyste podsumowanie inicjatywy, której partnerem jest m.in. IKEA.