Ruszyły live porady IKEA o urządzaniu domu

Pod koniec listopada IKEA rozpoczęła emisję cyklu porad na żywo „Niech żyje dom!”. W emitowanym na Facebooku livestreamie dekorator wnętrz IKEA wraz z zaproszonym gościem podpowiada Szymonowi Majewskiemu i widzom, jak zmienić swój dom prosto i z pomysłem. Pierwszy odcinek porad na żywo obejrzało ponad 130 tysięcy widzów.

Kuchnia Spotkań IKEA - miejsce, które na stałe wpisało się w towarzyską mapę Warszawy - zmieniła się w studio nagraniowe. Prosto z jej pięknych wnętrz, ekspert IKEA razem z gośćmi radzą na żywo, jak urządzić domową przestrzeń tak, by była dopasowana do naszych potrzeb.

Bohaterem każdego odcinka jest duet - Katarzyna Jaros-Puzio, projektant wnętrz IKEA Retail oraz Szymon Majewski, szukający sposobu, aby być jeszcze lepszym mężem i panem domu. Razem z widzami uczy się, jak w prosty sposób wprowadzić do swojego życia zmiany, by na co dzień żyło się lepiej. W premierowym odcinku „Jak dobrze zorganizować kuchnię?” wzięła również udział Marta Dymek, autorytet kulinarny i autorka bloga Jadłonomia, w kolejnym wystąpi Crazy Nauka – prowadzący kanał popularnonaukowy na YouTube.

Chcemy zachęcić ludzi do częstszych zmian w swoich domach, dzięki którym codzienne życie może stać się łatwiejsze. Prezentując proste pomysły i inspiracje, pokazujemy, że urządzanie wnętrz nie jest takie trudne. Interaktywna forma, jaką jest livestream, umożliwia bliski kontakt
z odbiorcą. Dzięki transmisjom na Facebooku użytkownicy mogą zadawać pytania lub komentować prezentowane pomysły na bieżąco. Są to realne rozwiązania z Kuchni Spotkań IKEA, ale także autorskie pomysły naszego eksperta i zaproszonych gości – podkreśla Adam Jankowski, Consumer & Customer Engagement Manager, IKEA Retail w Polsce.

Pierwsze live porady IKEA „Niech żyje dom” dostępne są na www.facebook.com/IKEApl/ . Już 3 stycznia o g. 19.00 będzie można wziąć udział w kolejnym livestreamie „Jak urządzić wygodną sypialnię?”.

Za realizację projektu IKEA odpowiadają agencje: Blue Ivy (produkcja i koordynacja działań), Hash.fm (influencers relations), One Stream (live streaming),  Saatchi & Saatchi IS (kreacja) oraz Engagement Team IKEA.

IKEA. Niech Żyje Dom!
#niechzyjedom

Ruszyły live porady IKEA o urządzaniu domu_informacja dla mediów.docx

docx | 39 KB

IKEA ogłasza akcję naprawczą płyty gazowej ELDSLÅGA. Przyczyną akcji jest emisja CO z jednego z palników przekraczająca normy obowiązujące w UE

IKEA przeprowadza akcję naprawczą wszystkich płyt gazowych ELDSLÅGA kupionych przed 1 stycznia 2018 roku. Akcja jest następstwem dochodzenia belgijskich organów nadzoru rynku i ma charakter zapobiegawczy.  Objęty akcją model płyty był sprzedawany wyłącznie w Europie. Usterka zostanie usunięta nieodpłatnie przez serwisanta w domu klienta.
„Ty jesteś zmianą” – IKEA inspiruje do zmian na rynku pracy

IKEA  rozpoczyna kampanię employer brandingową „Ty jesteś zmianą” pokazującą  wartości i wyjątkową kulturę firmy oraz sposób w jaki buduję ona relację  z obecnymi i przyszłymi pracownikami. Jej celem jest zachęcenie  otwartych, proaktywnych ludzi do poznawania IKEA jako marki pracodawcy  oraz zwrócenie uwagi na konieczność zmiany modeli rekrutacyjnych na  bardziej przyjazne kandydatom.
Zmarł Ingvar Kamprad

Ingvar Kamprad, założyciel IKEA i Ikano, jeden z największych przedsiębiorców XX wieku, zmarł 27 stycznia po krótkiej chorobie, otoczony bliskimi w swoim domu w Småland, w Szwecji. Miał 91 lat.
IKEA w Polsce jeszcze bliżej swoich klientów

IKEA otwiera nowe Centrum Dystrybucji do Klienta w Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego, które zapewni realizację zamówień składanych przez internet i wysyłanych bezpośrednio do klientów. Szacuje się, że takich zamówień będzie aż 100 tys. w ciągu pierwszego roku od ot

IKEA wspiera krakowskie instytucje pomocy społecznej

Do 15 krakowskich jednostek pomocy społecznej trafiło ponad 40 sof i foteli IKEA, które stanowiły wyposażenie Centrum Kongresowego ICE Kraków podczas Open Eyes Economy Summit 2017. Jednym z wielu tematów konferencji była społeczna odpowiedzialność biznesu, a gest IKEA je