Ruszyły live porady IKEA o urządzaniu domu

Pod koniec listopada IKEA rozpoczęła emisję cyklu porad na żywo „Niech żyje dom!”. W emitowanym na Facebooku livestreamie dekorator wnętrz IKEA wraz z zaproszonym gościem podpowiada Szymonowi Majewskiemu i widzom, jak zmienić swój dom prosto i z pomysłem. Pierwszy odcinek porad na żywo obejrzało ponad 130 tysięcy widzów.

Kuchnia Spotkań IKEA - miejsce, które na stałe wpisało się w towarzyską mapę Warszawy - zmieniła się w studio nagraniowe. Prosto z jej pięknych wnętrz, ekspert IKEA razem z gośćmi radzą na żywo, jak urządzić domową przestrzeń tak, by była dopasowana do naszych potrzeb.

Bohaterem każdego odcinka jest duet - Katarzyna Jaros-Puzio, projektant wnętrz IKEA Retail oraz Szymon Majewski, szukający sposobu, aby być jeszcze lepszym mężem i panem domu. Razem z widzami uczy się, jak w prosty sposób wprowadzić do swojego życia zmiany, by na co dzień żyło się lepiej. W premierowym odcinku „Jak dobrze zorganizować kuchnię?” wzięła również udział Marta Dymek, autorytet kulinarny i autorka bloga Jadłonomia, w kolejnym wystąpi Crazy Nauka – prowadzący kanał popularnonaukowy na YouTube.

Chcemy zachęcić ludzi do częstszych zmian w swoich domach, dzięki którym codzienne życie może stać się łatwiejsze. Prezentując proste pomysły i inspiracje, pokazujemy, że urządzanie wnętrz nie jest takie trudne. Interaktywna forma, jaką jest livestream, umożliwia bliski kontakt
z odbiorcą. Dzięki transmisjom na Facebooku użytkownicy mogą zadawać pytania lub komentować prezentowane pomysły na bieżąco. Są to realne rozwiązania z Kuchni Spotkań IKEA, ale także autorskie pomysły naszego eksperta i zaproszonych gości – podkreśla Adam Jankowski, Consumer & Customer Engagement Manager, IKEA Retail w Polsce.

Pierwsze live porady IKEA „Niech żyje dom” dostępne są na www.facebook.com/IKEApl/ . Już 3 stycznia o g. 19.00 będzie można wziąć udział w kolejnym livestreamie „Jak urządzić wygodną sypialnię?”.

Za realizację projektu IKEA odpowiadają agencje: Blue Ivy (produkcja i koordynacja działań), Hash.fm (influencers relations), One Stream (live streaming),  Saatchi & Saatchi IS (kreacja) oraz Engagement Team IKEA.

IKEA. Niech Żyje Dom!
#niechzyjedom

Ruszyły live porady IKEA o urządzaniu domu_informacja dla mediów.docx

docx | 39 KB

Nowoczesny biznes w Centrum uwagi!

18 października w całkiem nowej odsłonie wnętrza Centrum IKEA dla Firm odbyła się premiera katalogu IKEA Biznes. W gronie przedsiębiorców i dziennikarzy Centrum świętowało pierwszy rok swojej działalności.
Sprzedaż IKEA Retail w Polsce przekroczyła 4 miliardy złotych

IKEA Retail w Polsce podsumowała kolejny rok finansowy*, ogłaszając 11%** wzrost sprzedaży z wynikiem 4,03 mld zł. Prawie 29 mln osób odwiedziło sklepy IKEA w Polsce, a strona IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt. W minionym roku klienci nadal najchętniej kupowali kuchnie i meble do sypialni, popularnością cieszyły się szczególnie materace oraz meble do przechowywania.
Nowa prezes IKEA Retail w Polsce

1 października br. Carolina Garcia Gomez objęła stanowisko prezes zarządu IKEA Retail w Polsce. Karierę w IKEA rozpoczęła w 2005 r. w sklepie IKEA w Barakaldo w rodzinnej Hiszpanii. Doświadczenie zawodowe zdobywała również na rynkach Słowackim, Czeskim oraz Węgierskim. Ostatnio pracowała jako wiceprezes IKEA Retail w Japonii. Z wykształcenia jest inżynierem, ukończyła także studia Master of Business Administration w IESE Business School. Ma 42 lata.
IKEA wybrała agencję PR do komunikacji korporacyjnej

IKEA zakończyła przetarg na kompleksową obsługę komunikacji korporacyjnej, obejmującą wewnętrzne i zewnętrzne działania oraz Public Affairs. Zwyciężyła agencja 2B UP Consulting, będąca częścią Garden of Words Group. Współpracę w nowym obszarze firmy rozpoczną we wrześniu 2018 roku.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.