IKEA Poznań pomaga zwierzętom ze schroniska przy ul. Bukowskiej

IKEA Poznań pomaga zwierzętom ze schroniska przy ul. Bukowskiej

W sklepie IKEA w Poznaniu zorganizowano zbiórkę dla zwierząt ze schroniska przy ulicy Bukowskiej. Klienci i pracownicy, przez pierwsze trzy tygodnie stycznia, przynosili nowe i używane koce, pledy, legowiska, karmy oraz zabawki. W środę (24 stycznia) osiemnaście 130-litrowych pojemników SAMLA z rzeczami dla zwierząt zostało przekazanych do schroniska.

IKEA_Schronisko przy ul. Bukowskiej_1.jpg
W IKEA uważamy, że dom jest najważniejszym miejscem na świecie. W niemal połowie polskich domów zamieszkują zwierzęta. Są traktowane jak domownicy, przyjaciele. Należy jednak pamiętać, że w chłodne dni nie wszystkie zwierzaki mają ciepłe miejsca do spania. Cieszymy się, że nasi klienci i pracownicy zaangażowali się we wsparcie schroniska, które zapewnia im czasowe, bezpieczne miejsce zamieszkania - mówi Przemysław Juskowiak, Specjalista ds. marketingu w IKEA Poznań.

Schronisko dla zwierząt przy ulicy Bukowskiej 266 w Poznaniu istnieje już od 50 lat. Jest to pierwsze, zbudowane od podstaw, schronisko dla zwierząt w Polsce. W schronisku przebywa łącznie ponad 300 psów, kotów oraz królików.

Zima to trudny czas dla bezdomnych zwierząt. W schronisku potrzebne jest niemal wszystko – koce, pledy, którymi ocieplić możemy budy naszych podopiecznych, karma czy leki. Niemal codziennie trafiają do nas nowi podopieczni – zwierzęta zagubione, błąkające się, po wypadkach. Dziękujemy klientom i pracownikom IKEA w Poznaniu za wsparcie – mówi Małgorzata Lamperska  ze Schroniska dla zwierząt w Poznaniu.

Dodatkowych informacji udziela:
Przemysław Juskowiak
Specjalista ds. marketingu w IKEA Poznań
Tel + 48 61 650 7292
Mail: przemyslaw.juskowiak@ikea.com

Anna Drewniak
Tel +48 691 911 903
Mail: anna.drewniak@havas.com

O IKEA:

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People & Planet Positive.

Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów i zarządza pięcioma centrami handlowymi poprzez IKEA Centres Polska. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej i Wschodniej. Do Grupy IKEA w Polsce należy również sześć farm wiatrowych, które zapewniają jej niezależność energetyczną.

W roku finansowym 2017 ponad 28 mln osób odwiedziło sklepy IKEA, a strona www.IKEA.pl odnotowała ok. 91 mln wizyt.

Blisko 40 tys. zł dla Schroniska dla Bezdomnych Kobiet Nowe wyposażenie kuchni i świetlic

14 czerwca odbyło się uroczyste przekazanie w pełni wyremontowanych kuchni i świetlic w Schronisku dla Bezdomnych Kobiet przy ul. Sołtysowskiej w Krakowie. Dzięki zaangażowaniu IKEA Kraków w pomieszczeniach placówki pojawiły się nowe, funkcjonalne meble oraz kolorowe wyposażenie o wartości blisko 40 tys. zł.
Minigranty IKEA Kraków dla Stowarzyszenia Unicorn i Zespołu Szkół Specjalnych z Nowej Huty

Dwie krakowskie organizacje przeciwdziałające wykluczeniom społecznym zostały laureatami II edycji konkursu grantowego IKEA Kraków. W Centrum Psychoonkologii Unicorn powstał specjalny kącik dziecięcy, a uczniowie Zespołu Szkół Specjalnych nr 14 zyskali miejsce, w którym
Katowickie szkoły i IKEA łączą siły w walce o lepszy klimat

IKEA po raz kolejny wesprze dzieci i młodzież w staraniach o lepszy klimat i czystsze środowisko. Konkurs „Słoneczne szkoły dla lepszego miasta” związany jest ze szczytem klimatycznym ONZ COP24, który odbędzie się w Katowicach. Ponad dwadzieścia szkół podstawowych z Kato
IKEA urządziła strefy na Targach Książki w Krakowie. Po imprezie meble trafią do biblioteki

W dniach 25-28 października w Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków odbywają się 22. Międzynarodowe Targi Książki w Krakowie. W tym roku Gościem Honorowym czterodniowego święta literatury jest Szwecja. Nie mogło więc też zabraknąć IKEA. Szwedzki sklep urządził komforto
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.