IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Rzeszowie

Mieszkańcy Rzeszowa i okolic zyskali właśnie łatwiejszy dostęp do produktów i rozwiązań IKEA. Od 2 lutego 2018 roku meble i akcesoria ze sklepu IKEA Kraków można zamawiać do Punktu Odbioru Zamówień w Millenium Hall. To kolejny etap realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej IKEA. Wcześniej podobne punkty powstały w Opolu, Kaliszu i Szczecinie.

Punkt Odbioru Zamówień IKEA Rzeszów (1).jpg
Punkt Odbioru Zamówień IKEA to wyjątkowe miejsce, które ma ułatwić mieszkańcom Rzeszowa i okolic zakupy w IKEA oraz przybliżyć aktualną ofertą sklepu. Punkt Odbioru Zamówień w Centrum Kulturalno – Handlowym Millenium Hall wyróżnia się spośród pozostałych tego typu obiektów specjalną strefą ekspozycyjną i oryginalnym wystrojem. Można tu nie tylko odebrać produkty, wcześniej zamówione przez telefon lub internet, ale też obejrzeć wybrane meble z działów „sypialnia” i „pokój dzienny”. Do dyspozycji klientów są m.in. wygodne sofy oraz stół, przy którym można usiąść i napić się bezpłatnej kawy lub herbaty. Pomocą służą wykwalifikowani konsultanci IKEA, którzy wyjaśnią proces zakupu, doradzą, jakie produkty wybrać i jak zaplanować wnętrze.

Zamawianie bez ograniczeń

Proces zamawiania jest prosty. Aby dokonać zakupu mebli z odbiorem w Punkcie Odbioru Zamówień, trzeba złożyć zamówienie na stronie www.IKEA.pl/internet bądź telefonicznie przez DOMOLINIĘ IKEA (22 275 05 75). Można to także zrobić przy specjalnym stanowisku w Punkcie Odbioru Zamówień lub zamówić meble, będąc w sklepie IKEA Kraków i opłacając je w kasie. Koszt dostawy do Punktu w Millenium Hall to 29 zł bez względu na ilość i wagę produktów. IKEA oferuje też mieszkańcom Rzeszowa usługę transportu mebli z wniesieniem do domu w cenie już od 49 zł.

- Sukcesywnie rozwijamy nowe kanały sprzedaży i staramy się oferować łatwiejszy dostęp do naszych produktów jak największej liczbie osób. Rzeszów jest dużym, dynamicznie rozwijającym się miastem z ogromnym potencjałem, a jego mieszkańcy często robią zakupy w IKEA Kraków. Zdajemy sobie sprawę, że dotarcie do naszego sklepu może być czasochłonne, dlatego postanowiliśmy umożliwić osobom z Podkarpacia kupowanie w IKEA w taki sposób, jaki będzie dla nich najwygodniejszy. Cieszymy się, że od 2 lutego mogą zamawiać nasze produkty z dostawą do Punktu Odbioru Zamówień lub bezpośrednio do domu w takiej samej cenie, jak mieszkańcy Krakowa - powiedziała na konferencji prasowej Urszula Wilczak, Dyrektor IKEA Kraków.

Wraz z rozwojem sprzedaży wielokanałowej IKEA poszerzyła asortyment produktów dostępnych przez internet i na telefon. Obecnie mieszkańcy Rzeszowa i okolicznych miejscowości mogą zamówić nie tylko meble, ale też większość akcesoriów i dodatków z krakowskiego sklepu IKEA. Wyjątek stanowią jedynie szczególnie delikatne produkty, karnisze i systemy rolet, żywe rośliny, orientalne dywany itp.

Punkt Odbioru Zamówień znajduje się w Centrum Kulturalno - Handlowym Millenium Hall na poziomie 0, vis-à-vis Super-Pharm. Zajmuje powierzchnię 244 m kw. z czego 104 m kw. stanowi ekspozycja. Otwarty jest od poniedziałku do soboty w godzinach 09:00-21:00 oraz w niedziele w godzinach 10:00-20:00. Dostawy towarów do Punktu realizowane są codziennie.

Dodatkowych informacji udzielają:
 Anna Rusinek, IKEA Kraków
tel. 12 293 11 45,
 e-mail: anna.rusinek@ikea.com

Agnieszka Dźwigoń, Open Media Public Relations
tel. 698 618 575,
e-mail: agad@openmedia.pl

Przemysław Pawluś,
Open Media Public Relations
tel. 608 642 583,
e-mail: przemek@openmedia.pl

IKEA Kraków istnieje od 1998 roku. We wrześniu 2011 roku zakończyła się przebudowa sklepu, po której obiekt stał się jednym z najnowocześniejszych sklepów IKEA w Polsce. W międzynarodowym konkursie IKEA Store Award 2014, IKEA Kraków uznana została za jeden z 5 najlepszych sklepów IKEA na świecie. Ocenie poddawane były m.in. takie czynniki, jak: standardy pracy, niska rotacja pracowników, współpraca z lokalnymi dostawcami czy zadowolenie klientów. IKEA Kraków oferuje ponad 9 tys. produktów zlokalizowanych w 64 inspirujących wnętrzach. Ponadto posiada przestronną restaurację na 500 miejsc siedzących z bezpłatnym dostępem do Internetu, miejscem dla karmiącej mamy oraz strefą zabawy dla najmłodszych, a także bezpłatną bawialnię „Czarodziejski Las Smaland” z profesjonalną opieką dla dzieci w wieku 3-10 lat.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Asortyment IKEA to dobre wzornictwo oraz funkcjonalne meble i akcesoria w przystępnej cenie. Szwedzka sieć z wyposażeniem wnętrz dba o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarza tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sama zużywa na terenie Polski. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. W Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2017 odwiedziło ponad 28 milionów osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Polska S.A., firma zarządza pięcioma centrami handlowymi.

IKEA Poznań przekazała pluszaki dla małych pacjentów Szpitala im. Karola Jonschera

W ramach międzynarodowej kampanii społecznej „Zabawa to poważna sprawa” IKEA Poznań prowadziła w ostatnich miesiącach 2017 roku wyjątkową, okolicznościową zbiórkę pluszaków. Zostały one przekazane małym pacjentom Szpitala Klinicznego im. Karola Jonschera Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.
IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

IKEA rozpoczyna w Kaliszu i okolicach sprzedaż internetową swoich produktów i rozwiązań. Od 14 września mieszkańcy Kalisza, Ostrowa Wielkopolskiego i Pleszewa mogą zamówić meble IKEA do swojego domu w cenie transportu od 49 złotych lub do nowego Punktu Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka w Kaliszu w stałej cenie 29 złotych.
IKEA Kraków i Traficar startują z pierwszym w Polsce carsharingiem samochodów dostawczych

Od 4 września klienci IKEA Kraków mogą wypożyczać samochody dostawcze w systemie carsharingowym Traficar. Pierwsze tego typu rozwiązanie w Polsce umożliwia wynajęcie auta dostawczego na minuty bezpośrednio sprzed sklepu. Pilotażowo udostępnionych zostało 6 samochodów, ale firmy już sygnalizują, że w miarę zapotrzebowania liczba aut będzie rosnąć. Traficar zapowiada też rozszerzenie usługi na inne lokalizacje.
Doświadczenie IKEA w centrum Lublina

IKEA we współpracy z Agencją Warszawa stworzyła nowe unikalne miejsce w zabytkowej kamienicy w samym centrum Lublina. IKEA Po Sąsiedzku swoją działalność rozpoczęła cztery miesiące temu w związku z powstaniem nowego sklepu IKEA w Lublinie. Od tego czasu mieszkańcy miasta i okolic mogą w szwedzkiej, domowej przestrzeni poznać i doświadczyć IKEA, jeszcze przed otwarciem sklepu.

Luty w IKEA - nowe produkty    w stałej ofercie

Już od lutego IKEA wprowadza do asortymentu funkcjonalne produkty, dzięki którym w naszych domach zawita na co dzień więcej radości. Utrzymane w nowoczesnym stylu, z kontrastującymi barwami       i prostymi kształtami zamienią wnętrze w miejsce pełne energii. Wśród nowości, które zasługują na szczególną uwagę znajdują się m.in. modułowa sofa, meble dla najmłodszych, seria energooszczędnych        i oszczędzających wodę pryszniców.