Popularny hot-dog IKEA w wersji dla wegetarian

Nowy wegetariański hot dog IKEA poza tym, że jest po prostu pyszny, stanowi jednocześnie bardziej zrównoważoną opcję dla odwiedzających IKEA. Na razie danie jest testowane w sklepie IKEA w Malmö, ale poprzeczka postawiona jest wysoko: stworzyć produkt, który będzie nie mniej lubiany niż popularny hot dog IKEA.

Zgodnie z wizją firmy dotyczącą tworzenia lepszego życia na co dzień dla wielu, IKEA Food pragnie inspirować ludzi do zdrowszego i bardziej zrównoważonego stylu życia poprzez szeroką ofertę smacznego jedzenia, które jednocześnie jest przygotowywane z produktów przyjaznych dla planety. Włączenie wegetariańskiej wersji hot doga do oferty Bistro IKEA jest kolejnym etapem realizacji celów IKEA Food: wykorzystania większej ilości surowców pochodzenia roślinnego oraz tworzenia zdrowszych produktów.

Wegetariańska wersja popularnego hot-doga jest nadal testowana oraz udoskonalana, aby znaleźć jak najlepsze proporcje i kombinacje składników. Od przyszłego tygodnia nową wersję hot doga będzie można skosztować w sklepie IKEA w Malmö w Szwecji.

Zawsze, gdy opracowujemy nowe produkty, musimy upewnić się, że są pyszne i przypadną do gustu naszym klientom. Jeśli okazałoby się, że propozycja nowego zrównoważonego produktu nie jest smaczna, nie byłoby sensu dalej nad nią pracować. Każdego roku 660 milionów ludzi na świecie korzysta z oferty IKEA Food - to dla nas powód do radości, ale i obowiązek dostarczania żywności, która jest dobra dla ludzi i dla naszej planety. Nowa wersja popularnego hot-doga będzie idealną przekąską dla klientów Bistro IKEA, którzy szukają bardziej zrównoważonej opcji roślinnej w przystępnej cenie. - mówi Michael La Cour, dyrektor zarządzający IKEA Food Services AB.

Popularny produkt IKEA ma długą historię. W 1981 roku, w nawiązaniu do wizji IKEA bycia dostępnym dla wielu, Ingvar Kamprad ustalił koszt hot-doga na 5 szwedzkich koron, co stanowiło połowę ceny u konkurencji. I to był początek sukcesu produktu, który do dziś jest serwowany w IKEA na całym świecie. Wprowadzając jego wegetariańską opcję, chcemy pozostać wierni wizji Ingvara Kamprada i oferować szybki, wygodny i przystępny cenowo produkt dla odwiedzających IKEA. Wegetariański hot dog będzie dostępny we wszystkich sklepach IKEA w Europie od sierpnia 2018, a w 2019 w sklepach na całym świecie.

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People & Planet Positive.

Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów i zarządza pięcioma centrami handlowymi poprzez IKEA Centres Polska. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej i wschodniej.Do Grupy IKEA w Polsce należy również sześć farm wiatrowych, które zapewniają jej niezależność energetyczną.

W roku finansowym 2017 ponad 28 mln osób odwiedziło sklepy IKEA, a strona www.IKEA.pl odnotowała ok. 91 mln wizyt.

Michael La Cour, dyrektor zarządzający IKEA Food Services AB.

HPR_IKEA_Veggie Hot Dog_2018-02-07.pdf

pdf | 280 KB

20 nowych uczestników zajęć sportowych w ramach konkursu grantowego IKEA "Zabawa to poważna sprawa"

"Sport to zdrowie" - właśnie się o tym przekonują nowi uczestnicy projektu "Mamo! Idę na boisko" realizowanego przez Fundację Akademię Sportu PRO-AM.
W ramach nowej strategii zrównoważonego rozwoju IKEA wycofa plastikowe produkty jednorazowego użytku ze swoich sklepów i restauracji

Publikując „People & Planet Positive”, IKEA ogłosiła nowe zobowiązania na rzecz społeczeństw i środowiska. Poprzez swoje działania IKEA pragnie ułatwiać ludziom prowadzenie zdrowego i ekologicznego stylu życia, przeciwdziałać zmianom klimatu oraz przyczyniać się do zmiany myślenia o odpadach zmierzając w stronę gospodarki o obiegu zamkniętym. Dokument zawiera konkretne zadania, które IKEA zobowiązała się zrealizować do 2030 roku.
Majsterkowanie, survival, ekologia. Ruszają zajęcia dofinansowane przez IKEA

WĘDKA rozszerza swoją propozycję zajęć o m.in. warsztaty ze zdrowego stylu życia, ekologii czy majsterkowania. Stowarzyszenie może to zrobić dzięki zwycięstwu w konkursie grantowym IKEA.
Zabawa to poważna sprawa – zwłaszcza dla dzieci i młodzieży uchodźczej na warszawskim Targówku

„Przystanek Świetlica” będzie działać dalej. Fundacja dla Wolności, zwyciężając w konkursie grantowym IKEA, zapewniła sobie ciągłość prowadzonych działań.

Zrób zimie na złość i szarówkę za oknem zostaw…za oknem – radzi IKEA w najnowszej kampanii

31 stycznia ruszyła kampania IKEA „Zimie na złość”,   w której marka chce pokazać Polakom, jak duży wpływ na samopoczucie mają nasze cztery kąty. Szarówka za oknem nie zachęca do działania, jednak IKEA ma na to sposób. Proponuje, by na złość zimie zmienić dom       w miejsce pełne pogody.