Zrób zimie na złość i szarówkę za oknem zostaw…za oknem – radzi IKEA w najnowszej kampanii
Zrób zimie na złość i szarówkę za oknem zostaw…za oknem  – radzi IKEA w najnowszej kampanii

31 stycznia ruszyła kampania IKEA „Zimie na złość”,   w której marka chce pokazać Polakom, jak duży wpływ na samopoczucie mają nasze cztery kąty. Szarówka za oknem nie zachęca do działania, jednak IKEA ma na to sposób. Proponuje, by na złość zimie zmienić dom       w miejsce pełne pogody.

Warunki atmosferyczne niezaprzeczalnie wpływają na nasz nastrój. Jednak to, jak mieszkamy, ma równie duże znaczenie. To w domu spędzamy najwięcej czasu, zwłaszcza zimą, gdy aura nie zachęca do wyjścia na zewnątrz. Radosny i pełen energii nastrój możemy wprowadzić do domu na przekór temu, co się dzieje za oknem. IKEA radzi, by za pomocą prostych pomysłów zmienić dom i cieszyć się świetnym humorem już teraz, nie czekając, aż nastanie wiosna.
IKEA chce być blisko ludzi – rozumieć i na bieżąco odpowiadać na ich potrzeby. Ważne, by sprawnie oraz szybko reagować na zmieniające się oczekiwania klientów. Dlatego też w ramach nowej kampanii postanowiliśmy odnieść się do tego, co widzimy za oknem                      i zaproponować rozwiązania, które sprawią, że codzienne życie Polaków stanie się lepsze.  Podejście to jest zgodne z wizją, która towarzyszy IKEA nie od dziś – mówi Karolina Szabłowska, External Marketing Communications Manager w IKEA Retail w Polsce.
Komunikacja wizerunkowa będzie trwać od 8 lutego do 25 marca 2018 r. i zostanie połączona z kampanią wspierającą dwie linie produktowe. Pierwsza z nich, zaplanowana na luty, dedykowana jest fotelom, zaś odsłona drugiej przewidziana jest na marzec. Działania obejmują szerokozasięgowe kanały tradycyjne (TV, radio, prasa), digital oraz wszystkie sklepy IKEA w Polsce. Spot wizerunkowy będzie miał emisję   w stacjach głównych TV (TVN, Polsat, TVP) oraz w kilkudziesięciu kanałach tematycznych. Kampania będzie wspierana ponadto zasięgowymi działaniami online (m.in. w serwisie YouTube i na portalu społecznościowym Facebook), a także w prasie, w ogólnopolskich tytułach wnętrzarskich, opiniotwórczych czy z segmentu lifestyle. Przewidziana jest również współpraca z influencerami z obszaru urządzania wnętrz oraz lifestyle.
W spocie słychać charakterystyczny głos Fisza z udziałem muzyki autorstwa Emade. To już trzecia kampania w ramach platformy „IKEA. Niech żyje dom” z udziałem artysty, z którym IKEA współpracuje od sierpnia 2017 r.
Ideę kreatywną kampanii stworzyła agencja Saatchi & Saatchi IS. Za produkcję spotów reklamowych odpowiedzialny był dom produkcyjny TANK, a sesję zdjęciową zrealizowało Studio Tęcza. Zakup mediów do kampanii koordynował w całości dom mediowy MEC/Wavemaker, zaś współpracą z influencerami kieruje agencja Hash.fm.
IKEA. Niech Żyje Dom!                                                                     #niechzyjedom #ZimieNaZłość

Klient: IKEA Retail Dom mediowy: MEC/Wavemaker Agencja: Saatchi&Saatchi IS Reżyser: Antek Nykowski Dop: Michał Dąbal
Produkcja: TANK Produkcja sesji zdjęciowej: Studio Tęcza
Scenografia: IKEA / Olak&Brudz SetDesign
Montaż: Maciej Kozłowski
Postprodukcja: Lunapark Motion Arts Collective
Muzyka: Piotr „Emade” Waglewski Wykonawca: Bartek „Fisz” Waglewski

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People & Planet Positive.

Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów i zarządza pięcioma centrami handlowymi poprzez IKEA Centres Polska. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej              i Wschodniej. Do Grupy IKEA w Polsce należy również sześć farm wiatrowych, które zapewniają jej niezależność energetyczną.

W roku finansowym 2017 ponad 28 mln osób odwiedziło sklepy IKEA, a strona www.IKEA.pl odnotowała ok. 91 mln wizyt.

Zrób zimie na złość i szarówkę za oknem zostaw.za oknem - radzi IKEA w najnowszej kampanii_informacja dla mediów.docx

docx | 38,1 KB

Materiał prasowy IKEA_3.jpg

Materiał prasowy IKEA_4.jpg

Materiał prasowy IKEA_2.jpg

Materiał prasowy IKEA_1.jpg

Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Październik w IKEA: będzie magicznie i przytulnie!

Jesień w IKEA to czas kreatywności, zabawy konwencją i wsłuchania się w siebie. Wraz z nowym Katalogiem IKEA wprowadziła do asortymentu pastelowe barwy, szarości i złoto, ale jesienną porą zaskoczy zmianą nastroju. Tym razem przeważać będą ciemniejsze, nasycone barwy, modnie eklektyczny wystrój oraz rozmaitość wzorów - od kwiatów po kratę. Październikowe nowości pomogą między innymi w stworzeniu przytulnego i funkcjonalnego pokoju dziennego, a dzięki wyrazistym akcentom bez większego wysiłku będzie można wprowadzić do domu inny nastrój. Wśród najciekawszych produktów, oprócz tekstyliów znajduje się wygodna sofa, seria stołów i mebli do przechowywania czy też nowy asortyment mebli biurowych.
Limitowana kolekcja SJÄLVSTÄNDIG. Niezależność i odwaga w wyposażeniu domu

Zainspirowana ruchami DIY, a także „hackingiem”, czyli przerabianiem i personalizowaniem mebli oraz akcesoriów w sposób kreatywny, seria SJÄLVSTÄNDIG pozwoli uwolnić się od sztampy w domu. To zupełna nowość w asortymencie IKEA. Modułowe dywany w odważnych kolorach, poduszki na podłogę czy wazony o unikalnym charakterze to doskonałe podsumowanie niezwykle oryginalnej kolekcji. Stojącą za nią ideę można wyrazić w kilku słowach: zaszalej, wyraź siebie! Dostępna w sklepach od października tego roku seria SJÄLVSTÄNDIG to kolekcja limitowana i krótkoterminowa.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.