IKEA wycofuje pianki GODIS PÅSKKYCKLING z powodu możliwości skażenia produktu

W IKEA bezpieczeństwo żywności jest najważniejsze. Z tego względu wycofujemy ze sprzedaży produkt GODIS PÅSKKYCKLING w opakowaniach 100-gramowych, z datą ważności pomiędzy 23 października 2018 r. a 26 stycznia 2019 r.  Wielkanocna seria pianek marshmallow mogła zostać skażona z powodu wykrycia obecności myszy w jednostce produkcyjnej.

Przypadek został zgłoszony przez IKEA w Irlandii. Zapobiegawczo, produkt GODIS PÅSKKYCKLING został wycofany na wszystkich rynkach.

Zwrotu produktów GODIS PÅSKKYCKLING z datą ważności pomiędzy 23 października 2018 r. do 26 stycznia 2019 r. można dokonać w najbliższym sklepie IKEA z uzyskaniem pełnego zwrotu kosztów. Data ważności do spożycia znajduje się z tyłu opakowania. Paragon nie jest wymagany.

W IKEA bezpieczeństwo i jakość produktów są najważniejsze, dlatego aby utrzymać nasze standardy, wycofanie pianek marshmallow ze sprzedaży jest konieczne. Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Aby uzyskać więcej informacji, prosimy o kontakt z Domolinią pod numerem 22 275 00 00 lub z Działem Obsługi Klienta w najbliższym sklepie IKEA.

Limitowana kolekcja SPÄNST. Dom odzwierciedlający Twój sposób życia

Zaprojektowana we współpracy z artystami - Chrisem Stampem i Mają Ganszyniec - seria SPÄNST pokazuje, jak urządzić współczesne miejskie gniazda dla tych, którzy w zaciszu czterech kątów chcą eksponować swoje pasje. Zainspirowana ulicznym stylem kolekcja obejmuje produkty pełne mocnego wyrazu, takie jak szafa na ubrania wykonana z materiałowej siatki, przezroczyste pojemniki na buty, pierwsza w historii IKEA deskorolka czy obręcz i piłka do koszykówki! Premiera SPÄNST już w maju.
Premiera teledysku „Podróżnik” Krzysztofa Zalewskiego. Artystyczna komunikacja letniej kolekcji IKEA

Teledysk do utworu Krzysztofa Zalewskiego, zatytułowanego „Podróżnik”, to wyjątkowa forma komunikacji tegorocznej kolekcji IKEA SOMMAR. Dzięki niestandardowej współpracy z artystą przedmioty codziennego użytku zostały przedstawione jako elementy niezwykłej instalacji przestrzennej, muzycznej i choreograficznej. Za powstanie teledysku odpowiada Kolektyw Klips: Ewa Kaczmarek, Maciej Domagalski i Ania Olszewska.
Odpoczywanie to nie jest „nicnierobienie” - udowadnia IKEA w swojej nowej kampanii

Ruszyła wiosenna odsłona kampanii IKEA, w której marka nie tylko zachęca do odpoczywania, ale też - głosem Fisza i muzyką Smolika - podkreśla to, jak ważną rolę odpoczywanie odgrywa w życiu.
Limitowana kolekcja HJÄRTELIG. Zatrzymaj się na chwilę

Seria HJÄRTELIG została zaprojektowana przez Andreasa Fredrikssona i Maję Ganszyniec, by zamienić dom w oazę spokoju oraz cieszyć się życiem we właściwym tempie, nie zważając na pędzący świat. To staranne połączenie mebli, akcesoriów do wyposażenia domu oraz do praktyki jogi. Wykonane z naturalnych, przyjemnych w dotyku materiałów produkty dają wrażenie lekkości, a także subtelności. Funkcjonalne    i trwałe, doskonale sprawdzą się w codziennym, domowym życiu.

„B. WHO YOU ARE - BĄDŹ SOBĄ”. OMEDELBAR – wspólne dzieło IKEA i Bei Åkerlund

Limitowana seria OMEDELBAR powstała jako rezultat współpracy IKEA z aktywistką modową Beą Åkerlund. Stworzono ją dla tych, którzy w wyrazisty sposób chcą zaprezentować ubrania i dodatki, a także pokazać światu swoją osobowość. Kolekcja to 33 produkty celebrujące indywidualność i kreatywność, wśród których znajdziemy m.in. wazony jako duże szklane kapelusze i nie tylko, poduszki w kształcie ust oraz wielofunkcyjne lampy LED w nietypowych formach.      To spora gratka dla miłośników wzornictwa oraz mody. Kolekcja będzie dostępna w sklepach IKEA od marca.