IKEA Gościnnie w Gdyni

Od 6 kwietnia w centrum handlowym Riviera działa nowy punkt spotkań IKEA z klientami. Mieszkańcy Gdyni mogą skorzystać z profesjonalnego doradztwa, jak pięknie i wygodnie urządzić swoją przestrzeń domową, a także zamówić wybrane meble, sprzęt AGD i akcesoria przez internet. To drugi taki punkt zespołu IKEA Gdańsk zrealizowany w ramach wewnętrznego konkursu „Milion na innowacje”.

IKEA Gościnnie to czasowy punkt spotkań i inspiracji dla klientów, w którym pracownicy IKEA pomogą klientom zaplanować i zaprojektować kuchnie marzeń, udzielą wsparcia w zakresie doboru produktów, pomogą w skompletowaniu zamówienia, rezerwacji terminu montażu i transportu mebli. Pierwszy punkt IKEA Gościnnie został otwarty w Olsztynie 21 lutego i spotkał się z bardzo dużym zainteresowaniem mieszkańców. Klienci, którzy odwiedzili nas  w Olsztynie, zabrali do swoich domów blisko 2000 katalogów IKEA, a wspólnie z naszymi pracownikami zaplanowali ponad 130 kuchni.

W IKEA chcemy być dostępni dla jeszcze większej liczby Polaków, dlatego wprowadzamy nowe sposoby sprzedaży, dzięki którym nasi klienci zrobią zakupy jak, gdzie i kiedy chcą. Wiemy, że klienci z Gdyni i okolic chętnie odwiedzają nasz sklep w Gdańsku, jednak dla części z nich odległość jest zbyt duża. Po sukcesie IKEA Gościnnie w Olsztynie, zdecydowaliśmy się otworzyć taki punkt w Gdyni dla tych wszystkich, którzy chcieliby zaplanować i zamówić swoją wymarzoną kuchnię bliżej domu. Mamy nadzieję, że ten nowy format zyska uznanie w oczach naszych gdyńskich klientów – mówi Joanna Czyżewska, Dyrektor sklepu IKEA Gdańsk.

IKEA Gościnnie jest projektem pilotażowym realizowanym przez zespół pracowników IKEA Gdańsk. Projekt jest jednym z laureatów wewnętrznego konkursu na pomysły pracowników IKEA na rozwój firmy „Milion na innowacje”.

IKEA konsekwentnie rozwija nowe sposoby sprzedaży wielokanałowej, tworząc rozwiązania, które pozwalają dostarczać produkty firmy szybko i w dobrej cenie na terenie całej Polski. Poza inwestycjami w sieć sklepów stacjonarnych, IKEA rozwija sprzedaż przez telefon i internet, otwiera Punkty Odbioru Zamówień w miastach, w których nie ma sklepu stacjonarnego oraz wprowadza nowe formaty takie jak Centrum IKEA dla Firm czy IKEA Gościnnie.

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People & Planet Positive.

Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów i zarządza pięcioma centrami handlowymi poprzez IKEA Centres Polska. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej i wschodniej. Do Grupy IKEA w Polsce należy również sześć farm wiatrowych, które zapewniają jej niezależność energetyczną.

W roku finansowym 2017 ponad 28 mln osób odwiedziło sklepy IKEA, a strona www.IKEA.pl odnotowała ok. 91 mln wizyt.

IKEA Gościnnie Gdynia_1.jpg

IKEA Gościnnie Gdynia_2.jpg

IKEA Gościnnie w Olsztynie

W centrum handlowym Galeria Warmińska powstaje nowy punkt spotkań IKEA z klientami. Od 21 lutego w IKEA Gościnnie mieszkańcy Olsztyna mogą skorzystać z profesjonalnego doradztwa, jak pięknie i wygodnie urządzić swoją przestrzeń domową, a także zamówić wybrane meble, sprzęt AGD i akcesoria przez internet. Inicjatywa została zrealizowana przez zespół IKEA Gdańsk w ramach wewnętrznego konkursu „Milion na innowacje”.
Przyszłość IKEA w Zabrzu

Spotkanie w sprawie przyszłości inwestycji IKEA w Zabrzu odbyło się dzisiaj w Urzędzie Miejskim. Ze strony IKEA uczestniczyli w nimm.in. członkowie zarządu: Małgorzata Jelonek-Sikora, Bartosz Dziubak oraz Dariusz Węglicki, kierownik projektu.. Z prezydent Małgorzatą
Trzecia IKEA w Warszawie – otwarcie już w październiku!

Nowy, mniejszy format w centrum handlowym Blue City to trzeci sklep IKEA w Warszawie. Niestandardowy, unikalny na skalę światową koncept powita swoich pierwszych klientów już pod koniec października br. IKEA w Blue City będzie miejscem dla wszystkich, którzy myślą o urządzaniu i dekorowaniu wnętrz w swoim stylu.
Poczytaj mi w łóżku! Wspólny projekt Starego Browaru i IKEA Poznań.

10 września ruszył projekt, którego misją jest promowanie czytania dzieciom. Stary Browar pokaże, że centrum handlowe może być dobrym miejscem, aby spędzić czas z maluchem nad ciekawą lekturą. IKEA zaś zdradzi, co czeka na odwiedzających w nowo otwartym, odświeżonym Dziale Sypialnie w poznańskim sklepie. Finałem akcji będzie pomoc potrzebującym dzieciom.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.