Odpoczywanie to nie jest „nicnierobienie” - udowadnia IKEA w swojej nowej kampanii
Odpoczywanie to nie jest „nicnierobienie”  - udowadnia IKEA w swojej nowej kampanii

Ruszyła wiosenna odsłona kampanii IKEA, w której marka nie tylko zachęca do odpoczywania, ale też - głosem Fisza i muzyką Smolika - podkreśla to, jak ważną rolę odpoczywanie odgrywa w życiu.

Kiedy wszyscy dookoła krzyczą „Rusz się!” albo „Nie zatrzymuj się nawet na chwilę!”, to zapominamy o tym, że nie tylko powinniśmy, ale czasami musimy, po prostu odpocząć. Bo przecież, gdy odpoczywamy, to wiele zmienia się w naszym życiu - to właśnie wtedy podejmujemy ważne decyzje, czy wyznaczamy sobie nowe cele. Dlatego w nowej kampanii IKEA zachęca, by w natłoku zadań i obowiązków znaleźć czas na odpoczywanie.
Marka zwraca również uwagę na to, że najlepiej odpoczywa się              w naturalnym otoczeniu. Dlatego proponuje nam rozwiązania, które są najlepszym towarzystwem „nicnierobienia” - w ramach kampanii promowane są meble i dodatki z naturalnych tkanin oraz materiałów,       z którymi obcowanie uspokaja i pozwala lepiej wypocząć.
O wyróżnialność spotów ponownie zadbał Fisz, który wcielił się w rolę narratora afirmującego odpoczywanie i podkreślającego jego wartość. Narracja ta wzmocniona jest relaksującą muzyką skomponowaną przez Andrzeja Smolika, budującą nieśpieszne tempo spotów i będącą idealnym tłem do odpoczywania.
Komunikacja wizerunkowa będzie wykorzystywała emitowane w szeroko zasięgowych mediach spoty, w których podkreślana jest wartość tego pozornego „robienia nic”, a także spoty kontekstowe, wyświetlane przed blokami filmowymi i programami sportowymi.
Działania wizerunkowe prowadzone będą również w internecie, z wykorzystaniem influencerów i niestandardowych aktywności w mediach społecznościowych – więcej informacji o tych działaniach już wkrótce.
Równolegle prowadzone będzie wsparcie wybranych linii produktowych związane z odpoczywaniem. Pierwsza kampania, dedykowana sofom, rozpoczęła się na początku kwietnia i obejmuje emisję spotów produktowych, wykorzystanie reklam wideo oraz kampanię bannerową     w internecie, a także działania w radio i w punktach sprzedaży.
Za kreację kampanii odpowiada agencja Saatchi & Saatchi IS. Aktywacje z Influencerami prowadzone są przez Hash.fm, a komunikacją PR zajmuje się Garden of Words. Zakup mediów do kampanii koordynuje       w całości dom mediowy Wavemaker.
Spot: https://youtu.be/iin_6TrQyDo
IKEA. Niech Żyje Dom!
#niechzyjedom
Klient: IKEA Retail
Agencja: Saatchi&Saatchi IS
Dom mediowy: MEC/Wavemaker
Reżyser: Szymon Pawlik
Dop: Marek Sanak
Sesja zdjęciowa: Studio PION
Produkcja: TANK
Scenografia: IKEA / Olak&Brudz SetDesign
Postprodukcja: Lunapark Motion Arts Collective
Muzyka: Andrzej Smolik
Narrator: Bartek „Fisz” Waglewski

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People & Planet Positive.

Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów i zarządza pięcioma centrami handlowymi poprzez IKEA Centres Polska. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej              i Wschodniej. Do Grupy IKEA w Polsce należy również sześć farm wiatrowych, które zapewniają jej niezależność energetyczną.

W roku finansowym 2017 ponad 28 mln osób odwiedziło sklepy IKEA, a strona www.IKEA.pl odnotowała ok. 91 mln wizyt

Odpoczywanie to nie jest nicnierobienie - udowadnia IKEA w swojej nowej kampanii_informacja dla mediów.docx

docx | 58,7 KB

Z produktami IKEA Święta będą jeszcze bardziej magiczne.Rusza zimowa kampania IKEA.

Na początku listopada rozpoczęła się świąteczna odsłona kampanii IKEA. W tym roku marka udowadnia, że magia Świąt jest na wyciągnięcie ręki – każdy z nas już teraz z łatwością może stworzyć wyjątkową atmosferę w swoim domu.
Zaprojektowana przez dzieci dla dzieci. Limitowana kolekcja IKEA SAGOSKATT po raz 5. wspiera prawo najmłodszych do zabawy oraz rozwoju.

W minionym roku IKEA zorganizowała konkurs rysunkowy i zaprosiła dzieci z całego świata do narysowania pluszaka swoich marzeń w ramach kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. Na jury czekało nie lada wyzwanie: wybór tych pięciu najbardziej wyjątkowych z pona
Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.