IKEA ogłasza akcję naprawczą płyty gazowej ELDSLÅGA. Przyczyną akcji jest emisja CO z jednego z palników przekraczająca normy obowiązujące w UE

IKEA przeprowadza akcję naprawczą wszystkich płyt gazowych ELDSLÅGA kupionych przed 1 stycznia 2018 roku. Akcja jest następstwem dochodzenia belgijskich organów nadzoru rynku i ma charakter zapobiegawczy.  Objęty akcją model płyty był sprzedawany wyłącznie w Europie. Usterka zostanie usunięta nieodpłatnie przez serwisanta w domu klienta.

W wyniku pomyłki pracownika  zakładu produkcyjnego w jednym z palników zamontowano niewłaściwy wtryskiwacz gazu, czego rezultatem jest emisja tlenku węgla (CO) przekraczająca normy obowiązujące w Unii Europejskiej.  Przeprowadzone badanie wykazało, że w związku z w/w usterką nie zachodzi podwyższone ryzyko pożaru lub eksplozji. Do tej pory IKEA nie otrzymała żadnych informacji o wypadkach spowodowanych korzystaniem z wadliwej płyty.
Klienci, którzy posiadają płytę gazową ELDSLÅGA kupioną przed 1 stycznia 2018 roku, są proszeni o zaprzestanie korzystania z palnika umieszczonego w prawym górnym rogu płyty, dopóki usterka nie zostanie usunięta przez serwisanta. Z pozostałych palników można bezpiecznie korzystać. W związku z tym prosimy klientów posiadających wadliwą płytę, by skontaktowali się z Działem Obsługi Klienta IKEA (Domolinia) pod numerem telefonu 22 275 05 00 w celu umówienia wizyty serwisanta. Dowód zakupu (paragon) nie jest wymagany. Zrobimy, co w naszej mocy, by czas oczekiwania na naprawę był jak najkrótszy.
image.jpg
Objęte akcją produkty zostały sprzedane w Szwecji, Norwegii, Danii, Finlandii, Islandii, Czechach, Chorwacji, Litwie, Serbii, Rosji, Słowacji, Węgrzech, Polsce, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Włoszech, Portugalii, Austrii, Niemczech, Belgii i Francji.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z zaistniałą sytuacją i chcemy podziękować klientom za wyrozumiałość.

Aby uzyskać więcej informacji, prosimy o kontakt z Domolinią pod numerem 22 275 05 00 lub z Działem Obsługi Klienta w najbliższym sklepie IKEA.

image.jpg

Final ELDSLÅGA Press release_pl_2018-04-23.pdf

pdf | 171 KB

Final ELDSLÅGA Press release_pl_2018-04-23.docx

docx | 162 KB

3. edycja kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. O znaczeniu zabawy w rozwoju dzieci przypomina kolekcja LUSTIGT.

Ruszyła trzecia już edycja kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. Firma od lat działa na rzecz zapewnienia dzieciom z całego świata prawa do rozwoju, wiedząc, że zabawa edukuje, pozwala prawidłowo dojrzewać i daje poczucie szczęścia. Tym razem włącza się ró
Nowoczesny biznes w Centrum uwagi!

18 października w całkiem nowej odsłonie wnętrza Centrum IKEA dla Firm odbyła się premiera katalogu IKEA Biznes. W gronie przedsiębiorców i dziennikarzy Centrum świętowało pierwszy rok swojej działalności.
Sprzedaż IKEA Retail w Polsce przekroczyła 4 miliardy złotych

IKEA Retail w Polsce podsumowała kolejny rok finansowy*, ogłaszając 11%** wzrost sprzedaży z wynikiem 4,03 mld zł. Prawie 29 mln osób odwiedziło sklepy IKEA w Polsce, a strona IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt. W minionym roku klienci nadal najchętniej kupowali kuchnie i meble do sypialni, popularnością cieszyły się szczególnie materace oraz meble do przechowywania.
Nowa prezes IKEA Retail w Polsce

1 października br. Carolina Garcia Gomez objęła stanowisko prezes zarządu IKEA Retail w Polsce. Karierę w IKEA rozpoczęła w 2005 r. w sklepie IKEA w Barakaldo w rodzinnej Hiszpanii. Doświadczenie zawodowe zdobywała również na rynkach Słowackim, Czeskim oraz Węgierskim. Ostatnio pracowała jako wiceprezes IKEA Retail w Japonii. Z wykształcenia jest inżynierem, ukończyła także studia Master of Business Administration w IESE Business School. Ma 42 lata.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.