IKEA ogłasza akcję naprawczą płyty gazowej ELDSLÅGA. Przyczyną akcji jest emisja CO z jednego z palników przekraczająca normy obowiązujące w UE

IKEA przeprowadza akcję naprawczą wszystkich płyt gazowych ELDSLÅGA kupionych przed 1 stycznia 2018 roku. Akcja jest następstwem dochodzenia belgijskich organów nadzoru rynku i ma charakter zapobiegawczy.  Objęty akcją model płyty był sprzedawany wyłącznie w Europie. Usterka zostanie usunięta nieodpłatnie przez serwisanta w domu klienta.

W wyniku pomyłki pracownika  zakładu produkcyjnego w jednym z palników zamontowano niewłaściwy wtryskiwacz gazu, czego rezultatem jest emisja tlenku węgla (CO) przekraczająca normy obowiązujące w Unii Europejskiej.  Przeprowadzone badanie wykazało, że w związku z w/w usterką nie zachodzi podwyższone ryzyko pożaru lub eksplozji. Do tej pory IKEA nie otrzymała żadnych informacji o wypadkach spowodowanych korzystaniem z wadliwej płyty.
Klienci, którzy posiadają płytę gazową ELDSLÅGA kupioną przed 1 stycznia 2018 roku, są proszeni o zaprzestanie korzystania z palnika umieszczonego w prawym górnym rogu płyty, dopóki usterka nie zostanie usunięta przez serwisanta. Z pozostałych palników można bezpiecznie korzystać. W związku z tym prosimy klientów posiadających wadliwą płytę, by skontaktowali się z Działem Obsługi Klienta IKEA (Domolinia) pod numerem telefonu 22 275 05 00 w celu umówienia wizyty serwisanta. Dowód zakupu (paragon) nie jest wymagany. Zrobimy, co w naszej mocy, by czas oczekiwania na naprawę był jak najkrótszy.
image.jpg
Objęte akcją produkty zostały sprzedane w Szwecji, Norwegii, Danii, Finlandii, Islandii, Czechach, Chorwacji, Litwie, Serbii, Rosji, Słowacji, Węgrzech, Polsce, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Włoszech, Portugalii, Austrii, Niemczech, Belgii i Francji.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z zaistniałą sytuacją i chcemy podziękować klientom za wyrozumiałość.

Aby uzyskać więcej informacji, prosimy o kontakt z Domolinią pod numerem 22 275 05 00 lub z Działem Obsługi Klienta w najbliższym sklepie IKEA.

image.jpg

Final ELDSLÅGA Press release_pl_2018-04-23.pdf

pdf | 171 KB

Final ELDSLÅGA Press release_pl_2018-04-23.docx

docx | 162 KB

IKEA w Lublinie i SKENDE Shopping zapraszają do Po Sąsiedzku

Po Sąsiedzku – to sześć unikalnych przestrzeni, które od początku lipca można odwiedzać na terenie sklepu IKEA w Lublinie i centrum handlowego SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.
Anna Pawlak-Kuliga od września będzie odpowiadać za rozwój największego rynku IKEA na świecie

Po pięciu latach pracy w Polsce, w tym dwóch na stanowisku prezesa IKEA Retail, Anna Pawlak-Kuliga obejmie stanowisko prezesa IKEA w Chinach. Tymczasowo obowiązki prezesa firmy w Polsce przejmie Iwona Szczęka, członek zarządu.
Mów do mnie… meblem IKEA Pierwsza komunikacja w Polsce w technice ASMR

IKEA namawia Polaków do odpoczynku pierwszą w Polsce akcją wywołującą ASMR – przyjemne ciarki i uczucie zrelaksowania. Ten nietypowy sposób na odpoczynek ma już miliony entuzjastów na całym świecie. Głównymi bohaterami innowacyjnych działań są meble, ale w ujęciu, jakiego w Polsce jeszcze nie było. Całość została zrealizowana poprzez szepty i dźwięki wydobyte z materiałów, z których stworzone są produkty IKEA. Działania wykorzystujące zjawisko ASMR są uzupełnieniem wiosennej kampanii marki zachęcającej do odpoczywania.
Traficar przy sklepach IKEA w całej Polsce

Od 16 maja pod sklepami IKEA w Warszawie, Katowicach, Wrocławiu, Gdańsku i Poznaniu pojawią się samochody dostawcze z największej w Polsce sieci carsharingowej Traficar. Klienci zmieszczą w nich nawet popularną szafę PAX.

Klopsiki, łosoś i krwisty rostbef, czyli czym pod koniec lat 90. IKEA skradła podniebienia Polaków

Tylko w ubiegłym roku klienci IKEA Kraków zjedli 2,5 miliona klopsików i ponad 900 tysięcy hot-dogów. Jednak te kultowe dziś dania nie od razu stały się kulinarnymi hitami. Pod koniec lat 90. serca klientów restauracji IKEA Kraków podbijał łosoś i krwisty rostbef. Nie każdy też wie, że w 1998 roku hot-dogi kosztowały więcej niż dziś. Pamiętacie, co jeszcze serwowała IKEA 20 lat temu?